• milous

    Ahoj, máte někdo znění vyhlášky o povinní výbavě kola? A jak je to vlastně teď se zvonkem, blatníkama a odrazkama? Na SPDčka asi odrazky nedostanu :o)) Policejní akce je nějaká tvrdá. Dík Milan

    0 0
      • Luka  

        K tomu zdroji elektrickeho proudu v pripade snizene viditelnosti – nerada bych tahala s sebou generator… :))) A za druhe: kdo z vas splnuje s bajkem VSHECHNY veci? Ja teda s odrazkou ve vypletu nesouhlasim. Nedam ji ani za boha. Natoz oranzovou, fuj bleee. Nashtesti ty kousky kdy prejizdim po silnici nejsou tak casty… :)

        0 0
        • BiSon  

          tak to mas stesti. ja musim prakticky pres cely mesto a ignorace asi nebude to prave. ty odrazny samolepky mam skoro vsude, ale o ucinnosti, zvlast bocnich, by se dalo polemizovat. a stejne nejsou podle vyhlasky

          0 0
        • náčelník  

          Nemám ani jednu odrazku – za snížené viditelnosti nejezdím.

          0 0
          • blue  

            jak to delas, kdyz te chytne nekde prutrz a seseri se? nebo v podvecer pri pozdnim navratu z vyjizdky? ;-) a na jare nebo na podzim rano bejva obcas mlha ;-)

            0 0
            • náčelník  

              Opakuji – za snížené viditelnosti nejezdím. Pro případ nějakého průšvihu mám u sebe stále blikačku, ale zatím nebyla potřeba.

              0 0
              • blue  

                takze kdyz se nestihnes vratit za svetla, zustanes spat v lese? ;-)

                0 0
                • náčelník  

                  Ale no tak … :) Luka se ptala, kdo je hříšník, tak jsem se přiznal. Neříkejte mi, že máte všichni oblemcaný kola nálepkama.

                  0 0
                  • blue  

                    no dobra… :-)

                    prohresuju se maximalne tim, ze samolepky nemam zluty a cerveny :-) ale polepeny kolo mam… pro svuj klid :-)

                    0 0
                  • kovar  

                    ve vlastnim zajmu mam, myslim, ze se to vyplati, na „spravnyho bikera“ si nehraju.

                    0 0
                    • náčelník  

                      Já nejsem žádný hazardér, pokud budu pokutován za nesnížené viditelnosti, tak nebudu remcat. Ale nechápu, když se teď podívám z okna, proč ty odrazky za těchto světelných podmínek.

                      0 0
                      • náčelník  

                        Oprava: „pokutován za snížené viditelnosti“

                        0 0
                      • kovar  

                        o pokutu vubec nejde, na asfaltu jde o zivot, za sera a tmy obzvlast. Nejde prece zaridit, aby ses napriklad vracel domu vzdy za svetla, nebo jo?

                        0 0
                        • náčelník  

                          Zařídit to nejde, ale já se snažím :)

                          0 0
                          • lubos  

                            Tak si dej blikacky a odrazky a nemusis se pak snazit o nic :) Ja blikacky vozim porad, a zacinam olepovat bajka. Akurat, dosli nalepky .. musim dokoupit. Jo a vaha toho celyho je asi tak plus 120g.

                            0 0
          • Char  

            Kdyz sem jeste asi pred 6 roky vozil odrazky co byli na mym kole pri koupi tak v prubehu jizdy byly vzdy tak od blata ze stejne nic neodrazely…ted uz zadny nevozim opadaly behem let spolu s blatem :-))) zadnej policajt me este nezastavil asi to bude tim ze v lese nehlidaj a na asfaltkach se me zastavovat boji (kdyz je clovek na jare celej od blata tak nevypada prijemne) ale slysel sem ze se ted nasi sumpersti polisi chystaj na kolare tak uvidim esli me nakej zastavi…

            0 0
          • Luka  

            No nemit ani jednu odrazku to je asi trochu blaznivy… ale coz. Ja nejsem „spravnej bajker“ bo jsem zenska a nechtejte po me spravne bajkerske vybaveni/nevy­baveni – na to neni sil ani chuti :)))) Ale jinak, proste mi prijde shileny strkat odrazky do vyplatu, kdyz mam na sobe 3/4 doplnku (obleceni/batoh/tre­try) s reflexnima plochama…

            0 0
            • náčelník  

              Ono to není tak, že bych pohlcoval veškeré světlo, nějaké reflexní plochy bych na oblečení, batohu a kole našel. Ale klasickou plastovou odrazku, nejlépe připevněnou masívním držákem, tu opravdu nemám ani jednu.

              0 0
              • lubos  

                Klasicka odrazka, tak to bych na bajka tedy nedal ani omylem. To jsme dva. Pokud to tedy neni obycejny klasicky bicykel na jezdeni po meste. Pac pri jezdeni v terenu bych o ty odrazky stejne rychle prisel. A drnceni a dalsi pazvuky s odrazek … jeste ze jsou tady ty reflexni nalepky.

