• dancing dog

    Včera v podvečer jsem kousek za městem potkal chlápka na bajku, dojel jsem ho a předjel, zezadu se to tak moc nezdálo, ale pak z boku jsem zjistil, že je fakt dost tlustej…mohl mít tak k 130kg že i já byl proti němu docela twiggy. Jel na nějakém vyšším Apache, pěknej dres xxxl na pupku napjatej k prasknutí,přil­ba,šátek. žádný velký tempo, člověk by řekl až skoro komická postavička, ale ve skutečnosti já osobně ho obdivoval a obdivuju- nezabalil to, snaží se, jezdí svym tempem i v tom horku ..prostě se na to všechno ještě nevysral a třeba do toho dává, co on může nejvíce. Jsem rád že jem ho potkal, ikdyž mi přelítl na začátku úsměv přes rty, jak říkám,nakonec obdiv, a vlastně i inspirace pro mě- jít jezdit a nevysrat se na to…ikdyž se mi zrovna moc nechce. na konec mého filisofování tradičně jedna trapnější anketka

    Anketa: Když na kole potkám big tlusťocha nebo jinou komickou postavičku..?

    100x
    83%
    0 0
    • Lister  

      teda spíše fandím si…protože tohle je moje váhová kategorie :o)

      0 0
    • ydaho  

      jestli jede, aby něco zhubnul, tak se ani hnát nebude, hubne se při dlouhodobější nižší zátěži..

      0 0
    • kurýr na bajku  

      každý ráno před zrcadlem

      0 0
    • yetti  

      Fandim mu, protoze jsem na to tak nejak stejne a taky se mi moc nelibi jak na mne vsichni cumnej. A nejlepsi to je kdyz predjizdim nejaky chrty, to si i neco vyslechnu :-)

      0 0
      • dancing dog  

        to znám dobře, nechápou že výkonost je dost o tom, kolik máš naježděno a ve vzteku pak říkají i věci, který by jinakv klidu neřekli…

        0 0
      • cíca  

        Fandim mu taky,na kole je jedno kdo kolik váží ,co má na sobě , na čem jede atd..Hlavní je ,že jezdí . Pocity s toho má každý svoje . Tenhle je spokojenej, když vyjede menší kopec, jinýmu se líbí rychlý sjezdy , nějakýmu paku jízda za kamionem. Jde o to co koho baví . Pořád lepší hubnout na kole než přibírat na váze v hospodě a být chytrej jak Paroubek.

        0 0
        • martt  

          ja na kole tak akurat tlstnem. Som po jazdeni strasne zravy :-)

          0 0
          • cíca  

            To já taky ,jenže mám náruživou maminu tak to zase vyskákám.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              No teda, styď se ! Takovej stereotyp :-(

              0 0
              • djano  

                Stereotyp ? Nepocul si este o Kamasutre ?

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  jj, to znám. Dokonce znám i podpůrné prostředky. BTW: věřím, že je ti jasný v čem je výhoda antistereotypu ;-)

                  0 0
                  • djano  

                    Ja viem, ale pokial je cica zenaty kratko, este mu to nepride ako stereotyp.

                    0 0
                    • cíca  

                      15let a dvě děti stačí ?

                      0 0
                      • djano  

                        15 je dost. Ale zavisi to aj od maminy. Ty to mas dobre, mozes to vyskakat. Ak by mala problemy, bud priberies alebo musis realizovat „plan B“. Ale to uz nechcem rozoberat.

                        0 0
                    • Krys  

                      Ako sa hovori, na manzelstve je vyborne to, ze mozes sulozit, aj ked sa ti nechce.

                      0 0
                      • kubad  

                        Doplnil bych – že musíš i když nechceš :-))))

                        0 0
                      • cíca  

                        Tak tak . A když to hodíš v obýváku můžeš čumět i na televizi.

