• pawko

    Starej horák dosloužil a pokukuji po jeho nástupci,ale nemohu se rozhodnout jaké kolo mám koupit,jezdím jen tak pro radost.Nakonec jsem to stáhl na 3 typy, ale který vybrat?Zatim se priklanim k Tomahawk X.7, je horší než verze s DEOREm,když je levnější? Diky za rady.

    1.www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… 2.www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… 3.www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

    0 0
    • kubas  

      jedině www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… ,za ty peníze lepší a hlavně nový(2006)nekoupíš…

      0 0
      • pawko  

        No to GT je uz trochu dražší,a moc se mi nelíbí.Zajímá me vaš názor na toho Apache Tomahawk X7 vs Deore, nebo neco v této cenové kategorii.Ještě jsem objevil tento kousek:

        www.bradsky.cz/index.php?…

        0 0
      • Romain  

        Souhlasím, mám ho a jsem velice spokojený. Rám super, sejmulo mě auto, už jsem viděl že je půjde bike do šrotu, ale nakonec jsem vyměnil kola, sedlovku, kliky, vidlici a jezdím vesele dál.

        0 0
    • mab  

      cetl jsem tu spoustu prispevku, ze u kol v tehle cenove hladine je spatna vidle. tak jsem si rikal 7005 ram, alivko a me doporucena MX comp ETA potrebuju velikost 23" (193cm/97kg)

      1. mistni prodejce ma jeste Author basic 05 23" 8990Kc (www.author.cz/…1&cat_id=119) za MX comp chce 9800 a odecte 1000 za puvodni vidli a provede vymenu. Celkem cca 17800Kc. Servis i reklamace v miste

      2. na spyder.cz si naklikam MTB-Alivko-DUPLEX Alu 7005 a Marzocchi MX Pro ETA ostatni necham jak je a jsem na cca 17900Kc. Servis a reklamace pro me daleko.

      Zajima me jestli je rozumny to vubec takhle kombinovat, prip. nejake vase navrhy.

      0 0
      • gobike  

        Tu vidlu bych urcite za 9800,– nebral, to je silene moc, dyt za to muzes mit REBU! Musis hledat, na netu je spousta ruznych slev…

        0 0
        • mab  

          jj divam se po netu a vsude je to tak o tisicovku levnejsi cca 8800kc takze neni problem, spis me zajimalo jestli je rozumny jit do BASICa a davat na nej takovou vidli.

          0 0
      • orca  

        Docela jsi mě pobavil , to je jako dát do trabanta motor z mercedesu :-) Snaž se dívat na to kolo jako celek a vyvaž ho rovnoměrně a né že něčemu dáš přednost a druhé opomineš – potom výhoda toho prvního nevynikde díky propastné kvalitě ostatních komponentů…

        0 0
        • mab  

          jj taky mi to tak pripada, jen to je moje reakce na spousty prispevku zer urcity kolo je slusny… jen ta vidle…

          a vidle na moji vahu mi znamym byla doporucena mx comp nebo podobna

          0 0
        • fousek  

          Hmm, ja nevidim moc rozdilu mezi ruznema pevnejma ramama, mezi vidlicema je ten rozdil docela velkej, ja bych teda radsi mel Basica s MX comp, nez CRX s RST

          0 0
        • borda  

          :-) – přirovnávat mx comp k mercedesu, vtipný. maximálně favorit

          0 0
          • orca  

            Nic ve zlém ale nabývám dojmu že pro naprostou většinu je alfa a omega vidlice a ostatní už zas tak důležité není .. ale nakonec to je každého věc … Češi jsou fšeobecně známí ve světě že rádi kupují předimenzované věci neúměrné konkrétnímu využití… Proto jsou i ceny tady často tak vysoké obchodníci to moc dobře vědí na čem čech ujíždí…

            0 0
            • borda  

              clovece ty se do mne dneska poustis :-). K tematu: vidlice bych rekl ze je minimalne alfou. nevim, jak cesi, ale lidi tady na foru (alespon nekteri, treba ja) jsou zatizeni na kola, protoze je to proste bavi. treba moje kolo je zhruba 1000% nad moje fyzcke moznosti, nicmene je to proste moje hobby. takze radsi predimenzuju kolo, nez treba plazmu do obyvaku s uhloprickou 1m nebo treba auto. jinak s tema cenama to nebude tak strasny, vsechno se da sehnat za solidni peniz. PS: prumerny cech si stejne neujizdi na predimenzovane vidlici, ale treba na tom tricku adias s napisem… :-) – tam se delaji OPRAVDU penize.

              0 0
              • orca  

                hele příteli já opravdu do tebe nechci rejt a ani nikteak kritizovat , jen konstatuji a to není jen můj názor . Docela by mě zajímal pokus kdyby se komponenty prodávali bez samolepek a kvalita by byla „uvnitř“ a navenek nerozpoznatelná . Jinými slovy kolo za 10 000 a za 100 000 by jsi vedle sebe nerozeznal leda až po nasednutí podle vlastního citu .Jak by se přeskupila prodejnost . Ať se to mnohým líbí nebo né když často váháme co koupit tak než užitná a optimální vlastnost u nás převnádnou ty písménka na kuse. Často mi to tady přijde že je to hra písmének LX x XT x XTR . To jako mí kámoši hifisti se přou o kvalitě aparratur a co na to že ani jeden to už stejně neslyší ale důležité je co ukáže měřák a štítek na zesíku. A tak každej ježděme si na čem chceme a na co máme … Mír s tebou příteli.....

