• Vilém

    Pokud by jste nekdo pomyslel si svarit ram,tak tento odkaz by vam moh usnadnit praci http://www.bikeforest.com/CAD.html pak kliknout bikecad/freea­plets/bikecad .Je to moc pekny.Pokud by jste nekdo vedel jak to stahnout pripadne o dalsich podobnych programech tak hodte odkaz.

    0 0
    • Tomcat  

      No je to hezká pomůcka, ale CAD v dnešním slova smyslu bych to nenazval.

      Podvědomí o geometrii rámu by měl mít každý. Bohužel to neřeší vztah konstrukce materiál , namáhání, vibrace konstrukce. Co je na tom, že člověk si dá dohromady podle sebe supr rám, kde má podle sebe nepodchycený každej úhel, ale jízdní konfort rovná se jízdě na sbíječce a ještě má potencionální větší náchylnosti na únavový zlom v problematických místech.

      Každý kdo staví komerčně rámy pro silnici nebo XC stejně skončí u nějakého CAD řešení od levného SolidWork, SolidEdge, VariCAD atd…, po komplexní řešení jako je např Catia konče.

      Pokud člověk chce něco podle sebe měl by si jeho výrobce poradit i s malbou s PaintShopPro , GIMPu, nebo nějakým vektorovým návrhem.

      Napadá mne, že možná maďarský „výpočetní SW“ „Linkcage“ na „výpočty“ pružení , tlumení, a charakteristiky pružení vidím jako zatím nejužitečnější SW pro stavdu kol.

      0 0
    • SoLaX  

      Ja se nic svarovat nechystam, ale peknou pulhodinku sem si s tim programem zablbnul a na takovym hybridu co my vzniknul bych v zivote jet nechtel :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.