• CraObs

    uvazujem hlavne nad novou sedlovkou, a kedze prachy akosik teraz rychlo utekaju, tak kukam aj trocha ekonomicky… a veci od PELLSu sa mi zdaju fakt ze lacne.. mate s nim nejake skusenosti? vraj je vaha vyssia ako udavaju v katalogu.. zatial vyberam medzi sedlovkou XR1 a XR2, 400mm.. Viete niekto skutocnu vahu, pripadne mate nejake skusenosti? ako su natom zamky na sedlo… Ako su natom modely LITE?

    Anketa: Ktoru sedlovku si mam zobrat?

    4x
    50%
    2x
    25%
    0 0
    • scret  

      No kamos vozi Pellse sedlovku karbon,tusim tu XR1ku? a nefunguje vubec!:))Uplne stejne mu prej „fungovala“ hlinikova!:))) Jinak vahy jsou vyssi samozrejme nez udavaj! Predstavce prej shitka,hrozne se kroutej,ale na to si se asi neptal…:))

      0 0
      • Splinter  

        Kroutěj? Nějak to nepozoruju…

        0 0
        • scret  

          Uz mi to rikalo dost lidi,ale ja ho osobne nemam!:) Chtel jsem ho koupit a pak sundat napisy:))) ale koupim FSAcko,je prej daleko tuzsi!Coz mam taky z nekolika ruznych zdroju..

          0 0
          • Splinter  

            Zatím to zatáčí, tak to neřeším:)

            0 0
          • Gorgov  

            Asi takhle, ze se kroutej predstavce je podle me uplna picov…a hlavne za tu cenu FSA mekoupis, respektive koupis tu nejnizsi radu, coz je noname s napisy FSA, ktery sundas velice snadno a vaha jeste horsi nez pells. Ja mam FSA OS 115 a super, ale cena je trochu jinde. K ty sedlovce- mel sem tu karbonku, ze nefunguje je taky blbost, kdyz sem zatlacil na zadek sedla, spice se zvedala cca o 2–3cm, tedy sedlovaka pruzila-tlumila. A rozhodne sem to poznal i pod prdely. Jo nejlehci to neni, ale myslim v pohode. Ja bych si pells nekoupil, ale jen protoze se mi nelibi ty napisy a sem trochu fajnsmekr…:)

            0 0
      • Pekáček  

        Abych se začal bát že si z představce v zatáčce udělám vánočku :o))) Se prober.

        0 0
        • scret  

          Ale ja nic o vanocce netvrdil!!! Jen jsem psal ze jsou udajne mekky!!! To ze nekdo tvrdi ze jsou nektery kliky tuzsi ti divny neprijde???:)))Na predstavci to je podle myho poznat lip!!!

          0 0
          • Pekáček  

            Šetři vykřičníkama na horší časy. Právě že v konstrukci klik jsou vetší rozdíly než v ahead představcích. Kliky můžeš mít lité, kované, duté, se čtyřhranem a nebo dutou silnou osou, navíc jsou krapítek delší než představce a přenášíš jima velkou sílu. Představec je v podstatě jen krátká tlustá trubka. Tak bych chtěl vidět tu „měkkost“. Navíc jestli měkký znamená tlumit vibrace, nemusí to být nevýhoda.

            0 0
            • ydaho  

              pod to se můžu podepsat. na druhou stranu je představec jeden z mála komponentů, kde bych nešel do karbonu… (a taky do Pellsu :) )

              0 0
            • gersa  

              Bohuzel musim potvrdit, ze PELLS predstavec oravdu tuhosti v krutu nevynika. Po vymene IKE za PELLS je rozdil dost markantni… A s tim tlumenim to taky nebude to pravy orechovy, protoze je to uplne jiny smer namahani… a to uz zadnej rozdil nepozoruju. Pellz je stejne tuhej, jako IKE presunuty na zimaka

              0 0
              • Pekáček  

                Měkký představec – tuhý letňák, tvrdý představec – měkký zimák? :o))))

