Pro žiletky: Montáž středového složení Dura Ace BB7700

11 nepřečtených
  • miťo

Chtěl bych se zeptat, jakou máte zkušenost s montáží v nadpise zmíněným středovým složením. Jde o kónusově-válečkový systém, nikoli zapourdřený typ. Takže prosím vaše dojmy a postřehy pánové, jak seřizujete vůli, kde jste sehnali klíč na misky atd. Foto přiloženo.

PS: 2Siddha: Už je to foto OK?

0 0
    • juli  

To vypada uplne stejne jako starsi XTR. Tam se vule vymezuje dotazenim misky s lozisky a pojistenim kontramatici. Podobne jako u suremarketovych plecek. Klice mam od ParkTool

0 0
      • miťo  

Ale je tu problem, pri serizovani vule tuto necitis, protoze valecky to do vaklu nepusti :/

0 0
        • Chaingang  

ono si to sedne a pak to doladíš

0 0
        • juli  

To je jasny, ale citis vuli ve smeru osy, nebo mas pocit, ze se osa zacina otacet hur kdyz dotahujes misku. Je treba vychytat ten okamzik, kdy se osa otaci uplne lehce (citis jenom odpor vazeliny), potom jenom malinko povolit podrzet klicem a dotahnout kontramatku. Uplne presne se mi to podari tak na druhy/treti pokus. www.parktool.com/…eadhowto.asp?…

0 0
          • miťo  

jj, nakonec jsem se na vakl nespolehal a hlidal si ten okamzik prituhnuti osy a kontramatku dotahl v tom momente a jeste hlidal, jestli se stav tim zajistenim nezmenil. Doufam, ze je to serizeny dobre, ta vazelina je tak strasne tuha! Sledoval jsem, jak se prava klika na ose houpe jako kyvadlo, prislo mi to jako nejlepsi ukazatel tuhosti dotazeni tech konusovych lozisek.

0 0
            • juli  

S tou klikou-dobry napad. A kde jsi vzal klice?

0 0
              • miťo  

Pujcil mi je jeden mechanik(nechci jmenovat), rikal, ze se neda sehnat, ze si ho vyrobil sam upravou nejakyho podobnyho. On tu montaz odmitl, ze se to dela hodinu, ze na to nema cas a ze vysi jeho hodinovy mzdy bych mu za to stejne nedal. Ze je ta osa blbe vymyslena z hlediska montaze (tohle se mi v servisu jeste nestalo, musel jsem se tomu zamitnuti prace smat:)). Ale byl hodnej, ze mi ten vercajk pujcil.

0 0
    • panacea1  

jojo, střed je stejnej jako u XTR – BB M950 ten se taky šteluje kontramaticí…jenže nějakej blb mi střed zkurvil blbym klíčem, tak jsem ho mohl vyhodit, páč jsem mho zkoro ani nedostal z rámu…chce to origoš klíč.

se seřizováním nemám zkušenost, ale typ BB M952 jakožto i novější ULTEGRA či DURA maj ten samej střed už zapouzdřenej a nemusí se tam nic štělovat, max. se daj podložky kvůli řetězový lince, který jsou součástí balení osy.

Jinak nářadí na tuto osu se jmenuje Shimano TL UN96 a slouží i na XTR unašeč.

0 0
    • Siddha  

:o) lepsi, alespon tak :)))

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.