Změna zdvihu u Spec.Enduro 2006 a StumpFSR 2005-6

19 nepřečtených
  • MartinXC

Tak koukám na osazení Endura a zjišťuju že dolní modely se od horních liší kromě ceny a osazení jen zdvihem zadní stavby a délkou tlumiče (jeho provedení pomíjím). Znamená to, že když si koupím Enduro se zdvihem 138mm a DHXair v délce 8.5" a vyměním (repasuju) tlumič na délku 8.75" dostanu zdvih 150mm ? Nebo je v tom ještě nejaký fígl typu jiná zadní kyvka nebo některý její kousek ?

Obdobně i u StumpjumperaFSR při srovnání loňského dolního modelu (100mm) s letošními (120mm) – stačila by výměna tlumiče za delší ?

0 0
    • ygy99  

neviem ako je to pri endure, ale na stumpjumperovi to urcite take jednoduche nie je. tie nove ramy s vyssim zdvihom maju totiz inu hodnu ramovu trubku. oko v ktorom je uchyteny tlmic je posunute trochu dopredu, aby sa tam zmestil dlhsi tlmic. takze ak by si tam ten dlhsi tlmic zmestil, dost by to zmenilo geometriu zadnej stavby. ale viem ze zmena zdvihu je mozna, pretoze na nete som nasiel ponuku prepakovania, ktore zvasci zdvih. cele to stoji na tom, ze sa zmeni dlzka tej casti zadnej stavby, ktora je v priamom spojemi s tlmicom.

0 0
    • Peslezedirou  

Nevím jak teď ale na dřívější modely Spec. nabízel změnu zdvihu výměnou vahadla-, tlumič zůstával stejný. Možná by bylo lepší zavolat přímo do 69, ale to jsem ti asi moc nepomoh…

0 0
      • MartinXC  

Ale pomohl, potvrdil jsi mi, že jednoduchá řešení nebývají ta správná :-)

0 0
        • MartinXC  

Ale naděje stejně umírá poslední :-)

0 0
        • Peslezedirou  

S tím vahadlem jsem to někde viděl otištěné snad v Cykloservisu. Snad se tím měnil zdvih z 8 cm na 10 nebo 12cm, ale už fakt nevím.

0 0
        • PePu  

Jedna z možností: https://www.betd.co.uk/category.asp?…

0 0
          • TinkTink  

Dik :) – jsem nemoh vzpomenout, kde najdu link na vahadlo na AC…6" je zajimava moznost na XC :) – akorat bude asi jednodussi si to nechat vyrobit dle vlastnich planu :)

0 0
          • MartinXC  

Díky za link, velice podnětné. Potvrzuje mi to, že na změnu zdvihu (u Endura) mají jak jiné vahadlo tak i jiný tlumič.

0 0
          • vratan  

tie vahadla na stumpa su zaujimave. bohvie co na to vyrobca? zaujimalo by ma ci by som namontovanim toho linku prisiel o zaruku na ram. pri 120 mm by sa mi zvacsil zdvih na 150 mm. to trochu meni zataz na ram…

0 0
    • vratan  

vahadlo je u 120 aj 100 mm stumpjumpera rovnake. na 120 stumpiku je proste predny uchyt tlmicu umiestneny viac vpredu. Je pravdepodobne ze keby sa do 100 mm SJ strcil dlhsi tlmic, tak by drel o dieru v rame cez ktoru ide tlmic, okrem toho ze by to zmenilo geometria. mam 120 SJ a kamo 100 takze to mam osahane…

0 0
    • kesu  

no na tomhle nevim ale u myho endura se otocenim vahadla meni jen vyska stredu a uhel hlavy,kazdopadne delsi tlumic bych tam kvuli geometrii nedaval,.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.