• Black raider

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s touto vidlí a co by jste my k ní mohli říct jestli je to dobrá koupě jezdím XC a mám kolem 80 Kg případně uvažuji a RS Reba Race tak klidně srovmnání dík

    0 0
    • djano  

      www.mtbr.com/…125140.shtml

      Inak aj ja som zatial spokojny.

      0 0
    • kesu  

      revelation je az na vyssi zdvih temer identickej s rebou,bracha ho ma s kupkolo kde je ted verze uturn za desitku i z pumpou a je s ni maximalne spokojenej,do­porucuju revelation

      0 0
    • tomana  

      uvažuju o koupi vidle Rock Shox Revelation 426 Dual Air U-Turn 2008 100–130mm. Může mi k ní někdo něco říct? Teď vozím Manitou Splice Comp 130mm tak očekávám obrovskou změnu. Mám 90kg takže pružina mi moc neseděla. A co ten Dual Air? Je to dobrá věcička? Něco jsem pozjišťoval ale moc chytrý s toho nejsem:) Dík za postřehy ,rady a připomínky

      0 0
      • marapara  

        Na kupkole ho měli ve stříbrné verzi za 9490, to je super cena. Já ji kupoval na kolokrámu za 9800 před půl rokem. www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

        Je to super vidle, mám ji na fullu. Pokud jsi předtím jezdil Splice, tak rozdíl bude velký. Hlavně v tuhosti. RVL je hodně tuhá vidle. Je relativně lehká, vnitřek je podobný Rebě u-turn, ale má větší zdvih. Pokud máš vyšší váhu, přifoukneš na vyšší tlaky je to. Akorát nepřefukovat moc negativku, jinak zajede trochu do zdvihu. Je tuhá, citlivá, jde celkem lehce do zdvihu a dobře žehlí, konec, tak posledních čtvrtina, možná třetina zdvihu je progresivní, takže nejde při každé prdě hned na doraz. Po půl sezoně ježdění nepozoruji žádnou vůli. Vidlu nijak nešetřím. Za ty prachy asi není moc lepší volba.

        0 0
        • Tušnak  

          tak s tou negativkou jsem tohle řešil i u Reby… je to možná jedniná maličkost, která ovšem není důvodem pro nekoupi!

          0 0
          • marapara  

            Taky bych to tak řekl. Jezdil jsem asi 5 vidlic, ale tahle je fakt nejlepší.

            0 0
            • Tušnak  

              to máš pravdu! je to nejlepší vidlice poměr cena x výkon x kvalita v dané kategorii!

              0 0
        • Saty  

          Nazdar! Právě se rozhoduji mezi Rock Shox Reba Race a Revelation 426 Air U-Turn, obě jsou na internetu za super cenu. Budu je dávat na fula (Scott Reflex-FX25). Jezdím vetšinou lehký terén, ale když to na mě přijde tak to střihnu rovnou dolů, … Jaké máte s těmito vidlemi zkušenosti?

          0 0
          • marapara  

            Mám s oběma velmi dobré zkušenosti. Na XC biku mám Rebu Race 100 mm, na AM fullu mám Revelationa 426 Air U-Turn.

            Obě vidle jsou citlivé a lehké, Reba je cca o 250 gr. lehčí, ale RVL má zase větší zdvih. Možno natočit až 130 mm. Obě vidle jsou tuhé, zjednodušeně řečeno je RVL v podstatě Reba s větším zdvihem. RVL nemá odlehčenou korunku a podkovu jako Reba. RVL je má oproti Rebě lineárnější chod. Pokud to máš na fulla, tak asi záleží na zdvihu. Pokud máš 100 mm zdvihu a chceš váhově něco ušetřit, klidně vem Rebu, pokud máš větší zdvih a na 250ti gramech ti nezálěží, chceš vidlu s větším zdvihem, tak vem Revelationa. Je to výborná žehlička.

            0 0
      • Tušnak  

        tak tuhle vidli teď vozím na biku ale 07 a je to zatím nejlepší vidle, kterou jsem jezdil!!! Může vřele doporuč a pokud to máš na XC tak ideál, je to žehlička a snese i nějakýten skoček s ne zrovna podařeným dopadem:)

        0 0
    • coffield  

      Pokud na něj máš peníze a geometrii, tak neváhej a kup!

