• miro1234

Ahoj,

kupujem novy prevodnik, staru znacku uz nikde neviem zohnat, hoci som s nou spokojny (Suntour XR-182-AB, vzadu je sedemkolecko) Pozeram, ze na trhu je siroky vyber a rozne materialy. Su hlinikove prevodniky o tolko kvalitnejsie, o kolko je vyssia ich cena? Skor by som mal pocit, ze hlinik je maksi ako zelezo… Alebo je rozdielom len hmotnost? Rovnako sa nevyznam, v akej cene je rozumne prevodnik vyberat (neviem porovnak, nakolko stary model uz nikde nemaju…)

Dik za rady, Miro

0 0
    • Jane  

Tak Suntour… No tedy nevím, jestli jsou vůbec jednotlivé převodníky demontovatelné, ale vzhledem k tomu, že se Suntour dává na levnější kola, tak je nejlepší koupit rovnou nový kliky. Předpokládám, že se asi bude jednat o čtyřhran – tak se můžeš kouknout na nějaký Shimano, Truvativ či tak něco… Možná bude chtít vyměnit i tu osičku, ale ta stojí pár korun. Taky nevím, jestli máš cross nebo bike, takže si ještě zjisti počet zubů na převodnících. Pro bike je standard 44–32–22… Projdi si třeba nabídku na koloshopu.cz nebo jiného e-shopu. Na bike bych vrazila třeba tyto: koloshop.cz/in­dex.php?vyrobek=236&sou­castka=5&vyrob­ce=10 Na Cross bys mohl taky dát: koloshop.cz/in­dex.php?vyrobek=2149&sou­castka=5&vyrob­ce=10 K nim ale potřebuješ osičku Octalink a ne čtyřhran. Mně osobně se nelíbí ten kryt toho převodníku… Záleží, kolik do toho chceš vrazit… Kvalitu převodníků u klik do 1500 Kč nemá smysl moc řešit. Já teď budu pořizovat nový převodníky ke klikám Shi XT a jen ty převodníky budou stát asi tak 2700 Kč. Bez šroubů… Tož tak.:-D

0 0
      • miro1234  

Ups, to je fest drahe. Som myslel, ze sa najde nieco okolo 500 korun (len za prevodniky, bez kluk) Tie stare mi vydrzali 7 rokov, a to vacsinu jazd slapem do kopca. Tie za 1500+ uz musia vydrzat celu vecnost :)

0 0
        • Daf  

Do levnych klik se nahradni prevodniky kupovat asi moc nevyplati :(

0 0
    • Jogador  

Levná kvalitní kliky SUGINO www.quickshop.cz/…ategorie.php?…

já je měl na horáku, a vydrželi dost… Ale zdražovali…

0 0
      • miro1234  

Asi tiez pojdem do niecoho lacneho. Vzadu aj vpredu. Vyssia hmotnost mi nevadi a vydrzi to snad tiez. Trochu ma len prekvapuje, ze nikde nejde dostat lacne prevodniky bez kluk… No co uz, asi sa im to neoplati predavat.

0 0
    • Mamut  

Alivio 2006 vyzera za tu cenu velmi pekne.

0 0
    • Vrci  

viavelo.web2001­.cz/id16.htm ale nikdy jsem je neměl tak nemůžu posoudit kvalitu ani výdrž

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.