                        0 0
                        • martt  

                          my mame televiziu pri posteli, takze pohodicka, nemusis na zemi :-)

                          0 0
                          • cíca  

                            No jo to se někdo má . Já pořád strkám prachy do kol a na druhou bednu nezbejvá.

                            0 0
    • Toams  

      tyjo, tak takto som hlasovat fakt nechcel:-( malo to byt presne to na opacnom konci:-) …

      0 0
    • Jane  

      jj, to je naprosto v pohodě… Akorát když má člověk ten obeplej dres, tak to vypadá v předklonu na kole trochu komicky… A to nic ve zlým, protože to vidím sama na sobě – ty nechutné centimetry špeku – fuj – asi proto se pokouším něco málo shodit a motivace je převeliká, protože se mi to vůbec nelíbí a člověku to jedině prospěje. Ostatně stačí se podívat na ulici… Jo mít postavu jako Boudnej, nějaký 3 % tuku – to by tedy bylo něco.:-) No taky mě předjíždí dost lidí, ale na to dlabu. Akorát včera mě předjel do kopce nějakej chlápek na obyč. kole (a bez SPD) – ehm zase nebyl úplně hubenej, ani tlustej (řekněme jako já) a točil snad o tři pastorky těžší převod než já – nechápu, jak to ty lidi můžou prostě udejchat. V rychlosti rozdíl nebetyčnej a za chvílu ho nebylo vidět… A to je u mě naprosto normální a pokaždé nad tím jen nechápavě kroutím hlavou…

      0 0
      • cíca  

        Já se taky na těžkej míň zadejchám, než když dřu někde na kašpara.

        0 0
        • Jane  

          Hmm… stoupáním na nejmenší pilu se teď v tom horku snažím vyhnout, takže proto v současný době jezdím spíše po silnici. Včera to byla normální asfaltka do kopce – tam by byla malá placka neefektivní a mě se na lehčí převod, když nohy můžou pěkně točit, prostě líp dýchá. Pro mě jsou celkově nejhorší výjezdy, kde mi rychlost jízdy klesne tak pod 8 km/h… Ale předvčerejškem jsem viděla nějakýho borce na Meridě (s SPD), jak si to po silnici šine pěkně do kopce. Panečku, ta frekvence šlapání mě úplně dostala, jsem zůstala stát a doslovo jsem na něho zírala, dokud mi nezmizel z očí. Fakt pěkný styl…

          0 0
      • Lister  

        tak na předjíždění od babky s nůší už jsem si zvyknul, si říkám ona jede jen za roh, za to já to mám ještě daleko :o)))))))

        0 0
    • RUR  

      Tohle já náhodou obdivuju. Když si představím, že bych vyjel s batohem na břiše ve kterým by byl pytel cementu, tak to bych asi nevydejchal. Všem se nám přece líbí toulat se na kole ne? Takže kolega:-)

      0 0
    • wroum  

      burtum se nesmeju. v duchu se smeju akorat barevnejm kasparkum slapajicim tak vehementne az jim prdelka poskakuje na sedle :-)

      0 0
      • Jane  

        He, já naopak relativně často sleduju lidi, co se na sedle všeljak přesýpají, nebo co maj sedlo evidentně příliš nízko a někteří přitom ještě šlapou „středem nohy“. Taky je komické, když má někdo zařazenej malej převodník a jede si takto po rovince. Přitom samozřejmě nepočítám pískající řetězy…:-)

        0 0
        • ares  

          :-)Tak do kategorie lehký převod z kopce občas patřím i já.. :-) A ten pískot není z mého řetězu, ale z kolen :-( Jsou však i okamžiky, kdy vše šlape jak má, a to je potom super! Mě osobně je jedno kdo jak jede. Pokud jsem náhodou rychlejší a pomalík se uhne, tak poděkuji a frčím dál. Jinak se snažím nepřekážet. Jezdím pro radost.

