Přepínání zdvihu - manitou Black Elite

10 nepřečtených
  • maxtor

    Zdravím, nemáte někdo náhodou zkušenosti s vidlí Manitou Black Elite 80/100 model 2002?? V poslední sezóně mi začalo blbnout přepínání zdvihu. Nejprve samovolně vyskakoval z 80-ti na 100 a teď pro změnu sice nevyskakuje, ale je problém jej tam vůbec nahodit (na 80 mm). Musím stlačit vidli jak to jde, a v této poloze jej přepnout na 80 – tak na každý pátý pokus zůstane v poloze 80… Dřive jsem jej dokázal měnit i za jízdy. Teď si o tom můžu jen nechat zdát. Nemůže to být nějaká závada?? Povolený šroub nebo tak??

    0 0
    • blue  

      jak si to dokazal menit za jizdy?

      0 0
    • kubad  

      Obdobný problém u kamoše – občas je potřeba dát vidli do servisu na vyčištění a promazání – nebo si to udělat sám. Pomůže to :-)

      0 0
      • maxtor  

        Právě to jsem měl na mylsi. Stáhl jsem si zt netu manuál a chystám se ji rozebrat. Jen abych ji pak složil zpět…

        0 0
        • kubad  

          Není to nic složitého, rozdělat vyčistit promazat, ale mám obavu že pokud na ni nikdo 3 roky nesáhl, asi bych ji dal do servisu. Ale držím palce

          0 0
          • maxtor  

            Děkuji, Já jsem se skutečně té vidle ani nedotkl kromě toho, že jsem mazal nohy…Zatím chodí pořád stejně, prostě skvěle, tak jsem ani neměl důvod. Ale uznávám, je na čase ji otevřít:-)

            0 0
    • maxtor  

      Tak už jsem to vyřešil. Pro ty, co mají podobné problémy: Když se vám u Blacka 2002 pokazí přepínání zdvihu, rozeberte vidli podle manuálu a zjistíte, že z pravé nohy vypadne taková malá oska (Je to mrcha, která drží takovou asi 4 cm pružinu, která má za úkol vyrovnávat zdvih při tom menším ze dvou), která je uchycena dost kžřehce. Stačí ji na původní místo přilepit sekunďákem. A můžete opět vyrazit!!

      0 0
    • grizzlik  

      pokud vim tak by se to nemelo prepinat za jizdy.. u manualu k Nixonovi je to dost silne zvyrazneno…

      0 0
      • maxtor  

        Nejmíň ten mechanismus budeš ničit, když zatlačíš a v ten moment přepneš. Jinak je to fat jedno – co se funkce týče. V tom manuálu je to napsané kvůli bezpečnosti. Kdybys viděl, jaké kraviny jsou v manuálku k Blekovi, tak by ses porval smíchy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.