přesmykač LX2005 X SRAM-umělohmotný-starší typ

29 nepřečtených
  • vlk

    Poraďte mi potřebuji nějaký smyk topswing.Downswing si nemohu dovolit, kvůli uchycení tlumiče na novém rámu(což mě štve.Mám krátce-skoro nový X-gen přesmyk od SRAMU).

    Momentálně se rozhoduji mezi starším typem SRAMů těmi umělohmotnými a novým Shimano LX 2005.Mám kliky LX 2005 hollowtech II a četl jsem, že někomu na nich nejde seřídit to lx shimano a někomu zase ten sram.Navíc se u toho staršího SRAMu bojím, že se ta umělá hmota zlomí, nebo v bahně vyžvejká a chytne to vakl.Kdo z vás některou z těchto kombinací vozí podělte se prosím o zkušenosti.Hlavně by mě zajímali ti co ají ty „umělohmotné“ sramy.Napište vždy kliky, smyk co máte(lx2005, sram -umělohmotné)a problémy, či chválu.

    Ještě k těm sramům. Všiml jsem si, že v obchodech mají ty umělohmotné 7,0 9,0 a pak nějaké bez označení-mají nahoře jen jakési R a okolo namalované jakoby lístrky či co.Navíc yt s tím R jsou z ětch tří nejdražší.Když tak na ně koukám, tak mi připadají všechny tři stejné,jaké jsou v nich rozdíly.

    Díky

    PS: ten x-gen bude naprodej

    0 0
    • kajulka2  

      PS: kdybych si ho před měsícem nekoupil, měl bych zájem ;)

      0 0
    • mar_tin1  

      tusim pekacek nebo mito jezdi umelohmotnej sram a docela ho chvalil…

      0 0
    • Daf  

      Ja bych se toho shimana zas tolik nebal. Ty novy topswingy jsou udelany mnohem lip nez ty starsi. Maji bitelnejsi konstrukci. Mam pul roku nove XTcko a zatim si nestezuji.

      0 0
      • vlk  

        měl bych dotaz.Má to nové XT na shazování dolů už klasickou stahovací pružinku nebo to má jak měli dříve prostě na jednom čepu takouvou tu co vlastně zabraňuje otáčení.

        0 0
        • Daf  

          Podle me je tam stejna pruzina jako na tom starsim. Proste uvnitr cepu. Ale vylepsili pruzinku proti drnceni prsmyku, takze uz tam neni takova ta vypadavaci :)

          0 0
          • vlk  

            tak to vezmu ten umělohmotný, tam je jen jedna klasická pružina a ta zároveň zajišťuje vymezení vaklu.Prostě když se udělá tak to nevadí.

            0 0
    • Peslezedirou  

      Určitě bych nešel do starších plasťáku Sram. Výdrž celkem běs a hrůza – vakl. Jezdil jsem nějakou dobu Topswing LX a po roce z něho byla řechtačka pro děti :o) Podle mě si z těhle smyků nevybereš, lepší je už loňský Topswing XT, ten zesílený. Kroutím na něm druhej rok a vůle je v něm celem přijatelná, tak asi takle…

      0 0
      • vlk  

        tos mě moc nepotěšil V olomouci je ten palsťák Sram jediný co mají na trubku 34,8.Ten topswing lx to si zkoušel ten starý typ nebo to už mluvíš o tom novém zesíleném?

        0 0
        • Peslezedirou  

          Jo tak to sorry, LX jsem vozil ještě ten starý typ. Ten nový je podobný jako XT tak by to mělo být v pohodě. Čekal jsem od XT nějakou zradu jako od LX ale pořád jsme kamarádi :o) Taky jsem se na novém rámu musel smířit s Topswingem :o(

          0 0
          • vlk  

            Ještě dotaz. Jakou pružinu má to nové XT -myslím tu hlavní na shazování dolů.-Klasickou tu dlouhou co vlastně stahuje nebo takovou tu co je na čepu přesmyku a tím že klade odpor v otáčení to stahuje dolů.