          0 0
    • diri  

      ja ho teda tiez obdivujem, pretoze este pred tromi rokmi som mal cca 108kg a na bajku som teda jazdil straasne malo (skoro nic), aj ked som mal moznost, ale nechcelo sa mi byt vzdy posledny v skupine:)

      a prave v tom case prisli zdravotne problemy, vysoky krvny tlak, cholesterol, atd … bola naordinovana dieta a viac aktivneho relaxu … no a uz asi rok mam 72kg na 180cm … a to hlavne vdaka bicyklu …v podstate jazdim cely rok, ak je zle pocasie, tak mam trenazer, ak je ako dnes (slnecno) tak jazdim vonka … ale vzdy ak mam trochu volneho casu tak osedlam jednostopove vozidlo o sile jedneho cloveka:)

      0 0
      • martt  

        clovece, obdivujem Ta.

        Mne sa podarilo pred desiatimi rokmi schudnut za jedno leto asi o osem kil, vtedy som ale pracoval, ci skor sa flakal doma a moja cinnost spocivala dva mesiace v tom, ze som dal na biku cez 100km, dve hodiny plaval a moc nezral. Vysledkom bolo zhodene asi JEDNO kilo tyzdenne, za leto asi 8 kil. Potom zase prisli zakazky a do vianoc bola cela vaha zase naspat.

        Mimochodom v tom roku som najazdil 12 tisic km, to sa mi uz asi nikdy nepodari.

        0 0
        • pepek  

          Já taky tak. Ale hlavně je to o tom, jakou máš ženu. Já kdybych měl tu „intelektuálku“ tak su taky štíhlý, ale takto přijedu z kola, dám hned polífku a něco k tomu a pak ještě masíčko s něčím a pak se tu furt povaluje nějaká čokoláda a pak si dámy pustí seriál a to musím ted pryč, to nesnesu a šup do kuchyně…

          0 0
      • Darkson  

        čoveče, to je fakt pěkný. nechceš zveřejnit fotku před a po hubnutí?

        0 0
        • diri  

          mozem, ale podari sa mi najskor tak buduci tyzden … kedze elektronicky archiv fotiek je doma v PC

          0 0
          • Darkson  

            bfajn, budem hledat rozdíly:)

            0 0
            • diri  

              ok, takze slubovane fotky:)

              toto bolo fotene 8.8.2004 … cize takmer presne pred dvoma rokmi

              0 0
            • diri  

              no a teraz sucasnost … 30.7.2006

              0 0
              • Krys  

                Neuveritelne!! V com spocivala ta dieta, ktoru spominas?

                0 0
                • diri  

                  hlavne som obmedzil sladkosti (teda vylucil takmer uplne) vratane roznych cukrovych napojov, dalej som sa po veceroch nenapchaval pri telke:) … chcelo to velmi vela vydrze, ale ked to na sebe vidis ze to funguje, tak sa to da vydrzat … na a casom som nasadil sport, teda bajkovanie a ako som spominal uz mam asi rok konstatnu hmotnost pri normalnom stravovani, teda jem co mi chuti:)

                  v podstate som sa nedrzal ziadnych priruciek … a ani nebral ziadne „tabletky“ na chudnutie … najviac ma asi hnala dopredu zlepsujuca sa fyzicka kondicia a prekonavanie casov na biku (timetrial)

                  0 0
                  • Krys  

                    Takze ziaden zazracny navod, ale klasicky postup : viac makat, menej zrat.

                    Ja som zatial presiel od napchavania sa v noci pred telkou k napchavaniu sa v noci pri B-F. :)).

