• MC78

    Ahoj, letos se chci prvně účastnit nějakého maratonu.Moc toho nenajezdím loni necelý 2000km, jezdím spíš XC občas něco techničtějšího(to pak končím ve křoví :o) Mám HT, ale už brzy to bude snad ten Transmision Speed. Jde o to, že nejsem buhvi jakej závodník a když to bude závod o 500lidech tak mi všichni asi dost nařežou a na druhou stranu se nechci účastnit nějaký mega akce o 3000 lidech a mít rozervaný žebra od řídítek jinej účastníků. Délka do 50km bude akorát takže krátká trasa. Tak poraďte … jo jsem kousek od Prahy takže by bylo dobré kdyby to bylo ve středních čechách. Dík MC

    0 0
    • P.L.  

      loni najeto asi tolik co ty. Myslím že je úplně jedno, jaký maraton si vybereš, ty krátké tratě bývají kolem 55 km a jsou podobné, co se týče náročnosti. (Aspoň ty co jsem jel.)Jde spíš o ty zkušenosti a o tu atmosféru.

      0 0
    • JancA  

      zkusila bych Houštecký maraton. Je kousek od Prahy, hodně lehký, rovinatý a nikdo Ti tam nakládačku nedá. Spíš budeš spokojenej, jak si se dobře umístil, což je do začátku rozhodně dobrý kvůli motivaci. Já sem loni na krátký vyhrála ženský a to sem byla pěknej čočkař, najeto kulový:). www.cyklocelakovice.cz/zavody.html „Trať závodu vede převážně po lesních a polních cestách. Lesní terény nejsou příliš náročné a převýšení odpovídá rázu Polabské nížiny. Vzhledem k možnosti výběru délky trasy je závod určen jak pro zdatné závodníky, tak pro rekreační cyklisty“

      0 0
      • prodi  

        Tak zrovna Houštka bude letos ještě větší palba než Mnichovice :)

        0 0
    • Vrci  

      Co se týče první akce vyber to co máš nejblíž bydlišti. Pokud by to náhodou byla katastrofa ať s tim nejsou spojeny ještě náklady na cestu a ubytování. Ale věřim tomu, že pro tebe nebude problém odjet jakoukoliv krátkou cca 60 km. Co třeba Král, i když je to trochu dál. Pro mě to byl taky první maraton silnice 165 km, déšť, zima.

      0 0
      • MC78  

        1.Král? myslíš ten Král Šumavy? to je drsný zrno ne, pro začátečníka? 2.silnici nee, jen MTB

        0 0
        • Vrci  

          Ano myslím toho Šumavy. Já ho jel po té co jsem měl kolo dva roky a těch 165 jsem taky nějak ukvedlal tak proč bys nedal krátkou na mtb. Lepší je dobře zajištěný těžký maraton než blbě zajištěný jednoduchý. Nesmíš si dávat malé cíle.

          0 0
    • Meesha  

      Zkus Transbrdy. je to pekny, neni to nejak extra tezky a letos bude lidi tak akorat.

      0 0
    • coolboy  

      Já sem jako první maraton jel Drásala ;-) ale ten je trochu z ruky…

      0 0
      • kolda  

        jsem pro – Drásal:)) pak už bude jen příjemně překvapený, že je všechno ostatní lehčí:)

        0 0
        • sratch  

          alebo Horala :o) a ak ho prežije tak naň do smrti nezabudne :o)

          0 0
    • Bully  

      No, najezdim teda vic, ale na zavodech jsem uz taky nebyl, ani nepamatuju :) Problemecek- nemate nekdo informace o mistech a terminech v Nemecku (Sarsko, Rheinland-Pfalz), Belgii (province Luxembourg, Ardennes), Francii (Lorraine)? Dik, snad nekdo …

      0 0
    • expen  

      já mám přítelkyni naštěstí hodně tolerantní takže mě nechá nejdřív dát švih a potom podnikáme věci společně…je fakt že si koupila taky kolo ale spíš jezdí s kamarádkama nebo se mnou ale to jen tehdy,když já už si dopoledne dám 100km:o)ale na dovče šlapala statečně.do kopců jsem jí pomáhal ale jinak jel sama:o)každopádně je to o toleranci…ja­ko vše…

