novy vyplety MTB - lupani v dratech

18 nepřečtených
  • Palba

    Lidi nechal sem si preplist kola MTB a celkem solidne me lupe ve vypletech (spice). Menil jsem draty z 2.0 ocel na 1,8 1,6 1,8 dt competition + niple. Je to normalni aby to lupalo? muzu se skusit na tom kole projet, nebo radeji zpatky do servisu? Draty se me nezdaji prepnuty, mozna si to jen seda co ja vim. Ma s tim nekdo nejakou zkusenost?

    0 0
    • Daf  

      Tesne po vypleteni si to seda, casto se taky to kolo trochu rozhodi, takze to chce po prvni vyjizdce jeste trochu docentrovat.

      0 0
    • bajkr  

      jestli si na nich nejel tak je to normalni projeď se na nich a mělo by si to sednout a pokud se ti povolej nech si je dotahnout

      0 0
      • Vašur  

        Přesně tak. Jak se utahuje výplet, tak jsou dráty trochu napružený na zkrut a je to dobře, aspoň vidíš, že se niple samy neotáčejí.Jak se pod tebou zmáčkne ráfek, tak se trochu zmenší tření a drát s niplí poskočí. Dělá to tak než se kolo 3× až 4× otočí. Pokud to dělá pořád, tak je něco špatně. I na přepleteném náboji s novými dráty jsem neměl problém. Nevím ale, jestli v servisu dodrželi nějakou metodu přepletení (dát dráty sejně nebo naopak jinak), protože asi původní dráty si něco vydřely v přírubě náboje. Možná pak by to mohlo být příčinou lupání. Taky se rád nechám poučit.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Draty se davaji vzdy stejne jako byly v prirube ty puvodni.

          0 0
          • Smazaný účet  

            pche, takový zásady sou pro sraby. jak to příde pod ruku, tak to příde na nábu… :o) jak nad tim tak přemejšlim… de vono to vůbec jinak? dyž chci zachovat místo u ventilku… tak tam ty dráty musim dát dycky stejně… nebo ne?

            0 0
    • Volf  

      Prokápni kaplou oleje hlavičky drátů v nábách.

      0 0
    • Vilém  

      Po vypleteni to tak delava.Osobne kdyz vypletu kolo tak je vylupam tak,ze ho polozim vodorovne na zem a tlacim na rafek,aby si to sedlo.Pak jeste zlehka docentruju a vse je OK a pak uz sedi.

      0 0
    • Palba  

      Tak vse dopadlo dobre, vsechno vydrzelo. Prokapnul sem hlavicky jak psal Volf a vse pak bylo uz vpohode. Parkrat to sice jeste luplo, ale najel sem 58km a pohodicka.

      Diky vsem!! Bez Vas bych asi dnes nevyjel, protoze me to celkem dost vydesilo.

      0 0
      • Jogador  

        Tos měl štěstí, kdysi jsem si nechal takhle vyplíst XTR náby, a taky lupalo, jsem si myslel, že si to jen tak sedá, a asi po dvou hodinách se mi ta nába rozpadla, a dráty vypadali, pěkně sem si tehdy nabyl. Ne, dělám si srandu:) To takhle lupe vždycky:)

        0 0
    • Phoebe  

      V lednu jsem také měnil – náby Deore, dráty DT + niple. Několkrát mi to zapraskalo, resp. po pár minutách to přestalo. Jak již tu píšete, poté je ještě dobré lehce docentrovat.

      0 0
    • kurýr na bajku  

      No já s tim mám takový zkušenosti, že je to chvíle napětí, dycky to několikrát lupne a pak buď praskne drát nebo nepraskne. Potom teprv vim zda-li to bylo moc přepnutý nebo nebylo, takže to beru jako takovej test.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.