                0 0
            • scret  

              No podle myho,nemuzes srovnat tuhost predstavce kdyz mas mekky riditka a kliky,kdyz mas mekkej ram… Kdyz budes mit tuhy riditka tak pri zaberu poznas ze je mekci treba nez nejakej 300gramovej kousek… Vic to bude urcite znat na silnicce a pokud reknes ze se bavime o bikovejch,tak ti reknu ze dost lidi co znam tak vozi i ty bajkovy na silnicich…:)))

              0 0
              • Luka  

                a ja mam ram z hliniku (duralu) a tudle me pri jednom padu tak prastil do kolene, ze bych vubec nerekla ze je mekkej… a ta modrina si to taky nemysli! :D

                ech… to jsou debaty… a co muj amoeba borla predstavec? Ten je taky mekkej? Priznavam, ze v kombinaci s karbonovyma riditkama to vypada prinejmensim blaznive, ale me to vyhovuje… jen ta vaha mohla byt nizsi :D

                0 0
                • scret  

                  No pokud ma pul kila tak si ymslim ze mekkej bejt snad ani nemuze:))) Hele ja nevim,ja jsem psal ze Pells nevozim,osobni zkusenost s nima nemam. Mam to od lidi co je vozej nebo spis vozili:))

                  0 0
                  • Luka  

                    ja se do tebe nenavazim, ja jen chtela „odlehcit“ theeema… bo muj predstavec myslim i pulkila ma… ale je paradne kratkej (a levnej)… a krouceni nepozoruju, protoze kdyz uz by se to kroutilo i pode mnou, tak pozdraff panbuh! :D

                    0 0
                    • scret  

                      Ja vim ze se nenavazis!:)))Jeste to tak:)))))))) ciste teoreticky,cim delsi ten predstavec je tak se bude asi vic kroutit… Ja dlouho vozim starej KORE a ten ma urcite taky tunu… A prave ho budu asi vymenovat za nejakej FSA..

                      0 0
                      • Luka  

                        neblbni, jdi do pellse!!! ..... :DDDDDDD

                        0 0
                        • scret  

                          budto FSA nebo mozna Gass tusim Moki…

                          0 0
                          • Luka  

                            to druhy mi vuuubec nic nerika… tak to buse zase nejaka kultovka, co? :)) nojoooo… pels je pells :D

                            0 0
                            • scret  

                              kultovka nee,nebo bych ani nerek… mrkni treba na velotrade.cz

                              0 0
                              • Luka  

                                1500 za predstavec..uuuf! ..mnoooo… ne dik :))

                                0 0
                                • scret  

                                  no ja zacinal s vyberem nekde od 7kil do max. 3tis. Uplne nadhernej je treba od HOPE nebo Tune,Roox, ale to je hrozna runda!!!:(((4litry za predstavec fakt nedam…

                                  0 0
                    • TinkTink  

                      Ozvi se mi, jestli chces trosku ubrat v gramazi a zlepsit design :)

                      0 0
      • P@vel  

        XR 1 není karbonová,ale Al 6061.Karbonová má označení CR 2.Vozil jsem ji 2 roky a myslím,že byla velmi dobrá narozdíl od CR 1,u který se mi uvolnil zámek a po reklamaci mi jí na počkání vyměnili za CR 2.

        0 0
    • ydaho  

      zastánci X absolutní odpůrci jsou tak v poměru 20:80 :)

      ale koupit jejich komponent a setřít logování mi přijde celkem úsměvný…

      0 0
      • scret  

        Usmevny??:))pro­oc?:))

        0 0
        • scret  

          nemusim mit napisy vsude:))))

          0 0
          • ydaho  

            přijde mi to jako sbalit blondýnu a nechat jí chodit mezi lidi v černý paruce… :) třeba proto, že se blondýnám kroutěj sedlovky :)

            0 0
            • scret  

              Tak me by slo o ten predstavec a ne o napis,chapes?

              0 0
              • ydaho  

                moc ne právě :) když už si to koupim a vyhovuje mi to, tak nemám důvod se za to „stydět“ = mazat logo :) ať si o tý značce každej myslí, co chce

                ale jestli je to tak, že si to mažeš u všech komponentů, tak sem to nepochopil a omlouvám se

                0 0
                • MARIN  

                  Tak ja to mazani napisu uplne chapu. Taky jsem mazal zlaty napis na cernem predstavci UNO lite. Stejne tak nejspis ted budu mazat napis FRM na nove objednanem predstavci. Proste se mi napisy na predstavci nelibi.

