• wroum

    proc? jaky to ma smysl? vyhody? pripadne prakticke zkusenosti…

    0 0
    • vojtechposmourny  

      Proč nebo jakej to má smysl nevím, každopádně se mi to nelíbí.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Je to levnejsi… teda na vyrobu ;)

      0 0
    • Toams  

      … zde vice nebo mene stastny majitel onoho vytvoru jmenem I-Beam … Skus sa ho spytat, mozno ti odpovie:-)

      0 0
    • Meesha  

      Podle Pa-dlisty je to budoucí standard, tak by mě taky zajímalo proč?! Jediny relativni maly a pomerne bezvyznamny plus je asi v nastavitelnosti, ale to je u nekterejch sedlovek taky. A minus? Nepohodlnost sedla (netlumi), sehnat jiny sedlo atd…

      0 0
      • wroum  

        to netlumeni sou vlastni zkusenosti nebo jen spekulace? ptam se protoze me tahle „vychytavka“ ceka na novym kole. tak at vim do ceho jdu :-)

        jinak si nemyslim ze by to byla vylozene nevyhoda, spis me zajimaj specifika, ktery nejdou vycist z obrazku. kdyz mi bude vyhovovat sedlo tak to asi zustane, jestli ne, tak pude i se sedlofkou.

        jen tak na okraj: tech standardu co byly teoreticky na hovno se uz ujalo taky dost a dnes ti to uz neprijde.

        0 0
        • Meesha  

          to netlumeni sem vydedukoval z ty konstrukce. Nebo mi to alespon tak pripada – nejel sem na tom. Kdyz mezi tim sedlem a sedlovkou neni zadny misto, zadny pera, tak mi to pripada, ze tam nema co tlumit. Jedine ten plast a tomu se mi nejak nechce verit :-) Mozna bych se ho i bal :-)

          0 0
          • wroum  

            myslim ze to sedlo muze pruzit. a to ze ti to prijde na pohled tvrdy a nepruzici nic neznamena. IMHO pochybuju ze by nekdo vyrabel zamerne system s mnohem horsima vlastnostma. minimalne to bude fungovat stejne jako klasika, ale vyhodu v tom zadnou nevidim.

            0 0
        • Meesha  

          ha, koukam, ze uz to davaj i na Norka… Sem myslel, ze je to jen zalezitost Mongoosu

          0 0
        • panaczek  

          …bylo to v testu v MBAction (pokud na takove informace das), nekdy letos na jare nebo v lete. pokud si dobre pamatuju, velice dobre byla hodnocena moznost nastaveni a myslim i vaha a cena. ale celkove to propadlo kvuli strasne nepohodlnymu sedlu. ale pozor – myslim, ze nedelaj pouze jedno…, uz aspon 3 typy. celkove tomu pani redaktori byli dost nakloneni, pokud se to udela s pohodlnym sedlem… tak si aspon pamatuju. pokud najdes nekoho, kdo sbira MBAction, muzes to tam najit…hodne stesti…

          0 0
          • wroum  

            dik. samozrejme pokud moje prdel nebude protestovat, tak to tam necham (uz tak menim skoro pulku kola :-) a jestli bude pozadi protestovat, pujde tam osvedcena klasika (Shaman + nisene Ti).

            0 0
    • Haryk  

      Jednou jsem v lese potkal borca,co to měl na kole a povolil se mu šroub,co „TO“ držel.V životě jsem to neviděl,ale musím říct,podle toho,jak se s tím potýkal,tak oproti klasice(v mým případě Ritchey)je asi hlavní výhoda v rychlejším a snadnějším nastavení,na nějaký větší pohodlí to nevypadalo.

      0 0
    • JSt  

      nedobre. vlastni zkusenost (ma to otec na meteorovi). sedlo je fest nepohldny (vim, subjektivni). ale problem je v te umele hmote. z vyroby to bylo dotazene dost na pevno a umela hmota se do sebe zakousla a za boha to neslo povolit. nakonec si to dalo rict, ale hlava imbusu je cela ozvejkana. pravda, ze si to nastavis lip, ale to samy ti dovoli takovej ten starej zamek, co obepina sedlovku (snad sem to nepopsal moc spatne). o tom, ze to je nestandard (zatim?) nemusim psat… jo, je to docela lehky :)

      0 0
      • Mamut  

        Priatelke som vybral bike a tiez to skoncilo na Mongoose Meteore. Taktiez som to skoro nepovoli, uz som si myslel, ze je tam opacny zavit. Povolilo to az, ked som na imbus nasadil staru sedlovku a pakou dlhou cca 30cm som to velkou silou povolil. Sedlo velmi nepruzi, ale tvar je ok. Skutocne je to cele dokopy hodne lahke, co je hlavny argument vyrobcu = SDG (dalsi je, ze to ma velky rozsah predozadneho posunu). Na druhej strane, ak bude chciet odpr. sedlovku Suntour (co asi bude), tak to pre nu znamena aj vymenu sedla.

        0 0
    • speedy gonzales  

      dost dobra vaha

      0 0
      • Mamutt  

        Pod 300g koplet?

        0 0
        • speedy gonzales  

          120g sedlo.. sedlovka pres 230g klasicka, 160g carbon

          v usa sem videl na nakup comba sedlo+ sedlovka skoro smesne ceny.ale to je ted asi trochu irelevantni:-)

          0 0
          • Mamutt  

            jj, už jsem se díval… ovšem tu karbonovou bych na bike neriskoval. No nic, Tune rulez…

            0 0
            • enjoy  

              za 3999,– si to nech:-))

              0 0
              • Mamutt  

                Já to taky pryč dávat nechci, vyhovuje mi :o) Jen mě překvapilo, že i-beam se už váhově blíží, i když jen v silniční verzi, kterou bych si na bike nelajsnul.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.