                0 0
          • Michal.J  

            Ale ty odrazky by tam meli byt porad. A za snizeny viditelnosti se k nim pridava predni a zadni svetlo/blikacka.

            0 0
            • notakale  

              a co kdyz ma nekdo zapletena kole kde je vseho vsudy jen par spic, jak se do takovyhodle vypletu ta odrazka umisti?

              0 0
              • Michal.J  

                odrazky se muzou nahradit treba nalepkou „oranžová odrazka v paprscích předního nebo zadního kola po obou stranách. Odrazky se můžou nahradit reflexními plochami na koncích blatníků, na bocích kola nebo bocích ráfků“

                zrovna tak se da nahradit ta predni bila a zadni cervena.

                0 0
                • lubos  

                  No, jenomze na takove koleso nedas ani ty nalepky. A na rafek takky asi nejspis ne.

                  0 0
                  • Michal.J  

                    No zrovna sem o tom vcera pri veceri premyslel (mam kolo v kuchyni:-) a napadlo mne ze dobry misto na bocni nalepku by bylo na konci kliky z vnitrni strany, napr. ma levy strane pravy kliky. Kdyz bude klika vepredu tak to bude videt pac ta druha bude vzadu a noha to nestini.

                    Dalsi nalepky by sly normalne na bok ramu, v ty vyhlasce se pise „nahradit reflexními plochami na koncích blatníků, na bocích kola nebo bocích ráfků“. Není úplně jasný jestli se myslí kolo jako kolo (přední, zadní) nebo kolo jako celek.

                    nebo jak tu někdo píše nalepit to na dráty, to se mi zdá docela dobrý.

                    0 0
              • Meesha  

                Ja mam na kola s 24 dratama a mam na dratech mam malinkaty kousky cernejch reflexnich samolepek. Ve dne to videt neni, ale kdyz na to v noci zasvitis, tak je to jak Matejska!

                0 0
                • Luka  

                  Ukecali jste me. Dam si tam tohle. Uz jsem tu samolepku i sehnala. Jen nejnizshi odberovy mnozstvi je m2 – ouuu. No, stoji kolem 300,–. Takze ted hledam spolupachatele co se se mnou na to slozi, bo co ja s metrem cerny reflexni samolepici folie??? :/

                  0 0
                • lubos  

                  Nastrihal jsi nalepku a namotal na draty ? Uvazoval jsem nad tim, ale predpokladal jsem, ze to moc velky efekt nebude. Rikas, ze to dobre odrazi ? Hmm, tak to zkusim taky. To by mohlo byt super.

                  0 0
              • bajker  

                A nebo třeba diskový kola, to už vůbec ne. Že jo!

                0 0
        • Michal.J  

          V ty vyhlasce je napsano ze musi byt zdroj co vydrzi svitit aspon hodinu a pul v kuse. Nevim teda jak by se to merilo:-)

          0 0
      • kovar  

        takze ministerstvo dopravy nam predklada polopravdy (jakesi vynatky z vyhlasky, co se jim hodi), tedy lzou…, parchanti, pak policajti se tim ridi a perzekuuji cyklisty, i kdyz vyhlasku treba neporusili.

        0 0
        • blue  

          co konkretne tam je za problem?

          0 0
        • aku  

          Jestli se kovar neprehledl v tom, ze na ministerstvu jsou blatniky a kryt retezu pouze jako doporuceni k bezpecne jizde ;). Dan

          0 0
          • Paja  

            Uvadeji moznost nahrazeni odrazek jen u pedalu, zatimco podle vyhlasky tak lze nahradit vsechny odrazky – predni, zadni, bocni i pedalove.

            0 0
      • MARIN  

        tak jsem zrovna zjistil, ze nevyhovuju u rychloupinaku (nejsou obalene a jsou hranate), radici packy asi budou taky pod polomer zakriveni hran 3,2 a 2mm, zadni odrazku nahrazuju nedostatecnym rozmerem refl.matr., predni odrazku nemam nahrazenou nicim, boty nastesti kousek neceho odrazejiciho svetlo maji, na kolech mi odrazi svetlo jen na zadnim rafku reflechni samolepa VELO a pak opryskana mista na cernych dratech (jak jinak puvodne cernych DT dodanych f.Bottico :), vyrobni cislo asi nikdo jentak neprect protoze je pod voditkem lanek na stred.mufne a imbus je strzenej – ale muzu ho nahradit treba magnetickou paskou ze stare plat.karty :)

        No proste tenhle tyden radejeí budu zase jezdit v terenu a silnici se vyhybat

        0 0
      • Bojdis  

        Hehe, to je fakt zajimavy. Uplne novej pohled na svet :). Ja uz jsem se nejak smiril s tim, ze kdyz potkam policajta, dostanu pokutu :-)). A ono to tak byt nemusi :) V noci videt jsem, protoze mam LED blikacky vepredu i vzadu. I kdyz stejne nevim, kam bych na kole naleppil 4cm folii… Ehm, a ja jsem tak nejak zil v domneni, ze prilba je povinna. Zda se, ze ne. No, ne, ze bych ji kvuli tomu prestal vozit.