                  0 0
                • scret  

                  No kdyz bych si ho teoreticky koupil,tak mi jde hlavne o ten kus hliniku a ne o napis,konkretne Pells, proste design se mi nelibi a tu znacku vidim vsude,tak proste proc to nesmaznout:))) No proste kdyz ho ma kazdej,tak se chci odlisovat…

                  0 0
    • CraObs  

      :)) ste sa pekne rozbehli… len nespravnym smerom :D predstavce sa krutit mozu, ale podla mna skor pojde o ohyb riaditok, pripadne kombinacia oboch.. hlavne mi ide o tie sedlovky, tie XR su hlinnikove, a hlavne chcem vediet co tie zamky a realna vaha.. lamat sa snad nebudu..

      0 0
      • gersa  

        Moje mensi polovikca ma XR1, tak ji muzu zvazit a porovnat to s udavanou vahou

        0 0
    • BikerM  

      Já jsem si včera objednal sedlovku XR 1 light, řídítka XR 6 light, představec R57 a myslím si, že Pells není špatná značka, nadává na ní dost lidí, ale podle mého názoru si chválí lidí víc.Za ty peníze to jsou super komponenty.Zku­šeností s tim sice moc nemam, ale hodně lidí si jí nemůže vynachválit.Podle mě je to dobrá volba.Určitě nelze porovnávat levnou hliníkovo sedlovku pells a k tomu sedlovku Thomson…to už je na jiné cenové relaci.

      0 0
    • expen  

      já mám od Pells sedlovku a sedlo a naprostá spokojenost!hned mě přestala bolet páteř jak ta sedlovka pěkně tlumí a když se opřu do sedla tak se opravdu hne a důkaz byl,když si na mé kolo sednul kámoš co má 100kg a to bylo teprve ohnutí:o)

      0 0
    • rb  

      Tak sem se dival do sekce Hmotnosti a sedlovek pells tam je 12!Co třeba hodit okem?

      0 0
    • RomanH  

      Od Pellsu ma predstavec (tusim XR8). Az na srouby je to Ritchey WCS (WCS ma titanove), vazi 130g a vubec nepozoruji, ze by se kroutil. Za cenu 590,– Kc to byl dobrej kup (WCS o 5g lehci stalo okolo 3kkc).

      Ale zrovna sedlovky bych se od nich bal vzit – jednak absolutne nesedi hmotnosti, a dale si hodne lidi stezovalo na vlepovane zamky. Pokud si od nich tu sedlovku chces mermomoci brat, vyber si tu z jednoho kusu (ale muze to platit i u jinych znacek – stejne to vetsina bere od stejnych vyrobcu a jen na to strika svoje logo).

      A bacha, to, co se navenek tvari jako karbon, muze byt „jen“ potazeny hlinik. Osobne, pokud bych se rozhodl pro karbonovou sedlovku (riditka, predstavec), volil bych znamou znacku – predsi jenom jde o komponenty, ktere Te pri prasknuti pekne rozhodi.

      0 0
      • quassar  

        Nedela Pells s karbonem uz docela dlouho na to aby umeli udelat karbonovou sedlovku?

        0 0
        • MARIN  

          Pells dela s karbonem akorat to, ze prodava karbonovy komponenty :)

          0 0
          • quassar  

            No ja mam pocit ze uz par let delaj docela slusny karbonovy silnicni ramy, nebo se pletu?

            0 0
            • MARIN  

              A delaji je opravdu v Pellsu stejne jako ostatni komponenty?

              0 0
          • rock  

            Máš pocit, že rám Medium Tail je noname konfekce opatřená nálepkami Pell's ?

            0 0
            • rarášek1  

              Viděl jsem dost carbonových rámů renomovaných značek, které jejich majitelé poslali na opravu právě do PELL´Su.

              0 0
              • scret  

                Na opravu??To jde taky opravit??

