• fragilis

    Chci koupit tento rám Author www.cykloexpert.cz/…or-sector-05, měřím 175cm a nevím jestli je 19" vhodná velikost. Kupuju naslepo, nemám možnost nikde kolo s tímto rámem vyzkoušet.

    0 0
    • RUR  

      Kamarád je asi stejně vysoký a jezdí 19" Introvert. Jestli se nepletu, tak geometrie byla stejná, tak by to asi neměl bý problém, ale bude to ve výsledku mít delší geometrii, tak to asi moc na hraní nebude. Spíš takový kliďas. Je to ale jen můj odhad. Třeba máš moc dlouhý tělo, nebo krátký ruce:))))

      0 0
      • fragilis  

        Díky za názor. Anatomicky jsem snad v pořádku, když se postavím rovně a svěsím ruce podél těla, sahají až na zem :-). Pořád uvažuju jestli mám ten rám koupit, nebo ne. Mají ho ve velikosti 19" a 21". 21" je určitě moc, zbývá teda 19" nerad bych ho hned po osazení a vyzkoušení prodával. Celé osazení budu teprve kupovat, takže to budou nervy.

        0 0
    • BB  

      19 je na tebe velka, budes natazeny jak na zebriku. Sel bych do 17.

      0 0
      • fragilis  

        17" Author Sector jsem bohužel nikde nenašel a jestli se nepletu, tak pro rok 2006 uz v nabídce Cr-Mo rámy u authora nemají.

        0 0
    • yoggi  

      ja meriam 170cm a mam 19 modusa. trup mat trochu dlhsi v porovnani s nohami. a jazdi sa mi v pohode ani chrbat ma neboli. je to pohoda nie je hravy. takze myslim ze ak nehladas nieco s cim chces vymyslat v terene, tam by mohol byt dobry.

      0 0
    • RUR  

      No, na tvém místě bych to vyřešil tak, že bych přiběhl do prvního obchodu, kde mají Authory a vyzkoušel si cokoliv od Modusu nahoru v obou velikostech( 19", 17") a rozhodl se potom. Geometrie Ahthoru jsou u vyšších řad všechny stejné.

      0 0
      • fragilis  

        Vyzkoušet nějakého authora od moduse výš bych mohl, ale jestli zjistím že mi sedí víc 17" než 19", tak nevím kde ji koupím. Na netu sem ten rám nikde nenašel v této velikosti.

        0 0
        • RUR  

          Dá se dát ještě o něco kratší forbec a rovná sedlovka(pokud ti nevadí šlapat pod sebe) Tak –4 cm( forbec –2, sedlo –2) v délce by se to asi poštelovat dalo, ale vážně si to nejdřív zkus.

          0 0
        • fragilis  

          Jestli ten rám koupím, osazení by bylo následovné : (Pokud nekoupím rám Author Sector budu hledat jiný,osazení zůstavá.) Vidlice: Manitou Axel elite/comp Přední/zadní měnič: Deore LX/Deore LX Pedály: sh.PD-M 520 Kazeta: Deore LX Řetěz: Deore LX Vypletená kola na prům. ložiscích: Mavic Crossride 2006 Kliky: nějaké FSA, nevím ještě jaké. Řadící a brzdové páky: Deore LX dual control Pláště: Michelin XCR nebo Kenda blue groove Sedlo,sedlovka,před­stavec,řidítka,hlav. složení,V-brzdy,bovdeny,lan­ka,střed- tohle všechno musím ještě promyslet.

          0 0
          • RUR  

            Tak to pro tebe mám jeden tip, to osazení je dost podobné sériovému. Někde by ti to určitě přeskládali i na 17". Já si loni nechával přeskládávat kolo( vidle,brzdy, rohy) u ebikeshopu.cz a podmínky byly kulantní a výsledek více než uspokojivý. Asi jde o zlaťáky, ale slevy jsou na netu docela výrazné. Rozhodně bych obmejloval prodejce, třeba ti někde dají solidní podmínky.

            0 0
          • Jezishek  

            ten tip od RURa ma něco do sebe,ted v zimě sem skládal kolo díl po dílu aby to splňovalo všechny moje požadavky ,ale ty nervy kolem toho už bych važne znova zažít nechtěl…nehledě k tomu že ti peníze urcitě nevyjdou tak jak si predstavuješ a budou problémy s případnejma reklamacema…

            0 0
            • fragilis  

              Díky všem za názory, stanovil sem si celkovou cenu asi 20tis. kč a je pravda že se do ní nevejdu. Dokonce už uvažuju o tom že koupím nějaký model 2005 ve slevě. Bohužel by to asi nebyla ocel, ale nějaká slitina hliníku. To s tím přeskládáním je taky dobrej nápad.

              0 0
              • Gorgov  

                K čemu ocel? kup si treba supa za trojku. je to rychly a celkem pohodlny

                0 0
                • fragilis  

                  Promiň, ale vůbec nevím kup si třeba supa co tím myslíš. Já nechci lítat já chci jezdit :-)

                  0 0
                  • fragilis  

                    Budu hádat, že by to byl superior?, nic konkrétnějšího ne­máš?

                    0 0
    • Volf  

      Já 182 cm Author Traction 19", žena 170 cm Author Traction 17" no a nestěžujeme si ani jeden.

      0 0
    • Lister  

      176cm a dlouhou dobu author 19, jsem si furt říkal, že mi je dobrej, ale ve skutečnosti mi byl velkej, takže říkám rozhodně 17......

      0 0
      • fragilis  

        Díky, ale 17" je asi dost nedostatková, všude mají nejmenší 19".

        0 0
    • Daf  

      Myslim ze 19" bude OK. Ona ta vyska je tak na pomezi tech dvou velikosti1 17 a 19. Idealni by byla asi 18". Ja bych bral 19" tam se ti aspon do ramu vejdou dve flasky a posed doladis kratsim predstavcem, popr. nehokejkovou sedlovkou :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.