• vasek

Ahoj, včera jsem měl půjčenou od známýho přední kotoučovku promax 160mm, problém je v tom, že se mi zalíbíla tak, že už se prostě nechci vrátit k v-čku. Byla to úplně balada moc se pěkně soustředit na jízdu a ne křečovitě viset na brzdách. Uvažuju o m525 nebo m535. Nevim přesně jakej je v nich rozdíl. Další problémek je, že i s kolem vážim tak 115kg a ten promax byl sice tak akorát, ale na m525 bych prý musel dát alespoň 180 ku kotouč. Na druhou stranu by mě zajímalo, proč by se měla jedna hydraulika přehřívat víc a druhá míň, na kotouči stejnýho průměru? Mělo by nejspíš záležet na materiálu kotouče – destiček a kvality brzdové kapaliny-asi. No a ještě jsem se chtěl zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s kotoučema Alligator – jsou docela cenově příznivé. Dík.

0 0
    • Páník  

neco malo je zde: www.bike-forum.cz/…1/forum.html#…

0 0
    • vlk  

rozdíly v přehřívání jsou-zrovna 525 a 535-ty novější modely maj větší díru okolí destiček a vzduch profukuje skrz.

0 0
    • kovar  

ad přehřívání a souvislost s destičkama – mi se 525 na originálním kotouči smrt61 přehřívala a nebrzdila pouze s jedněmi nejmenovanými deskami. Originalní ShimanoMO8, BBB a KoolStop destičky bez problémů, co se týká zařívání. Jen s tím rozdílem, že ShimanoM08 destičky brzdí znatelně hůře, než BBB a Koolstop. A dále BBB na 525 jsou zcela totožné s KoolStop na 525, liší se pouze a jedině cenou a barvou nátěru plechu.

0 0
      • kovar  

jo, všechny mnou výše jmenované desky jsou s polymerním pojidlem -tzv „resin“

0 0
    • dieegoo  

není náhodou balada to, co blbe končí? :D

0 0
    • Jogador  

To je pro mě novinka, že promax brdí líp než 525:)

0 0
      • Pá-dlista1  

Zatim vsechny co jsem zkousel. Ale ty novejsi Promaxy uz prej nejsou co byvali.

0 0
      • Vilém  

Pripojuju se k Padlistovi,zkou­sel jsem zatim 4pary a vsechny brzdily lip nez 525.

0 0
    • vasek  

Byl to starší promax, jinak jsem se rozhodl pro m525, dokud jsou na koloshopu za dobrou cenu, a když holt nebude stíhat (doufám že bude) pořídím jiné destičky a pak holt větší kotouč. Dík za názory

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.