                0 0
                • rarášek1  

                  Asi ano. Ale jezdit bych na tom nechtěl. Je fakt, že to co ví oni o carbonu, a kolik investují do vývoje a nových technologií je obdivuhodné. Je však nutné rozlišovat co je konfekce např:CR2 a co je hand made (R77). X6 Medium Tail je pořád na objednání i když rám mají vyrobený do předu.

                  0 0
                  • scret  

                    Vzdycky jsem myslel ze karbon.ramy nejdou opravit!Jak to jednou rupne tak je konec,ne?? nebo se pletu? No uprimne receno,mi to neprijdou buhvijak revolucni veci to co dela Pells. Ale to je muj nazor. Urcite bych si chtel treba Medium tail vyzkouset,ale kdyz to vemu do extremu,tak staci se jenom trosku zamyslet a „zplacnout“ zadni stavbu a dat tam pruznej matros (karbon,ocel)… Navic uz pred nima vyrobil neco podobneho jeden vyrobce akorat v titanu…

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Karbonovy ramy jsou opravit velmi pekne – myslim teda prasklinu v karbon-karbon :)…v karbon-kov – to jde hur.

                      0 0
                    • Lookas  

                      v dnesni dobe se uz zpravuje kde co a pokud je clovek sikovny, tak jde opravit ledacos :-) Medium Tail je primo jejich konstrukce, podobny system byl k videni drive u asijskych ramu, ale byly velike problemy, takze pretrvava stale neduvera. Medium Tail ma ale zcela odlisne upevneni planzety a vzpery byly nahrazeny opet zcela odlisnym systemem. Pokud se bavime o dovozu a domaci produkce, tak i ty karbonove planzety jsou ciste domaci produkt a nenajdeme je ve svete na zadnem jinem ramu!!! Morati to myslelo dobre, ale nemeli to dotahle do konce. rozhodne doporucuju se svezt :-)

                      0 0
                      • scret  

                        No nevim jestli to Morati nemel dotazeny do konce ale myslel jsem jinyho vyrobce.Ale nevim uz kdo to byl:((

                        0 0
          • Lookas  

            PELLS s karbonem zacinal… az potom prisel dovoz, ale stale se v CR karbonem intenzivne zabyva!

            0 0
        • RomanH  

          Ja to neposuzuji. Myslim si podobne jako MARIN, ze vetsinu veci kupuje a strika na ne svoje logo. Planzetak je asi jejich, i kdyz jsem videl podobne konstrukce i u ostatnich firem a moc bzch se divil, kdyby to vsichni nelepili ze sterjnych dilu.

          Nechtel jsem se hadat o znacce, na ty si ja vubec nepotrpim, vse beru jen po strance pozadovane funkce, hmotnosti a ceny. Nastesti nemam touhu mit na MTB karbonove veci, protoze si myslim, ze to ztraci vyznam. Nepotrebuji pruzna riditka, pruzi mi citliva vidlice, neverim na pohodli diky karbonove sedlovce (plaste, vysunuti sedlovky, sedlo, kvalitni kratasy) udelaji mnohem vice prace (nemluve o tlumici u fullistu) a nehrozi, ze pri pretazeni (bohuzel vetsinu veci dotahuji na krev) se poskodi (nehlede na zajizdeni). Pokud bych ale tyto veci z karbonu fakt chtel, radeji vezmu WCS Carbon (pripadne neco podobneho), protoze budu mit psychicky vetsi jistotu zname znacky. Naopak, zase prinos vidim u rohu – v chladnem pocasi nestudi jako hlinikove.

          0 0
          • Pebe  

            V chladném počasí mám rukavice.....­...vlastně pořád mám rukavice ;-)

            0 0
            • RomanH  

              V lete dlouhoprstaky nevozim (jo, moje chyba) a obcas mas chladnejsi rana ci vecery

              0 0
              • Pebe  

                koupil jsme Fox Incline a celá přední strana je z prodyšnýho materiálu. Jsou super i ve vedrech.