      0 0
      • tomana  

        přítelkyně už mi cenu schválila:). jezdím tvrdší XC a nebo už AM? kdo se v tom má vyznat:). tak díky za rady kluci

        0 0
        • coffield  

          Revelation je samotným Rockshox úvaděný mezi AM. Tvrdí, že má „neodlehčovanou“ korunku, ale nemá pevnou osu. Sejde na tom, co od toho čekáš. Podle mne to imaginární definici AM odpovídá (když v časopisech je jako AM vidle třeba Fox Talas bez pevné osy), vzhledem k nízké váze Dual Air se rozhodně hodí i na XC, tím pádem rozhodně na tvrdé XC :-) Má 32mm vnitřní nohy, to by mělo na stačit. Měl by vydržet všechno, na nějaké velké skákání to asi nebude – ale to záleží i na zbytku bajku.

          Dual Air je pozitivka/nega­tivka, pro vyšší váhu lepší než pružina (i když ta by se jistě také dala vyměnit).

          0 0
    • game_over  

      jezdim pruzinovyho a i pri mojich rekneme i s vystroji mam uz tak ke 100kg si nemuzu stezovat

      0 0
    • rasputin  

      Tak když už jste tu začali řešit vilice RS, tak bych se rád zeptal jestli má někdo zkušenosti s RS Recon Race!?!?

      0 0
      • marapara  

        S Reconem ano, ale 327 a 351. To jsou soloairy, co jsem s nima jel, tak chodí moc dobře. Hlavně 327 měl chod přímo sametový, troufl bych si říct, že chodil lépe, jak Foxka :)

        0 0
        • rasputin  

          Tak to je velice pěkné ;-) Právě zvažuji jeho koupi, mám možnost ho mít za velice slušný peníz, tak to vypadá, že ho vyměním za svou stávající Manitou Axel.

          0 0
          • marapara  

            Tak Recon bude někde jinde, než na Axel. Bude mnohem tužší a chodit bude určitě lépe, než Axel. Axel je základní vidle od Manitou. Já jsem chvíli jezdil 327, to je to samé co 351, ale 351 má navíc motion control s poplockem. Chodí celkem lineárně, až poslední třetina je progresivnější. Reba je třeba progresivnější, než Recon. Ta tuhne někde od půlky zdvihu.

            0 0
            • dieegoo  

              Přesně jak říkáš, první 2/3 zdvihu jde krásně a pak hodně přituhne, dostat ho na doraz chce hodně velkou ránu. Mluvim teda o 100mm verzi. V nejbližší době bych rád přešel na 115, uvidíme, jak se bude chovat tam. Mám ale strach ho rozdělat :/

              0 0
              • rasputin  

                Tak já ho chci provozovat na XC a na 1/2 marathonech, takže mě bude bohotě stačit ve 100mm. Ten Race je nejvyšší verze, takže motion control a poplock by tam měl taky být…

                0 0
                • marapara  

                  Nevím za kolik můžeš mít toho Recona, ale mrkni na stránky kupkola – věci sundané z nového kola :

                  www.kupkolo.cz/…0/zkola_207/ www.kupkolo.cz/…ce_1283.html

                  Je tam Reba Race Disk za 8300, což je velmi dobrá cena. Krom toho je tam ještě Team a Race na véčka za slušné ceny.

                  Osobně bych také doporučil, pokud chceš jezdit hlavně XC a maratony spíš asi Rebu. Bude o pár set gr. lehčí, je to dual-air, má floodgate a je hlavně progresivnější, než Recon. Řekl bych, že ta progesivita bude hlavně na XC závodech žádoucí. Ne že nebyla Reba citlivá, ale její chod není tak lineární, ale prostě jen nejde tak rychle do zdvihu jako Recon. Recona bys musel víc přifouknout, aby nechodil tak do zdvihu. Mám ji na HT GT Zaskar a nemůžu si na ni stěžovat. K tomu biku se akorát hodí. Vozím také 100 mm verzi a je to i na agresivnější jízdu bohatě dostačující.

                  0 0
                  • rasputin  

                    Jasný, že Reba by byla lepší a moc díky za typ! Ale já ještě pořádně nevím jak na tom budu s penězama! Jistý je, že budu zaplétat nový kola a ještě jsme se nerozhodl jaké budou, takže nevím kolik mi zbyde na vidli. Kdybych měl „neomezený“ nebo aspoň dost velký rozpočet tak bych šel buď do Manitou R7 nebo do té Reby od RS.

