Jak nejšetrněji dostat ježka z vidlice?

40 nepřečtených
  • well

    Jak nejšetrněji dostat ježka z vidlice (nejšetrněji pro sloupek vidlice, ježka vem čert). Napadlo mě ho odvrtat, ale možná existuje lepší řešení? Díky za radu.

    0 0
    • Vrci  

      Pokud má po celé délce krk stejný vnitřní průměr a dole neni zaslepený, tak ho protáhnout skrz.

      0 0
    • Volf  

      Pokud máš hliníkový krk, tak pokud ho vytlučeš ven tak dostane ten docela zabrat. V nějaký strojírně vy ho mohli vyjiskřit / je to způsob vypálení el. obloukem /, ale nevím jak by se choval ten hliník. Osobně bych ho jen zarazil tak hluboko aby nepřekážel a nechal ho tam.

      0 0
    • BH  

      existuje na to pripravek (napr. Kovys) .V principu je to kulatina o prumeru cca 20 mm, délky cca 400 mm,na jedne strane je osazeni se zavitem , ktery je totozny se zavitem v hvezdici rizeni.Timto koncem se nasrubuje to hvezdice(jezka)-pochopitelne z horní strany vidlice a na druhe stranu te kulatiny pak mlatis kladivem.Vzhledem k tomu, ze jezka vytloukas smerem „po srsti“ neni problem jej vytlouc i kdyz se nektere vidlice ve spodni casti zuzuji, coz je vsak vyjimka. vetsina trubek vidlice ma stejny prumer po cele delce. Tim , ze mas jezka pevne spojeneho s tou vytloukaci kulatinou jsi schopne zajistit to, ze se jezek „nesprajcne“ tedy nezkrizi ve vidlici,coz byva nejvetsi problem, pokud to proste hces vybouchat nejakou kulatinou.

      0 0
    • McBlacky  

      a proč ho vyndavat? jestli je moc hluboko tak tam vraž novýho a dej kratší šroub… jestli prasknul tak ho zamla? trochu hloub a vraž novýho.

      0 0
      • jihra  

        Jasně – toho starého ježka zaraž nějakou kulatinou dolů a dej tam ježka nového.

        0 0
        • MartinXC  

          … a až to takhle uděláš se třetím, napadne tě, že vyndat toho prvního včas vlastně nebyl tak špatný nápad. Já před 2týdny vytloukal ježky dva za sebou skrz krk u Foxe, který se dole zužuje. Dá se říct, že jsem měl štěstí, když nic neumřelo, protože se mi v jedné chvíli na cestě dolů zasekli a chvilku bylo lehčí je rvát zase nahoru… Dřív jsem ježka vytahoval závitovu tyčí krkem nahoru (na hl.trubku pár velkých podložek, závitovou tyč do L a už to jelo. Teď si ježky odpustím a používám utahovák od Shamana, resp. BBB.

          0 0
    • dalimil  

      kde je jan tleskač ?

      0 0
      • Lance  

        …"Když natočíme nejdelší osten ježka tak, aby vyčníval z klece jejím nejširším otvorem, posuneme ježka do poloviny výšky klece. Pak otočíme za vyčnívající osten ježkem, až na jeho protilehlé straně dostaneme do kolmé polohy nad sebou dva jiné ostny, nejdelší po tom, který už vyčnívá vpředu.

        Popostrčíme předním ostnem ježka tak, aby jeho dva kolmo nad sebou nacházející se ostny pronikly protilehlým otvorem co nejvíce ven.

        Potom za přední osten sklápíme celý hlavolam jakoby dolů, až jak zadní dva vyčnívající ostny dovolí, a poněkud doleva. Tím ježek dostane v kleci takovou figuru, že všechny jeho ostatní ostny, které jinak překážejí jeho vyklouznutí ven, zmizí z jiných otvorů klece v jejím vnitřku a zaujmou příznivou polohu k nejširšímu otvoru. A pak stačí už jen ježkem kroutit za nejdelší vyčnívající ostny z klece, až je venku úplně. A nazpět se dostává způsobem přesně opačným. To už je snadné!"

        0 0
    • hanz  

      normálně ho odvrtej. velkým vrtákem odebereš kus prostředku a on se pak rozpadne na dva kusy které jdou už samostatně v pohodě vytáhnout(stočený na bok)…nic složitýho, náročnýho a je to odskoušený.

      0 0
      • Daf  

        Tohle je asi nejlepsi reseni. Taky jsem s tim kdysi zapasil a tohle pomohlo.