                0 0
          • ddd - andy  

            Hele a neni to trochu divny? Pro zvyseni komfortu kupovat novy plaste, vic vysouvat sedlovku, novy sedlo, novy kratasy…? A pritom by stacilo koupit pouze karbonovou sedlovku? ;-)

            0 0
          • rock  

            Taktně upozorňuji na to, že karbonová WCS stojí okolo 4500, zatímco monokok CR mono od Pell's polovinu a obyčejná CR2 čtvrtinu. To už je jiná liga, byť hřiště je stejné … myslím, že Pell's v tomto spíš plní funkci „value for money“, s menší jistotou málo prestižní značky …

            0 0
          • Lookas  

            spravna uvaha o jednom vyrobci komponentu a ruznych logach. mnohdy jde o totozne komponenty a zakaznik slysi problem s Pells sedlovkou, tak si koupi vedle sedlovku Eleven o litr draz! ze jde o totozny model ho uz nezajima! to stejny lze ric o karbonovych klikach pells – 4ZA s cenovym rozdilem 1500kc, karbonovych kolech pells 2005 – triexpert- 4ZA za castky 18 000 – 24 000 – 28 000!!!! takze jestli mate nekdo 10 tisic na samolepku, kupujte dal „znackovou kvalitu“

            jinak kdyz si psal o tech riditkach WCS, tak super vaha, ale letos na Jadranske Magistrale kolega zlomil ve druhe etape tato riditka! kompletni kolo bylo asi 2 mesice stary :-( takze sam taky nevim podle ceho vybirat.. postupne se dostavam k nazoru, ze cim tezsi tim lepsi :-) :-) :-)

            0 0
      • rock  

        Hmotnost sedlovky neposoudím, nemám váhu. Senvič to podle mne není (alespoň v případě Pellsu), alespoň vizuálně, to by museli mít karbonový potah i na vnitřku trubky. Ale ještě jsem ji neřezal a ani nebudu. Asi. A co se zámku týká, údajně to měli neodladěné jen u první série. Alespoň ten kousek, co se mi vrátil po reklamaci (utržený zámek, jak jinak :-) ) už měl trošku jiný design a prý už u aktuálních výrobků tento problém není. Uvidíme, teď na jaře jsem vyhodil kus hliníku od Toma Ritcheyho a vrazil tam zpátky Pell's, tak budu referovat …

        Jinak mám od Pellsu sedlo, sedlovku (a objímku sedlovky :-) ). Možná časem zkusím i řidítka a představec. Myslím, že mají za dané peníze velmi zajímavé výrobky (nebo průměrné výrobky s velmi zajímavou cenou) …

        0 0
        • rock  

          Jo a odmastil jsem technickým benzínem sedlovou trubku, sedlovku a požil jsem objímku na karbon. Výsledek: ani náznak zajíždění … bez zdrsňování smirkovým papírem, bez udělátek z plechovky, bez namáčení. Prostě to funguje.

          0 0
    • TinkTink  

      Na Pells vecech me stve akorat jedna vec – ta fakt spatna povrchova uprava…to je hnus.

      Doufam ze to u novych veci uz dotahly do konce, ale zkouset to uz nebudu.

      Jenom jeden problem – 27,2mm sedlovka ma v realu 27,0…ne ze by to vadilo, ale kdyz jsem ji mel na bajku u sebe, musel jsem objimku vic pritahovat, Thomson Ted ji ma moja a az to pude, tak ji ji vymenim za nejakou hezci…ta odrbana cerna barva je docela hnus.

      Jedno ale musim priznat – hokejka fakt pekne pruzila…velmi pohodlna sedlovka. Proti Ritchey to bylo o dobrej rad dal…

      0 0
    • ddd - andy  

      Vcera jsem na Xcecko zakoupil dalsi Peels komponent.. A spokojenost. Mam predstavec XCN a karbonovou sedlovku (vic nez 2 roky) a vcera to doplnilo sedlo – RSC Comfort TiF – Stjene jako kdyz jsem presedlal ze sedlovky z hliny na karbon mel jsem pocit ze mam prazdny zadni kolo u tohodle sedla je to podobny. Do ted jsem vozil Fizika Nisene. Uvidime jak vydrzi zavodni sezonu, ale zatim jsem moc spokojenej. Zkousel jsem jiny sedla s dirou, ale nevyhovovalo mi ze musis sedet presne jeden posed. Jakmile jsem si sednul vic na spicku nedalo se na tom sedet. Tohle je „proriznuty“ po cely dylce takze si muzu poposednout dopredu a zadna hrana netalci.. Toz tak.