      0 0
    • Habib  

      Ja si dal jako prvni kratkou na Malevilu…byl to hodnotnej zazitek, dodnes vzpominam..:-)))

      0 0
      • JancA  

        tý vogo, já to jela v sobotu a bejt to první závod, byl by nejspíš poslední, přišlo mi to celkem těžký co se týče převýšení:)

        0 0
        • Medunka  

          Loni kratka byla taky muj prvni zavod a neodradilo me to, spis me to donutilo si koupit lepsi kolo. Ikdyz jsem zacla poradne jezdit az pul roku na to ;-)

          0 0
        • McBlacky  

          proti Houšteckýmu jo no :)

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Já jsem jel poprvé Silesii (krátkou) a nedojel jsem, v polovině jsem to vzdal, protože jsem byl totálně mrtvý. Tak jsem to další rok (loni) zkusil znova a opět jsem nedojel, protože jsem měl pád. A letos jsem jel Author Šela Marathon a z asi 600 jsem dojel 28. a v kategorii 7. ze 70. Takže tak… :))

      0 0
      • james11  

        Jak si to dokázal?? :-O To ses musel sakra zlepšit!

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Joo, to kdybych věděl, tak to tak dělám pořád. Zase je pravda, že trénuju jak blázen. Od ledna už mám 4300 km… :))

          0 0
          • james11  

            4300! :-O tak to už musí být někde poznat! Jen tak dál!

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Právě, že to není moc poznat, hodlám dát letos aspoň 10 000 km, snad se to podaří. Ptal jsem se a říkali mi, že se ty najeté km projeví až na druhý rok, tak uvidím… :))

              0 0
              • Lance  

                Hm ses dobrej, ja premyslim,ze se na ten start ani nepostavim!

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Jestli myslíš Silesii, tak to se nemusíš bát, tu nepojedu. Takže se klidně postav… :))

                  0 0
    • Marika88  

      Já jsem jela teď svůj první maraton – Šelu. Uplně hrozně moc s e mi to líbilo, trať nebyla nějak extra náročná, ale flákat jsem se taky nemohla. Bylo to 54 km převážně po polních a lesních cestách, super atmosféra, parádní organizace…Už sháním nějaký další maraton :-)

      0 0
    • gobike  

      Taky se odhodlavam na muj prvni maraton a vypada to na Koprivnickyho drtice :-) Ale to bude pro tebe asi trichu z ruky..

      0 0
      • Luka  

        to byl taky muj prvni a uplne me vyridila bourka na bumbalce… tak druhy rok jsem mela zachvat nejaky alergie a nejelo se a tak letos.. snad to vyjde :)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Jé, to je supr. Nedávno to v nějakým TVým příspěvku vyznělo, že už závody nee. Tož Ti držím pěsti, ať jseš spokojená, Luko.

          0 0
          • Luka  

            no, drtic neni zavod :) ale..trochu me kamaradi nalomili… takze mozna… ciste MOZNA… a dle stavu sve fyzicky a technicke zdatnosti, pristi rok, bude-li aspon 1000km najeto, Mozna mozna zkusim kratkou na malevilu… a podle toho jak se mi to bude libit tak se nebranim novym zkusenostem… a letos? no, drtic bude, to je jasna paka… a opet za stejne podminky jako nahore, budu li se na to citit, mozna si dam nejaky zavudek…ale zadnou brutalitu, jentak abych se namlsala (a treba se mi to konecne zalibilo) a mohla i zabojovat a dojet ve zdravi :)

            Slavim letos pomerne uspechy s jezdenim dle tepaku, konecne totiz ukazuje to, co by ukazovat mel (ne o 30tepu vejs nez je treningovej limit), takze da se rict ze fyzicka se zacina objevovat po nekolika letech na kole :) Tak ted peclive jezdim na tepy, trenuju vytrvalost a chystam se na vas na vsechny nekdy na vyjizdce :)))

