• TinkTink

    Tak jsem se stavenim myho fitnesa dostal do krize a protoze se veci tak nak blbe dejou, tak nakonec stavim silnici :o)…hodne veci na to uz mam, tak mi pls neradte, at si koupim celou silnici (a rozprodej taky ne bo se silnicni dily velmi spatne prodavaj :) )

    Takze dotaz – jakej je ram Merida Road 905 2006? Vim ze to neni zadna spicka, ale da se na tom jezdit v pohode? Co tuhost, odpovida vaha? :)…do 906 se mi nechce…uz takhle to je drazsi nez chci :))

    Pripadne jine rady co koupit za silnicni ram (s nebo bez vidle, ale at je to bez vidle tim padem o 2KKc levnejsi… :) )…nebo mate nekdo nakej bazar pro 186cm vysky? (to ale radej piste do mailu…stejne tak silnicni dualy na 9…dik)

    0 0
    • yetti  

      Asi uz to neni aktualni, ale na jare Merida vyprodavala ramy Magnesium 907 za ceny kolem 6000 (maloobchod). Za ty prachy to byl super kauf, ale nevim jestli jeste budou, ja ho kupoval v breznu a nabizeli mi to u nas v Plzni nezavisle na sobe dva kamenaky.

      0 0
    • Vrci  

      Ještě bych zkusil speedy od pellsu, nějaký základní hliník od spyderu nebo fortu, ale klidně i authora. Všechny alu rámy jsou v podstatě stejný, důležitá je geometrie a v tvém případě dostupnost. Nejsou tu žádné vlepované zadní stavby a zeslabení takže se neni čeho bát. Silniční kolo dělaji kola.

      0 0
      • TinkTink  

        Ok, tak co by jsi mi poradil na 186cm vysky a teto ceny? (ted jsem se jeste dival na Forta RO.BASIC…nevypada spatne…) :)

        Kola budou Aksia…

        0 0
        • Vrci  

          ty rámy jsou stejný. Jediné co je může odlišovat je tvar zadních vzpěr (chtěl bych rovné) a profilace hlavní rámové trubky (pokud možno na výšku u hlavy a na šířku u středový spojky), jenže tohle z webu bohužel nepoznám.

          narazil jsem teď na zajímavá celá kola, zkus zjistit, jestli by ti neodstrojili rámy www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

          0 0
      • tbc  

        Je problem s vlepovanou zadnou stavbou? Ja som sa na toto pytal vo vlastnom threade ale nikto neodpisal. Plati vseobecne, ze vlepovane zadne stavby su menej odolne? Menej uvezu? Chcem na to dat z casu na cas daku batozinu! ;-)

        0 0
        • Vrci  

          jsou to příliž rozdílné materiály a nevěřim, že to vydří tolik jako spoj karbon-karbon. Je tam příliš věcí, které se mohou podepsat na horší kvalitě – nečistoty, zavadnutí lepidla, teplota, špatné zasunutí do monostaye a moc velké namáhání po nanýtování na zadní patky (další věci které se mi nelíbí – monostay a patky v provedení patka-nýt-konec vzpěry-spoj hliník/karbon). www.merida-bike.cz/…yobrazek.php?… Takže moje nedůvěra neni ani tak k těm karbonovým vzpěrám, ale k jejich napojení k hliníku – nekoupil bych si ho stejně jako bych nekoupil sedlovku s vlepovaným alu zámkem.

          0 0
          • tbc  

            Ked to vies tak dobre zhodnotit, tento je na tom asi vcelku stejne, ze: www.fortframes.cz/…es/storm.jpg ??

            0 0
            • Vrci  

              jo je to stejné, na patkách je příliš mnoho spojů, které mohou vydržet, ale nemusí, pravděpodobnost, že se něco podělá je vyšší než u jednomateri­álového rámu. Jde ale jen o pravděpodobnost ne jistotu, i když je potvrzena několika zkušenostmi známých s vlepovnou zadní stavbou u silničního authora.

              0 0
              • tbc  

                Este jedna otazkia: su teda ale aj kvalitne ramy s vlepovanou zadnou stavbou u ktorych je pravdepodobnost skazy nizsia? Napr. tu: www.pinarello.com/…P_yellow.jpg ? Samozrejme ze cena je niekde uplne inde, ide mi o toriu teraz…

                0 0
                • maxtor  

                  Já mám na MTB rámu starém 6 let lepenou zadní stavbu carbon/hliník – moc dlouhou životnost jsem mu nepředpovídal. Vozím jej 4 sezóny a vydržel to, i když jej rozhodně nešetřím. Proto si myslím, že o odolnost takových spojů, obzvláště na silnici, nemusíš mít strach.

                  0 0
                  • tbc  

                    no mne ide o tu batozinu. raz do roka sa chcem zobrat, nalozit 15kg na zadby nosic a hajde na vylet. Keby som od toho upustil, nerisim a kupujum lepenu kostru, ale o toto mam trosku obavy. Zasa, niesom ziadna tazka vaha, momentalne 65kg… Blbe je ze tych 15kg bude vistiet na zrejme ciste na tej vlepenej casti :(

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Hmm, jestli o to moc stojis, tak si prece muzes navrhnout konstrukci tak, aby to bylo zavesene mimo ni… :)

                      0 0
                      • tbc  

                        Ano, take nieco ma napadlo… Ale skuor nez to kupim chcem pocut nejake nazory… Lebo ked ozeliem ten karbon a 370g navyse tak mam celkom dobry ram o 13tis Kc lacnejsi :) Tak dumam ci to za to vobec stoji :)) aku to bude mat zivotnost a tak…

                        0 0
    • zubatec  

      Meridu 905 mám komplet kolo, za ty prachy nebylo co řešit. Rám je tuhej jako bejk, při silovým šlapání se do strany ani nehne. V kombinaci s ultegrovýma klikama nemá chybu. Jedinkrát mi neštrejch řetěz o smyk (vcelku běžná věc na staré silničce). S tím ale souvisí i to že je tvrdej jako beton, každej kamínek cejtíš. Černožlutá barevná kombinace a slopingový rám dává kolu atraktivní (ale pro někoho možná odpudivý) vzhled. Váhu jsem neřešil, nejsem gramař, ale nijak zlá asi nebude. Poměr cena/výkon IMHO skvělej.

      0 0
      • TinkTink  

        Kolik pls meris? :)

        0 0
        • zubatec  

          Cca 183–185 cm, vážím něco pod 80 kg. Nejsem tedy žádnej prcek ani hubeňour, přesto s rámem max. spokojenost. Mám velikost L, v cm si to nepamatuju a u slopingových rámů to není ani moc směrodatný. Kamarád, co dělá v časopise a vyzkoušel už snad všechny kola na trhu, dokonce mluvil o výjimečné tuhosti i mezi mnohem dražšími rámy. Kolo si můžeš prohlídnout v mým profilu, kromě dost ohavnýho sedla na něm nebylo nic co by vyžadovalo výměnu. Být tebou do něj jdu taky, za 36k Kč kolo na kompletní Ultegře neseženeš :-)

          0 0
          • TinkTink  

            Dik :)

            Cely kolo nechci…uz mam kotel veci, ale protoze me zradil fitnesovej ram kterej jsem mel mit, tak beru kompletni silnici :)

            0 0
    • TinkTink  

      Tak si prihreju polivcicku – nemate nekdo dualy 2×9 od Shimana? :) (nechci Sora ani Tiagra + levne :)) )

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.