• Liboreau

    Ahoj všichni, prosím o radu jakou zvolit velikost silničního rámu na velikost postavy 160cm, máte někdo podobný problém, stejnou výšku postavy? Jaký jste zvolili rám a velikost děkuji za jakýkoli doporučení

    0 0
    • BH  

      no zkusim poradit, pokud je to kolo s kosilovymi velikostmi(vesinou slopingove ramy), tak potrebujes nejaje SM a nebo ME. U klasickeho mereni tj. stred vrch sedlove trubky bych se primlouval za 52 cm a u jineho zpusobu mereni stred stred (napr. Author)bych to videl na velikot 50 cm. Jinak ten udaj nemusi byt presny zalezi take na pomeru trupu a nohou, kratke nohy = nizsi ram a naopak. Jinak v historii najdes odkazy na weby, kde si muses vyhledat optimalni velikost, ale neni nad praktickou zkousku, sednout a projet se a mas jasno.

      0 0
    • MartinXC  

      Já bych ti doporučil kouknout se na sloopingové rámy, zhruba velikost „S“. Na něm se dá poskládat posed s docela velkým rozptylem.

      0 0
      • Pavlis  

        Mimochodem proc se na silnickach zacaly pouzivat sloopingove ramy? Jakou maji hlavni vyhodu oproti klasice? Je to snad prave ten rozptyl nastaveni? Koukal jsem, ze napr. u Cannondale u nejlevnejsich rad ani jiny nez sloopingovy ram nenajdu…

        0 0
        • MartinXC  

          Řekl bych že menší počet provedení pro celou velikostní škálu může být jeden z hlavních důvodů. Hlavně u hlínových rámů, které se při vaření rády kroutí.

          0 0
        • Daf  

          Mensi trojuhelnik vyssi tuhost.

          0 0
        • J.A.V.  

          Důvody jsou jednoznačně komerční. Jednak to výrobcům umožňuje vyrábět jen několik velikostí (S,M,L,XL atd.) díky čemuž můžou vyrábět větší série a tudíž levnějš. Druhý důvod je ten, že díky reklamní masáži zahájené díky bodu 1. to lidi chtěj a kupujou. S tuhostí a úsporou hmotnosti lze taky souhlasit, ale to určitě nebyl ten hlavní důvod.

          0 0
        • m.arek1  

          urcite to budu dovody komercne … a teda najviac slopingov najdes prave v tych lacnejsich kategoriach … a tiez je to asi o vkuse … masam sa zdaju tie nie slopingove ramy asi zastarale … ked si vsimnes na com jazdia pretekari napr. na Tour tak tam slopingy pomaly ani nenajdes … nehovorim samozrejme ze nie su … a u ramov spickovych vyrobcov najdes dokonca opacny sloping … vrchna trubka mierne klesa smerom k hlavovej (fondriest … de rosa … pinarello)

          0 0
    • J.A.V.  

      Výška postavy není všechno – záleží taky jak máš dlouhý nohy, ruce, široký ramena. Vřele doporučuju server www.wrenchscience.com/ jejich aplikaci WS sizing system.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.