                    0 0
                    • Jane  

                      diri: pěknýýý, co k tomu víc říct..:-)) Jinak myslím, že je hodně důležitý omezit sladkosti počínaje čokoládou, oplatky a konče u buchet a slazených vodou. Se taky pokouším něco málo shodit, kalorie dosud nepočítám, ale je fajn se seznámit s kalorickými tabulkami a s glykemickým indexem a pak si z toho vyvodit co jíst a nejíst… No, a pak jím jen tehdy, když mám hlad – a to ne žádné buchty a podobné „nejídlo“. A nakonec věta, kterou si opakuju x-krát za den: Člověk nežije proto, aby jedl, ale jí proto, aby žil…:-))

                      0 0
                      • prodi  

                        Cpu se sladkým, hlavně večer u televize a nechci se toho vzdát! :) Lepší je víc zabrat na kole a přibírat nebudeš:)

                        0 0
                  • Želva1  

                    A jezdil jsi jen na biku, nebo jsi k tomu přidával i jiný sport?

                    0 0
                    • diri  

                      len bike … ale ked uz na nom sedim tak idem vzdy na plno … teda tak aby som zvladol presne to co si pred jazdou naplanujem:)

                      0 0
              • pos3k  

                dobry :-) ja jsem mel neco podobneho, ale ted kvuli kolenu a praskam zase hnus…k veceru sem dam graf…neuverite :-(

                0 0
              • pz-km  

                sem na tom obdobne – kdyz jsem sel na vs tak sem mel pri mych 180 asi 75 kilo po osmi letech sem vysel jako „docent“ se dvema diplomy a metrakem zive vahy – cast z toho ale byly i svaly, protoze sem kvuli problemum se zady zacal chodit do posilovny, a to celkem poctive… po skole sem se zacal venovat sportu vice, ale dostal jsem se stezi na 95, protoze sem mel porad dost velky apetit… nyni mam necelych 90 – ale duvodem neni dieta, ale vazne gastro problemy…

                0 0
              • dancing dog  

                Je mi to vážně moc líto, ta rakovina

                0 0
      • Krys  

        Tak to je aj mojim snom dostat sa niekam na 75. Teraz mam pri vyske 183 cm 95 kg. Caka ma sice este vela kilometrov k vysnenej hmotnosti, ale ked vidim, ze su ludia ktorym sa to podarilo, som plny optimizmu.

        0 0
      • Mirek1  

        Tak to Ti zavidim, me se furt vice zhubnout nedari. Ale je to spis zalezitost sebeovladani. Kdyz jsem zase zacal pred 3 roky jezdit (po asi tak 10 letech prestavky) tak jsem takovejch 10–15 schodil, ale dal to nejak nejde. Teda slo by, ale nemam dost sily a motivace pro zasadni zmenu jidelnicku. Motivace je dycky jenom chvili, kdyz jezdim v horach a rikam si, jak by mi to slapalo mit o 15 kilo min, ale pak to dycky prejde… :-)

        0 0
    • Marika88  

      V žádném případě nikoho neodsuzuju. Naopak obdivuju je že se snaží jezdi a baví je to. A pokud má někdo nějaké kousavé poznámky, tak musí mít asi místo mozku pneumatiku.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Já teda mám místo mozku z piva kostku, ale i tak spadám do tebou určené kategorie. Vážim střídavě oblačno, když sem měl mononukleózu taxem vážil 60kg a jinak mám tak něco ke stovce. Prostě to neřešim ;-) BTW: nejvíc do tebe rejpou ti, kteří sou na tom podobně jako ty.

        0 0
        • Marika88  

          Tož pokud je to ze srandy tak se to dá, ale když rýpne nějaký pořádný chrťák, tak to může být pro toho člověka dost demotivující.

          0 0
          • Medi  

            váhu mám ok, výkonost: „jedu co možu“ :-)). A až potkám chrta s poznámkama, tak to pro něho bude fakt demotivující. Od mala sportuji a nesnáším povyšování se skrze výkonnost.

            0 0
        • vasek  

          Jenom, tak na okraj, mononukleozu ted zrovna vlastnim :-( Jak dlouho ti trvalo než si zacal zase normalně fungovat? Mam zasebou tak měsíc, jsem jak moucha, a zničí mě i celkem krátká procházka…

          0 0
    • Angi  

      Můj brácha má 110kg a taky jezdí,ne tolik co já,ale snaží se.Když spolu vyrazíme,vypadáme dost nesouměrně až legračně.