                0 0
    • pepino  

      To sem zas nacpu:-) Mongoose Amasa, v Deore, Manitou Axel,hydry Shimano 525,cca 15.500,–

      0 0
      • pepino  

        Teď koukam,že slevnili,na Bikestoru s Avid BB5 za 12.299,–,takže typuju něco přes 13 s 525,do 15 by možná byla i lepší vidle.Ale maj jen M(18").

        0 0
      • pepino  

        Teda model Comp 2005,samozřejmě.

        0 0
      • Mamut  

        Amasa je fajn (ma kamos), ale je DOST tazka = cca 14.x kg. To je skakaci bike (az na tu vidlu).

        Zareagujem zaroven aj na Meteore Comp (tu ma pre zmenu kamoska, minuly rok som okoliu radil Mongoosy) je to to fakt pekny bike, vaha asi o 2kg menej ako Amasa. Az na to, ze x-bikes je drsne neseriozny obchod.

        www.bike-forum.cz/…6/forum.html

        Navyse bikestore uz par mesiacov Meteore Comp v ponuke nema (ked mal, tak za cca 14900). A ked to nezozenie bikestore, tak x-bikes urcite tiez nie. Takze im to tam, PODLA MNA, len visi v ponuke.

        0 0
        • pepino  

          To je fakt,kámoš ho právě má taky,mně se líbí,že se na něm dá blbnout i někam dojet.Těžší je,ale můj má asi 16,5,tak mi to tak nepřišlo:-)

          0 0
        • pepino  

          Já o x-bikes nic nepsal,ani je neznam.

          0 0
        • pepino  

          Jo tys myslel Solise,sorry.

          0 0
      • mab  

        bohuzel nikde nevidim velikost kterou bych potreboval a to je 23" a vetsi. Zkousel jsem si projet nekolik kol a 21,5" je proste malo, sedlovka na max a porad nestaci a kupovat nejakou prodlouzenou to uz jsem jednou mel a je to nanic.

        dalsi vec je reklamace v miste, neni to nutny ale kazdej asi vite jakej je opruz neco nekam posilat pres net, mistni prodejce ma na vyber z Author, Pells, Trek, Wheeler nebo jsou tu i jini co maji napr. 4ever, Dema, Amulet a Sprinter.

        tech 15tis taky neni uplnej strop, jen jsem nechtel zakladat novej topic.

        Je tu jeste nekdo, kdo ma silu radit? :-)

        0 0
        • orca  

          Myslím že dobrej prodejce by ti měl být ochoten sehnat cokoliv – teda pokud se s ním závazně nějak dohodneš . Stačí vzít sebou aktuální katalog a domluvit se a nespoléhat se na nabídku co tam stojí .

          0 0
        • Mamut  

          Na 23" a viac ti ostava Author, Merida a Spyder. Zvysni vyrobcovia robia iba detske modely – kolobezky.

          0 0
          • mab  

            pokud vim tak jeste Trek a nejspis budou i nekteri dalsi

            mam hleden na znacku, ve vyse uvedenych nebo si vybrat podle osazeni?

            0 0
    • Phoebe  

      Rozdíly v osazení Apache Tomahawk se tu už řešily. Je to trochu zvláštní, jelikož Sram není vůbec špatný, možná i lepší, máš lepší brzdy (Avid) a přitom je levnější. Pokud vybíráš mezi těmito třemi značkami zvolil bych Tomahawk na Sramu a další rok bych vyměnil vidly.

      0 0
      • pawko  

        Tak jsem nakonec vzal toho Mongoose Amasa vel. 18".Ikdyz je tezsi tak je myslim za dobrou cenu.Tu vidli budu menit stejne az pristi rok.Merim neco kolem 177cm-myslite ze mi padne?

        0 0
    • dancing dog  

      Meridu nekupuj, pokud máš nad 75kg, praskaj rámy

      0 0
      • brantec  

        jee, jak tohle muzes napsat..mam 85–90kg a jezdim na meride bez problemu treti rok, najeto cca 8 tisic a nejak porad ne a ne prasknout mrcha:-P

        0 0
      • tomaasz  

        mám na meridě HT asi 15000km během 3 let a vážím 90–95 kg a furt to nechce prasknout

        0 0
      • orca  

        zaspal jsi dobu tohle platilo před mnoha a mnoha lety …

        0 0
    • Twister  

      Apache, Twister, GT i Mongoose jsou za ty prachy skvělý kola. Apache má asi nejhorší vidlici, kotouče na Twisteru taky nic moc. Asi nejlíp na tom bude cena/kvalita ten Mongoose. GT je asi jako druhý.

      0 0
    • huncut  

      A co třeba Pells? Například Razzer Pro vypadá moc fajnově :)

      www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.