            Jediny problem ktery pozoruju je, ze to zacina byt pro me silne navykovy..5dni v tydnu na kole a kdyz nahodou mam odpocinkovej nebo NAHODOU je tak jako dneska, tak jsem z toho cela na nervy :) To je sileny. Silne uvazuju o valcich, ze bych se aspon narvala na balkon a tam tocila kilometry… ale kde vzit prasule?… 3t, to mi doma neprojde… :(

            0 0
            • kankrlicek  

              Doporučuji Horem Dolem… Na dlouhou tam není moc lidí (možná stovka), trať technicky nenáročná, kopce jsou, ale ty vysočinský :). Byla to má první 90, kterou jsem ujel průměrem 22 km/h :) Fakt doporučuji! Lidi po trase fantastický, dokonce důchodci, které jsme potkali (pěšáci), byli vybavený píšťalkou, aby ty vzadu věděli, že se shora řítí bikeři :) a ještě se usmívali! :) Je to okolo Nového Města a je vidět, že tam lidi jsou zvyklí na sportování v přírodě. To je teda reklama. :)

              0 0
              • McBlacky  

                no po leotšní zimě jsou Ždárský Vrchy na biking docela out, všude polomy že se nedá to pálit a nebo fáze II totálně rozryto od lesáků a bahení koupele… jsme tam se Simonkou 3dny bajkovali okolo Svratky (4palice, 9Skal, Maštale, …) a fakt špatný, sjezdy byly spíš FR mezi polomy lesem než po singlech, skákat kameny, kořeny, pařezy se nedalo nebyly úseky kde by se šlo rozjet a brzdit. Výjezdy peklo co chvíli se přnášelo… fakt mizerný

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Kousek od Svratky mám trvalý bydliště. Nedávno jsem jela navšívit rodiče a posledních osm kiláčků jsem víceméně tlačila. Teda spíš nosila. Z cesty potok a každých pár metrů velkej kmen, furt nalejzat a slejzat se mně nechtělo, lesem to nešlo. Ale jinde oki. Myslím si, že tohle bude letos asi všude. I když v Železných horách jsem se s takovou pohromou tenhle rok ještě nesetkala.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    čachnov :) my máme chatu nahoře na Kalštejně, majel dřevenej srub u cesty mezi velkejma smrkama

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Tam v těch místech jsem už taky bloudila. :-) Rodiče se přestěhovali do Žďárských koncem února , já byla nedočkavá, chtělo se mně bajkovat na neznámým místě a tak jsem v březnu vyrazila na sníh. Kupodivu lyžařský stopy neodpovídaly značení cest v cykloturistický mapě, já okolí vůbec neznala (a ještě neznám) tak se ta procházkoprojíždka krapet protáhla. :-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        až tam zas budeš tak super hospoda je kousek od Pustý rybný na Luckým vrchu, rozhled do nejkrásnější části vysočiny a poličská 11ka :) fakt mě sere jak tam lesácí ničí moje nejoblíbenějšáí trailíky…

                        0 0
    • McBlacky  

      TransBrdy nebo Berounský maraton. nebo pak na konci léta VZP tour de Brdy – ale to je až za dlouho. jiný maratony už jsou od Prahy dál…

      0 0
    • lubos  

      Muj prvni maraton, na kterej jsem jel byl Horal Krejzi 2002. Kvuli spatnemu pocasi jsem to vzdal, mozna to bylo ale me stesti, jinak by nejspis na trati umrel :P Zadne cykloobleceni, o gelech jsem nic nevedel. A 125km se mi nezdalo zas tak moc :D

      0 0
    • tutite  

      Bělkovickou padesátku koncem června t.r., pěkných 50 km a něco.

      0 0
    • be.r.ry  

      Ja jel taky první marathon selu.........­.paradička...­......atmosfe­ra jak sfina…hec.....tyden potom mamuta.....to bylo trochu o hovnu ale dase.....na obojim sem dojel v pulce a sem spokojenej........

      0 0
      • Marika88  

        Vidim, ze jsme na tom uplne stejne, taky jsem jela letos to co ty :). ale Mamut se mi taky libil…

        0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.