      0 0
    • Dusab  

      Vzhledem k mým 100kg živé jateční váhy jsem nemohl nehlasovat…:-)

      0 0
    • pos3k  

      v priloze moje jo-jo :-/

      do roku 2002 –vyzkumna prace, diplomka, mereni od rana do vecera, kolo minimalne, nejvice o prazdninach

      2003– vic casu n acokoliv, radikalni zmena zivotniho stylu, vic sportu…

      2004 2005– opet vyzkumna prace, laborka, omezeni sportu jen na bike

      rijen 2005 – soucasnost..koleno story :-/ , umrel jsem skoro hlady, horecka, zvladl jsem sotva udelat si piti…nastup lecby kortikoidy a dalsima manmkama, lecba stale pokracuje…bez moznosti se nejak vic sportovat (kdyz uz se zda ze bych mohl, tak zase neco), v laborce taky spousta prace…

      0 0
      • pos3k  

        ps: vazim se na stare vaze…vzheldem k zachovani chyby :-) odhaduju ze vaha ukazuje asi 1,5 mene nez je realita..takze jsem ted spekoun :-)

        0 0
      • wroum  

        mas asi hodne obleceni, zejo? :-)

        0 0
    • Rychlej turista  

      Ono je to vždycky těžké v takovém stavu začít sportovat. Proto si vždycky, když někoho takového potkám, přeju, aby mu to vydrželo, protože kdo jede na kole, nemůže současně jet autem :-)

      0 0
    • black.horse  

      hmmm, tak když už to někdo vytáhnul, taky se pochlubím, tak snad mi tu radost nezkazíte:-) podzim 2005

      0 0
      • black.horse  

        a tady léto 2006

        ze 118 na 108… teďka přes zimu to malinko zase stoupá, ale příští rok jsem si dal cíl 100kg, držte mi prosím palce :-)

        0 0
        • šlapatko  

          chválím já nabírám na zimu i deset kylo.Na jaře měsíc funím a de to dolů

          0 0
    • shark.A  

      Nemám ráda, když se někdo posmívá lidem víceméně odlišnějším od „normálu“ a obzvláště, mají-li tito lidé snahu se k „normálu“ dopracovat… Naopak! Mají můj obdiv! Není totiž těžké se dopracovat k obezitě, ale ven z ní stojí kus sebeodříkání a velkou dřinu… Takže klobou dolů před takovými, o kterých teď píšeš… :o)

      0 0
      • enjoy  

        neni tezke,jo aha?!tak mi to pojd ukazat,jak se to dela!ja nez se provalim a prozeru k 75ti kilum,tak abych delal nemozny.

        0 0
        • pepek  

          Neboj, stačí počkat tak 15 let, pak ztloustneš i z vody.

          0 0
          • enjoy  

            hm,to se mam teda na co tesit:-).bezne vypiju tak 5–6 litru denne:-))

            0 0
        • Krys  

          ozen sa…

          0 0
        • shark.A  

          Já už k těm přispěvovatelům, kteří Ti odepsali, nemám co dodat… V Tvém věku jsem měla na 175 cm 59 kg… Když jsem přibrala, za týden to bylo dole… stačilo víc pohybu, míň jídla… ale jak tu zaznělo… počkej za těch 15–20 let… a taky šikovná manželka umí udělat s tělem divy (myšleno samozřejmě v duchu naší debaty :-DDDD )

          0 0
        • JaP  

          Počkej po dětech..:-)

          0 0
          • Extremist  

            Nebo: Pockej po zlomenem kotniku! mel jsem 78, po osteosynteze 94, po druhe operaci a vanocnich atrakcich 89. ale po NR nasadim carnitin a za 3 mes drine jsem zase na tech 78!

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.