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jsem teď v práci a fakt si to nepamatuju, musel bych se doma podívat. O víkendu se na net nedostanu, tak bych ti to řekl až v pondělí, ale to je asi už pozdě.

              0 0
              • vlk  

                tak to napiš aspoň v pondělí pro ostatní.Já jsem koukal na netu na obrázky těch smyků a vypadá to že je tam ta hlavní pružina stejná jako u pžedchozích verzí shimana, vypadá to akorát, že prodloužili čepy.

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Je tam podle mě stejná jako na starém smyku…

                  0 0
                  • vlk  

                    jo, jo už jsem ho taky viděl je stejná, akorát taco je proti rachtání je nová.

                    0 0
    • goofy  

      Kolik by jsi asi chtel za ten x-gen?

      Jinak ja vozim dva roky Sram 7.0 a nestezuju i. Vakll zatim zadny a radi pekne. Ale nejsem zadny chrt, takze asi nedostal tolik zabrat. Jezdim vetsinou velkou (stredni) placku.

      P.S.: je taky na prodej… ;o)

      0 0
      • vlk  

        Popravdě ještě nevím. Musím se podívat kolik stojí v obchodech (samozřejmě cena bude nižší).Jak se rozhodnu co za něj budu chtít, tak ti napíši na mail.

        0 0
    • Martinson  

      Měl jsem asi rok a půl nějakej částečně plastovej Sram (typ už nevím je to dávno). Oproti topswingu od Shimana ( kterej chytil vakl po první vyjížďce)s ním nebyly problémy. Jezdil jsem to na 8 kvaltu, kliky nějaký Shi řetězy Sram. Dýl jsem to netestoval to kolo mi ukradli.Provedením to nic moc pěknýho nebylo. Plastu od Sramu bych se ale nebál.

      0 0
    • Kubik  

      Ja mel Sram 7,0 (to co ma na foto Grafik)ted mam Sram 5,0 a zadnej problem (krom nalepky jsou oba stejny) vakl nema, vyzvejkanej taky neni radi presne a spolehlive (ma dokonce prirezavanou objimku kvuli tlusci trubce a nerupnul) Jo vozim ho asi od r.2000 takze bych se toho fakt nebal… Kliky mam ocel Shimano (naky obycejny)

      0 0
      • vlk  

        já si ho dnes koupil s tím, když nebude pasovat, že ho vrátím.Tak ho jdu zítra vrátit :o) Chyběli mi 2– 3mm objímku níže.Shimana ji mají o dost níž.Takže jdu do nového LX2005.

        0 0
    • Mamut  

      Mam 5 rokov umelohmotny Sram 5.0 a stale je ako novy (cca 1000km). Radi to vyborne, za 5 rokov s tym nebol jediny problem. Tu objimku netreba utahovat nijak silno, ten plast je adheznejsi ako kov, takze sa aj tak nepretaca na trubke.

      Vakel na nom z principu nie ke mozny. Navyse ta objimka je dostatocne pevna, aj ked sa z jej vysky asi 1/3 uberie. Brat ho ma vypilovany, pretoze zavadzala diera na kosik.

      0 0
      • tomas tt  

        Mam 5 rokov sram 7.0 radenie Grip Shift+5 rokov prehadzovač Sram 7.0. z povodneho biku Author Spirit. Radenie šlape ako nove, prehadzovač tiež. Najazdených x1000km. Neopoznam toho kto presiel zo Sramu na Shimano, fluktuacia opačnym smerom jestvuje. Prešmyk xcem osadiť tento rok.

        0 0
      • Mamut  

        oprava 10 000km. Tiez gripy 7.0

        0 0
    • TomK  

      Jezdím LX05 kliky i topswing přesmyk a v pohodě. Ten paralelogram i pružinka vypadají úplně jinak, než na mém předchozím Deorku a jinak vypadá i funkce. Jaký rám jsi nakonec pořídil ?

      0 0
      • vlk  

        no nakonec ten no saint.Zkusím to, za ty prachy :o).Kdyžtak znám lidi co mi levně udělaj nový pouzdra apod.Ještě že jsem nešel do RM 20,5-ten by byl na mě moc velký.

        0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.