        0 0
    • aku  

      Jinak co se tyce odrazek vzadu a na pedalech je mozno je nahradit odpovidajicim reflexem na odevu, popr. batohu. Dan

      0 0
      • BiSon  

        To jo, ale jak nahradit odrazky ve vypletu? Kdyz pominu to, ze reflexni nasivky/nalepky odrazi vetsinou bile a ne cervene/zlute jak pozaduje zakon.

        0 0
        • blue  

          treba reflexni samolepky na rafku? cerveny, zluty, modry, dokonce i cerny od exu nebo kdekoliv, kde delaj samolepici reklamy na auta

          0 0
          • BiSon  

            to jsem samozrejme zkousel. ale tam nenalepim dost velkou plochu samolepky, vypada to fakt hrozne a prakticky hned se zaspini. mnohem vic nez ty na ramu. a navic neodrazi nijak skvele

            0 0
            • blue  

              zkus si sehnat nejaky lepsi, moje modry samolepky odrazej dost dobre a cerny celkem taky… a to, jak to vypada, me vazne netrapi, radsi sem videt… :-)

              http://sweb.cz/…/reflexe.jpg

              0 0
              • BiSon  

                no, zalezi s cim porovnavas. srovnani s normalni odrazkou je asi jasny – odrazka vitezi na plne care. ted jsem si nechal sit pertexku a na ni reflexni nasivky a mam pocit ze sviti vic nez ty samolepky (exu) na kole. toz tak.

                0 0
                • blue  

                  to je prave to, o cem mluvim, i v reflexnich materialech muze bejt zjevne velikej rozdil… ja nemam samolepky od exu

                  0 0
                  • BiSon  

                    A co teda mas? Ja jsem v podstate nic jinyho nenasel.

                    0 0
                    • blue  

                      jak sem psal nekde vejs… kamos se zivi polepovanim aut, takze ma k dispozici kvalitni reflexni samolepici folie, ze kterejch mu zbyde vzdycky nejakej odrezek… bila sviti perfektne, cerna a modra neni o moc horsi… co to je presne za folii, bych se musel podivat doma

                      0 0
              • Karaya  

                Kde se to sezene, takovy odrazny samolepku, ja to jeste v zadnym obchode nevidel…

                0 0
            • Paja  

              Taky nenalepim pozadovanou plochu (20cm2) na rafek/draty, na plasti by to ani nedrzelo, tak to mam vepredu na spodni ramove trubce a na zadnich vzperach, nehybe se to jak na kolech, ale da se to podstatne lip udrzet ciste(jsi:), takze asi i lip viditelne. Zalezi na jakyho policajta narazis,jestlimu pujde o to abys byl videt nebo ti dat pokutu…

              0 0
        • Honzin  

          zakon pozaduje barevne odrazky na kole, ale o barve tech reflexnich nasivek se nezminuje

          me tam spis dostaly ty materily pohlcujici energii na brzdovych packach, koncich riditek a saltru. to je jako co? da se za to povazovat odpruzena vidle? a co silnicari?

          0 0
        • Paja  

          V te vyhlasce je u predni bile odrazky a zadni cervene, ze muzou byt nahrazeny odrazovymi materialy obdobných vlastnosti, je otazka, jestli je obdobnou vlastnosti odrazeni svetla nebo i barva. U pedalu(bot) a odrazek ve vypletu neni ani to obdobnych vlastnosti, jen ze muzou byt nahrazeny odraz.materialy.

          0 0
    • MARIN  

      Na SPD Shimano se odrazky delaji – daji se snad i dokoupit(na nejakem i-shopu jsem je uz videl) a namontovat

      0 0
      • marhi  

        Nechci do toho nikomu kecat, ale lékarnička tj. aspoň jeden fáč udělá asi víc než blatníky.

        0 0
    • J.A.V.  

      Když už je teda reč o reflexních samolepkách – kde je sehnat? Zajímá mě nějaký zaručený tip – nemám bohužel čas na lítání po všech různých prodejnách. Jo jsem z Liberce, takže kdyby někdo dokázal být až takhle konkrétní bylo by to úplně super :) Jinak stačí jestli to mám schánět po bikeshopech, reklamkách, železářství nebo v Hypernově :))

      0 0
      • metronom  

        Taky by me to zajimalo a jeste kolik to asi stoji?

        0 0
        • BiSon  

          ja jsem kupoval samolepky exu, maji je zhruba v kazdem druhem cykloobchode a jedno baleni vyjde tak na 50–55 kc, dle obchodu. ale jak jsem rikal vyse, podle me by mohli svitit vic.

          0 0
          • metronom  

            Tak ja sem teda „dle obchodu“ to videl za 150Kc. Ale treba je to vyjimka. Az budu mit cas tak to troch obeham

            0 0
      • Pida  

        dneska jsem je našel, ale cena 55,–Kč za cca 12cm2 ve čtyřech kouskách se mi zdá přehnaná. V papírnictví to nemaj, ěště skusim DTP studia

        0 0
    • bajker  

      Benga a? jdou s odrazkama do ******! Já vozím bličač a malé diodové světlo a to na bezpečnost v potmě stačí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.