                    0 0
              • marapara  

                Jo, to můžu potvrdit, že pro dosažení dorazu by to musela být fakt prda :)

                0 0
          • Blade  

            Recona(351) doporučuju. Sám sem na něj přešel z Axela. Skok to byl teda ohromnej. Co si budeme povídat, Axel není vidlice a při mých skoro 80ti kilech sem fakt trpěl. Rozhodně tě překvapí tuhost a tím pádem jistota vedení stopy. Co se týče popisovanýho chodu, tak můžu zhruba souhlasit, i když mám docela natvrdo nafoukáno a při 80mm zdvihu mi chodí do těch 70ti. Ale já osobně, kdybych měl možnost koupit Rebu, tak bych šel do ní, přece jen Dual air a možnost nastavit floodgate mi chybí.

            0 0
            • dieegoo  

              Mně jediný co chybí je U-Turn. Přece jen 100mm na Trancovi není žádná sláva, rychlá změna zdvihu by se hodila. Na absenci lock outu jsem si zvyk a nijak mi zatím nechybí.

              0 0
              • Blade  

                U-turn mi nechybí vůbec :) Jak říkám, mám 80mm zdvih a přechod na 100mm neplánuju, ani ve sjezdech nemám potřebu vyššího zdvihu. Naopak bych ocenil lock na řídítka :o)

                0 0
                • Pavlos  

                  lock ve sjezdu jo lol:D

                  0 0
                  • Blade  

                    A z čehopak usuzuješ, že používám lock ve sjezdech? ;-)

                    0 0
                    • marapara  

                      Nestačíš otočit páčkou na korunce :)

                      0 0
                      • Blade  

                        Zajímavej argument :-D Spíš se mi nechce furt sundávat ruku z řídítek :o)

                        0 0
                    • Pavlos  

                      jemne to tak vyznelo

                      //Jak říkám, mám 80mm zdvih a přechod na 100mm neplánuju, ani ve sjezdech nemám potřebu vyššího zdvihu. Naopak bych ocenil lock na řídítka //

                      0 0
                      • Blade  

                        Chyba interpretace:o) Dieegoo: ANO U-turn, NE lock Blade: NE u-turn, ANO lock Tím sjezdem jsem jen podtrhl fakt, že u-turn skutečně nepotřebuji ;-)

                        0 0
    • maple  

      a co za stejne penize Fox Float 07? mam ho v bazaru. je ve vybornem stavu.

      0 0
      • mechanik  

        Ty jsi tu Foxku ještě neprodal ?

        0 0
        • maple  

          kua super vidle za super penize a nikdo nic, cpou tady penize do nejakych RS Revelation a pod..:-]

          0 0
    • mountaineer  

      Mate nekdo zkusenost s Revelation 426 Air U-Turn a Revelation 426 U-Turn(pruzinovy model?)viz www.kolokram.cz/…uct_info.php?…www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
      • marapara  

        Ja mám zkušenost jen se vzduchovkou. Ta je parádní, viz předchozí příspěvky. Pružina olej ne.

        0 0
      • tk  

        podle me nema chybu.

        na mych 90kg s vybavou je pruzina, co v je z vyroby, v terenu spis aktivnejsi. ale ani v tahlych stoupanich se vidle nepohupuje moc. zamykani utlumu ani u-turn v podstate nepouzivam. porad plny zdvih a otevreno.

        M marathon S ma kultivovanejsi tlumeni. RVL taky na kluzaky pousti malinky mnozstvi oleje. nebavi me to utirat, ale problem to neni.

        0 0
        • mountaineer  

          No ja mam s vybavou tak 75–80kg,takze bych mozna sahnul po mekci,nevis jak je to s dostupnosti? Jezdil sem Vanillu a taky olej uchcaval,ale prijde mi ze ji to v lehkosti chodu pomahalo:o)

          0 0
          • tk  

            nemam tucha. vidle jsem koupil v USA. dostupnost prkotinek na RS je spis horsi. na sram/turivativ riditka cekam uz 2 mesice.

            kdyz jsem potreboval pruziny do M, normalne jsem zasel do pruzinarny a za 100kc/ks si nechal par ruznych trvrdosti navinout.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.