      0 0
      • rock  

        Já do něho šel taky z Nisenu … a chrochtám si blahem …

        0 0
      • kolda  

        tohle sedlo mám taky, taky spokojenost. se značkou pell's nemám problém. jak psal RomanH, nejdůležitější je poměr funkce/cena/hmot­nost. značka je vedlejší

        0 0
      • Feďa  

        Taky jsem po tom sedle pokukoval-zvláště po zdejších nadšených referencích-v neděli jsem ho viděl naživo v cíli ústeckého maratonu: se zborcenýma titanovýma lyžinama. V zadní části za zámkem sedlovky se lyžiny ohnuly asi o 2cm dolů… Prý když borec dosednul prudce na zadní část sedla…

        0 0
        • kolda  

          pode mnou se jeste nezbortilo:) dosedám s citem a nemám 90 kg

          0 0
    • Peslezedirou  

      Věci od Pellsu jsem nějaký čas vozil, představec, sedlovku i řídítka a nemůžu říct jediné špatné slovo. Poměr cena/výkon je hodne slušný, jenom to prostě není na chlubení a někteří lidi nad Pellsem ohrnují nos. Pokud ti tohle nevadí tak do toho jdi. Vozím představec Thomson a o proti lehoučkému Pellsu jsem nějaký nárust tuhosti fakt nezaznamenal, že by byl představec Pells měký v krutu bych se tedy nebál. Možná je měkčí při nějakém měření, ale stejně člověk takovou sílu nevyvine :o)

      0 0
    • Meesha  

      kdysy davno sem chtel XR2 light a po tom, co sem se dozvedel, ze realny vahy sou uplne jiny a ze de elox hned dolu, tak sem se na ni vykaslal a dneska sem rad. Pells mi neni sympaticka znacka.

      0 0
    • till  

      Mam Pells XR2 light 400mm a vazi 315g.

      0 0
      • CraObs  

        konecne nejaka odpoved ktora ma zaujima.. :D a co? ako si s nou spokojny? nekto tu pisal ze nesedi priemer, takze ako ti drzi v rame? co zamok? drzi sedlo? neposuva sa?

        0 0
        • Vilém  

          Tak se podivej do sekce hmotnosti,sam jsem tam vkladal hmotnost CR1 Light.Katalog v tomto dost kecal:(

          0 0
          • CraObs  

            j kukal som .. ale ja uvazujem skor nad XR2/ XR2 light 400mm co ma presne till, takze to je presne info ktoru som potreboval :) v hmotnostiach su viacmenej tie XR1

            0 0
        • till  

          Myslim ze prumer je OK, ale nemeril sem, drzi v pohode. Zamek naprosto OK, nestalo se mi, ze by se sedlo hnulo. Obcas se trochu zasune, ale je to mozna tim, ze objimu nedotahuju uplne nadoraz a ta vazelina tomu taky neprida:-) Ale pokud dotahnu vic, tak se ani nehne. Jelikoz tu sedlovku mam pomerne hodne, skoro bych rek az nebezpecne vysunutou, tak je to fakt hodne pohodlny, pekne to pruzi…:-) Elox zadnej zazrak, ale jelikoz s tim nedelam zadny prasarny, tak ani po roce tam nemam zadny vysoupany mista. Myslim si, ze v pomeru cena/vykon je to vyborna nabidka.

          0 0
        • till  

          Jo a ta vaha je k prumeru 27,2mm.

          0 0
          • CraObs  

            jj dik.. presne toto potrebujem.. asi do toho idem, aj keby to vydrzalo len tuto sezonu.. :) takze uz len zistit nejaky obchod kde to u nas maju… alebo zas net :D

            0 0
    • nadrazak 2  

      vozím třetí sezonu sedlovku cr1 350mm/31,6–300g,představec xr8 130mm-150g,řidítka karbon/al-120g.vše naprosto bez problémů.představec je míň tužši ale to neřeším.a sedlovka pruží,přínos karbonu je tam znát.ty váhy jsou mnou navážené na dig.váze.

      0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.