Problém s montáží ježka do vidlice.

16 nepřečtených
  • pavelm

    Mám problém s montáží ježka do vidlice (Reba, Al krk 11/8). Postupoval jsem tak, že na ježka jsem našrouboval šroub, vidlici zapřel o spodní část sloupku o kus dřevěnýho hranolu a snažil se ježka údery kladiva na hlavu šroubu dostat do krku vidlice. Ale nešlo to. úUdery byly přiměřené, zase tak moc mlátit jsem se do toho bál. Zkoušel jsem i patky ježka mírně přiohnout (aby se zmenšil průměr, ale..výsledek stejný). Průměr ježka (měřeno přes packy) je cca 25,6mm. Dotazy: Dočetl jsem se že se používá jiný typ ježka pro Al a ocel. sloupky, je to tak? Nemůže to být tím, že mám špatný průměr? Nějaký postup, rada jak to zvládnout doma bez újmy na zdraví vidlice? Díky. Pavel.

    0 0
    • pavelm  

      Ted me napadlo… sehnat dlouhej sroub s podlozkou, prostcit ho spodem krku vidlice nahoru, shora na nej nasroubovat jezka a utahovanim sroubu (ktery zustane zapreny dole o sloupek) ježka staticky/bez razu do vidlice dostat..zkousel to nekdo?

      0 0
    • Vrci  

      kup si tohle: eshop.bikezone­.cz/pictures/ka­talog/2l117.jpg a máš po problému s natloukáním, i případnou demontáží

      0 0
    • Ondraj  

      Tak jsem potřeboval vyměnit ježka, tool nemám, zkusil jsem přes závitovou tyč a paráda, žádné zbytečné násilí. Už kdysi jsem ho zkoušel narazit přes šroub, jednak to moc nešlo, musel jsem srazit vnitřní hranu sloupku, výsledek ale stejně nebyl úplně ideální. Tady je nalisovaný souměrně, na závitovku jsem dal ještě váleček, asi ze silonu, vnější průměr odpovídal vnitřnímu ve sloupku a hlídalo to souměrnost.

      0 0
    • brundibar  

      Nebo muzes poridit https://www.oneupcomponents.com/…/edc-top-cap… udelas zvrchu zavit do vidlice a nasroubujes tam tuhle zatku. Utahuje se to normalne klicem na kazety. Je to reseni pro OneUp Components naradi do krku vidle, ale da se to pouzit i misto jezka, je to takovy hodne light reseni. Pak vidis skrz vidli na kolo… pripadne si tam pak muzes dat ten plast zespodu..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.