• black_raven

Mam asi 3 tyzdne Manitou Black Super RTWD 06. Zo zaciatku bolo vsetko OK, ale po case pri zdvihnuti kolesa a pri prvom dopade sa ozyvalo prasknutie. Podla techhika v servise je to sposobene tym, ze pruzina naraza na nohu vidlice a je to ulpne normalne. JE? Vraj to budu asi robit vsetky kusy. robia? lebo mne sa to prilis prirodzene nezda. je to minimalne dost rusive…

Povodne mi tam vlozil nejake dodatocne tesnenie. par km bolo vsetko Ok, ale potom zacalo prazkanie znova a teraz nieco praskne, pri kazdom ponore vidly cca o 4 cm.

zajtra pojdem asi zas do servisu. Vie niekto com by mohol byt problem? a hlane ma

0 0
    • Misfit  

no mne sa dialo to iste pri manitou splice cize je to normalne sposobene pnutim pruziny… da sa to vyrisesit bud tym ze tam das naozaj vela vazeliny na prusinu alebo taku plastovu trubku ktora sa pri zahriati stiahne okolo pruziny a vymezdi jej pohyb, alebo si zvyknut:) na funkciu to vplyv nema

0 0
      • Trojci  

Hele, já sem měl stejnej problém – ale cvakalo to jenom při maximálním zdvihu (120 mm) tak dávám maximální zdvih o půl otáčky kolečkem méně (tak 115 mm) a je to úplně bez problémů!

Ale mám tam extra tvrdou pružinu..

0 0
      • black_raven  

a to praskanie(alebo ako to nazvat) sa dialo len pri prvom dotyku zeme po zdvihnuti kolesa, alebo pri kazdom ponore?

0 0
        • Trojci  

Při každým ponoření (ale po výměně pružiny – stejně jsem potřeboval tvrdou) je to OK.

0 0
    • Lister  

a já si mylsel, že mi to dělají ráfky :o)

Takže už je ten zvuk vysvětlenej..­...takže můžu říct, že můj praská taky :o)

0 0
      • black_raven  

ta ista otazka ako hore: praska ti to pri kazdom ponore vidle, alebo len pri prvom dopade zdvihnuteho kolesa?

0 0
      • pos3k  

:-)

0 0
        • Lister  

jsem si myslel, že mám volný výplet a že to při nárazu povolí a škrtne to o brzdový špalek, by mě nenapadlo, že to dělá vidla :o)))

0 0
    • Misfit  

este mi v kaktuse povedali ze mam skusit otocit pruzinu o pol otazky v tej nohe ze to mozno pomoze…

0 0
      • bgoban  

Ak mas RTWD skus ju dat na max. a tak spät na pouzivanu vysku zdvihu a dookola (metoda pokus-omyl)…mam Splice Super 05, praskala tiez staci sa len pohrat s nastavenim zdvihu a secko je znova OK :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.