• ferdiš

    Chci přejít z véček na hydraulické kotoučovky a rozhoduji se mezi Shimano LX 2005 a Avid .Máte už někdo nějaký zkušenosti nebo reference o LX ?

    0 0
    • vlk  

      o obou toho v historii najdeš dost.Stačí použít vyhledávání.Nedávno byl i test ve Velu, ale už nevím, které číslo.Obě jsou dost dobré.Dnes bych taky nevěděl, kterou vybrat.

      0 0
    • mar_tin1  

      jo, vlk ma pravdu. ja mam taky lx a jsou v pohode. ale taky deore 525 tady lidi chvalej. ty jsou trochu levnejsi.

      0 0
      • marapara  

        avidy taky chválí. To je na každém co si kdo vybere. K těm LX, to bys ale musel přejít na dual drive. U avidů nebo deore 525 asi těžko.

        0 0
        • vlk  

          Nemusí přecházet na dualy.Dají se koupit i s klasickými brzdovými lx hydra pákami.

          0 0
        • mar_tin1  

          kdyz bude chtit, tak i 525 muze pouzivat treba s lx dual pakama. ale samozrejme jsou i samostatne lx hydraulicke paky, nebo lze pouzit 525 paky, nebo 555, nebo xt. skratka shimano brzdy lze kombinovat s kteroukoliv shimano hydra pakou. ja jsem vahal mezi 525 a lx, nakonec me lx vysly levneji. tady u nas jsou 525 za cca 4k a to je moc. imho je to jedno, zda lx nebo juicy 5.

          0 0
      • Cejlon  

        Já po letošním Drásalovy zvažuju návrat k véčkům.Živit hydrauliky je drahý špás.A dobré véčko brzdí snad líp než průměrná hydra.Navíc hydry na maratony a XC jsou příliš silné.Hlavně je to drahé.To mě sere nejvíc.Za 3000 tisíce jsem nechal servisovat brzdy,které stály 6000 tisíc:-(Je to nepoměr…ale tím jsem přispěl do debaty úplně něčím jiným,za což se omlouvám.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Neomluvej se, každý názor k věci nemusí být špatný.

          Já zase uvažuju přejít z V na kotouče. Nedávno jsem si nechal zapléct Mavic 717 s nábama XT a to je jediný problém, nechce se mi kupovat nová kola.

          Moje představ je Mavic 717 disk, náboje DT Onyx, špice DT 2,00–1,8–2,00 a pokud by to vyšlo s financema tak bych šel do Hope mini a nebo levnější variantu Deore LX.

          Prostě zvažuju všechna pro a proti...........

          0 0
        • marapara  

          Myslím, že u véček bych platil podobně – nové ráfky, špalky to taky není levný peníz. V dešti jdou brzdové destičky na kotoučích velice rychle do háje. To jsem poznal na karpatském maratonu. Ale jinak pokud neprší a jedeš v blátě, tak jasně mají navrch kotouče. To jsem sám zkusil na maratonu, který se jel v sobotu v Chřibech a před tím celou noc docela vydatně pršelo, ale ráno už bylo hezky. Takže blata bylo jak sviňa, ale netekly cestou potoky vody a s kotoučovkama jsem neměl problém. Jasně, že se sem tam nějaký kousek blata dostal až ke kotouči, ale brzda se rychle očistila, takže jsem to ani nepostřehl. Ale jiná kategorie je pokud jedeš v dešti. To se voda se sajraltem dostane úplně všude. Mi se dostala do zatěsněných ložiskových DT Swiss nábojů, zatekla do ložisek a 3 ze 4 ložisek byly v prdeli. Takže pro mě z toho plyne jasné ponaučení, nejezdit maraton za deště. Příště to už neudělám, protože si nadělám na biku škodu za tisíce a to mi zato nestojí.

          0 0
        • -b-n-x-  

          „A dobré véčko brzdí snad líp než průměrná hydra.Navíc hydry na maratony a XC jsou příliš silné.“ – si trochu protiřečíš ne? Teď nevím, zda nejsou véčka ještě silnější než silné pro marathon a XC???

          0 0
    • mikin  

      mam asi 2 mesice LX 2005 a je super, davkovatelnost isila brzdneho ucinku, orig. desticky jsou zatim ok, trvalo asi 30 km nez se zajely

      0 0
    • JohnLee  

      Mam LX 05 uz par mesicu,mam je na FR kole a jsem spokojenej,jen se tesim na vymenu desticek,ty originalni nejsou moc dobry,teda alespon v mem pripade prednich desek. Jsou na krajich vydrolene…

      0 0
    • croscountry  

      Pozor na náboje. Neviem presne ako to má Avid, ale každý má asi 6 šróbov. LX 2005 sa robia iba s centerlockom. Ak ho nemáš, budeš asi musie? meni? aj náboje. Ja som kúpil Avidy pre možnos? nastavovania v 3 smeroch. Hayesi mi občas robili problémy. Ale ako fungujú ti nepoviem,ešte sú v krabici a bike na montážnom stojane.

      0 0
      • mikin  

        LX muzes kladne namontovat na klasickej kotouc na 6 sroubu(mam to tak na svym biku) anebo uz se prodavaji adaptery centrlock na 6 srubu tusim A2Z

        0 0
        • Blue_sky  

          Koupil jsem LX hydry s kraje sezony a najezdil asi 6000km a zadny problem. Zajizdel jsem je na Javoru u nemcu a jeden sjezdik stacil.Ono je to asi kus od kusu. Ten muj se poved. Na druhym kole mam starsi magury a taky zadny problem.Manzelka ma LX vecka a jsou super pokud neni hodne snehu nebo blata.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.