        0 0
    • R.1  

      Vymlatit tu svini zbijeckou a pak jeste upalit autogenacem! :)

      0 0
    • Pebe  

      ¨Tak nejdřív byl velkej hit veverka v kotouči, teď je to ježek ve vidlici :-))

      0 0
    • vlad@  

      Ahoj to jsi jel na tom jamisu chudak vidla.Doufam ze se me to nestane taky ,ale tak pred 3dny jsem jel na cyklotrase a byl vecer a ja jel nastesti se svetlem a stejne sem vjel do trech kocek 4 nohej .Nevimm proc se parej na asfaltu a bylo po sexu pekne jsem se lek .

      P.S nejde vyrezat jezek nozem ?

      0 0
      • vlad@  

        Normalne me to je smesne nedovedu si to predstavit mozna dlato pekne ostre a vysekat ho ven .To bude hnus?

        0 0
    • náčelník  

      A proč vůbec ty ježky furt vytloukáte? Vidlici, i když cestuje po více kolech, přece stačí ten „první“ ježek. Strhnout v něm závit při seřizování hlavového složení je nemožné a je-li hluboko, pak lze použít delší šroub.

      0 0
      • MartinXC  

        Ježek je horší potvora než krtek. A znáš to „…zničit krtka …“. Tak ježka tlučem, kde ho vidíme. Ještě že to o nás neví ochranáři, ti by nám dali…cpát ježka do krku ;-)

        0 0
        • Pebe  

          To musí pškně škrábat, cpát si ježka do krku :-))

          0 0
          • MartinXC  

            Ti co „si“ ho cpou do krku, to je opravdu zvláštní sorta lidí … :-)

            0 0
          • Vrci  

            Když je to po „srsti“ tak ani ne, ale pak je ten problém jak s nim ven. Zpátky to jde těžko tak jedině skrz a doufat, že se někde neotočí nebo nevzpříčí.

            0 0
            • MartinXC  

              To mi připoměno mého kamaráda, jménem Ježek, který u obtížných věcí dopředu hlásí: „To bude zase porod ježka proti srsti …“ :-)

              0 0
              • náčelník  

                Připoměl jsi mi kreslený vtip, jak vychází sestra z porodního sálu, v náručí nese dva ježky a říká tatínkovi s kyticí: „Pane Ježek, vaše paní hodně zkusila.“ :)

                0 0
      • McBlacky  

        jednou se mi stalo že jsem ho při utahování prasknul a vzpříčil se že nešel ani up ani down ani utáhnout :/ ale to je extrém :)

        0 0
    • vlad@  

      JA jsem vul a magor ja ze jezek zivej <<lol>>

      Ted to ctu pozorne???????

      0 0
    • Palo TT  

      Mozno pomoze zlata rybka :)

      Rodinka chyta na brehu jezera ryby, kdyz v tom otec vytahne zlatou rybku. A ta jim rika: „Kdyz mne pustite, tak vam splnim tri prani.“ Maly synacek se probere a povida: „Tato, ja chci jezka.“ Otec na to: „Do pici s jezkem!“ V ten okamzik maminka zaupi: „Ja chci jezka ven!!!“

      0 0
      • well  

        :-) to bylo dobrý :-). Já ho odvrtal, poraď jim to :-)

        0 0
    • chupas  

      budu asi vypadat za uplnyho blba, ale co je ten jezek? nejlepe nejaky obrazek. koukam na vidlici, sloupek a nenapada me co to je.

      0 0
    • Tleskač  

      Když natočíme nejdelší osten ježka tak, aby vyčníval z klece nejširším jejím otvorem, posuneme ježka do poloviny výšky klece. Pak otočíme za vyčnívající osten ježka tak, až na jeho protilehlé straně dostaneme do do kolmé polohy nad sebou dva jiné ostny, nejdelší po tom co včnívá vpředu. Popostrčíme předním ostnem ježka tak, aby jeho dva kolmo nad sebou se nacházející ostny pronikly protilehlým otvorem co nejvíce ven. Potom za přední osten sklápíme celý hlavolam jakoby dolů, až jak zadní dva vyčnívající dva ostny dovolí, a poněkud doleva. Tím ježek v kleci dostane takovou figuru, že všechny jeho ostatní ostny, které jinak překážejí jeho vyklouznutí ven, zmizí z jiných otvorů klece v jejím vnitřku a zaujmou příznivou polohu k jejímu nejširšímu otvoru. A pak už stačí jen ježkem kroutit za nejdelší vyčnívající osten střídavě sem a tam. Přitom se osvobozuje ježek stále více svými ostny z klece, až je venku úplně. Ale zda to jde tak i z vidlice?

      0 0
    • RUMcajs  

      Pokus se ho vylakat na jablicko. Jakmile ho nahodi na bodliny, tak se s nim uz do vidlice nevejde :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.