• cmelak

Prošel jsem staré příspěvky ale nic extra jsem nenašel. Rozhoduji se mezi zapletenými koly na V-čka DT swiss XR 1480 a Mavic Crossmax XL. Jaké s nimi kdo máte zkušenosti? Jde mi hlavně o kvalitu/výdrž/tvrdos­t/servisovatel­nost. Váhově jsou skoro srovnatelné, cenově taky, designově je mi blíž Mavic i když DT je klasika… Ročně najezdím okolo 3000 km, klasické XC, občas maratonek.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Daf  

Dej tam Crossmaxy. Vydrzej opravdu hodne, keramika se neprobrzduje a kola se vubec nerozcentrovavaj.

0 0
      • jecnak  

Nezamlcoval bych i ty negativni stranky veci…

0 0
        • Daf  

Ktery?

0 0
          • jecnak  

Treba, ze to za zimy a mokra moc nebrzdi.

0 0
            • Daf  

Jo tak tohle je bohuzel pravda. Presneji receno na snehu a v desti. Jinak za blata neni problem.

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • ddd - andy  

…a po dvou letech je prodej :-) Jelikoz je tam malo dratu a jsou presponovany, zacnou se tezsim lidem, nebo zavodnim nasazenim, vytrhavat niple z rafku.. Na druhou stranu za cely dva roky co jsem je jezdil, jsem na ne nemusel sahnout. Super tuhy. Na mokrejch Sudetech jsem z nich sundal trochu keramiky a zacal jsem jezdit normalni gumovy spalky – brzdilo to jeste lip a spalky moc neubejvaly. Ted jezdim 3rokem DT a spokojenost – po prvni vyjizdce docentrovani a od ty doby pohoda.

0 0
      • moratii  

Crossmaxy ma kazdej ocas uz ted…neni nad peknou klasiku…

0 0
        • moratii  

k**** jsem se nejak do toho zapletl – myslel jsem ze dnes uz kazdej ocas ma Crossmaxy…na Klein se hodi ty DT…jsou krasny…

0 0
    • Hnoj  

Vem DT, mám je od podzima a sou úplně super ! a uvedu proč je vzít

1. jsou o dost lehčí než crossmaxy
      2. na rozdíl od crossmaxů je nemá každej druhej
      3. lepší náboje, co se týče funkčnosti a údržby.
      0 0
    • P@vel  

A co ten váhovej limit?Taky o něčem takovým uvažuju a našel jsem tohle a bez váhovýho limitu.Je to možná daný i počtem drátů výpletu.www.cykloprofi.cz/katalog.php?…

0 0
      • moratii  

…) Tak toto jsou presne ty vyplety s vahovym limitem, akorat to tam neni napsano…samo ze je to dano taky poctem dratu. U tohoto vypletu je to predevsim dany rafkem…

0 0
        • P@vel  

Tak jsem nelenil a zavolal do Cykloprofi a tam mi řekli,že kola mají váhový limit 90 kg.Akorát jsem se zapomněl zeptat, jestli jsou v ceně rychloupínáky­.Nevíte to někdo?

0 0
          • Veeteck  

Dneska mi prisli AC na vecka a upinaky tam byly.

0 0
            • moratii  

Tak hodne stesti…) a pozor na tesneni…

0 0
            • P@vel  

Odkud jsi je bral,z Cykloprofi nebo Bikezone a za kolik?Asi do nich taky půjdu.Díval jsem se na tvý kolečko-pěkný.Máš stejný brzdy,rohy,se­dlo,sedlovku,a­le já Pell´s měním za Easton EC 70.Už je objednaná.Až ty kola projedeš,tak dej vědět.Jsem docela zvědavej.

0 0
              • moratii  

Co je na tom peknyho ze ma vsechno stejny?Vzdyt je to Pell´s…)

0 0
              • Veeteck  

Primo z Cykloprofi, tesneni nevypada sice moc verohodne, ale jsou fakt uzasne lehky, toci se uplne samy.

0 0
                • moratii  

Prave ze to tesneni je tam snad jedinej problem…po nejakym peknejsim maratonku to chce pretesnit prej…

0 0
                  • jecnak  

Tak to potom je pomoc jednoducha (i kdyz ne uplne levna). Staci prelisovat krajni loziska za neco s labirintovym tesnenim – nejlepe SKF nebo INA a clovek ma na par let pokoj.

0 0
                    • moratii  

jo jasny,asi je to nejrozumnejsi…jinak jsem taky o nich silne premyslel,ale nakonec jsem sehnal komplet naby Sram 9.0 Sl bile a protoze uz mam celou sadu Sramu 9.0sl,tak jsem to nechal tak…)

0 0
    • Smepet  

Ahoj,
      muzete mi prosim nekdo napsat porovnani tuhosti tech DT swiss a Crossmax XL ? PIsete ze praskaji niply v rafku u tech Crossmaxu. Myslite, ze u DT swiss se to nestava ? Diky

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.