Jakej XT ŠALTR? 03 nebo 04? GS či SGS?

11 nepřečtených
  • pz

    Mám XT'03 dlouhý rameno SGS a pomýšlím na novej šaltr a nevim jestli koupit za 1600,– 03 anebo jestli se vyplatí si připlatit na 2000,– za novou sic pevnější ale težší 04 a naučit se jezdit na inverzní pružině (řazení mám klasiku LX rapidfire). zajímalo by mě jak se projevuje rozsah napínání řetězu 33z.(GS), 43z.(SGS). a co pružina u 04, jak ta je tuhá v porovnání s 03? ta má na 03 byla dost zoufalá a musel jsem si ji trochu zkrátit – na nejměnší pastorky to moc nechtělo, a tak se nabízí otázka co s 04 a velkými pastorky. díky za postřehy a rady.

    0 0
    • kovar  

      mam kratkou XT 03 GS na 8mi Aliviu razeni (= STX-RC) a zadny problem. Do inverzni pruziny se mi pranic nechce. Zustanu u GS a normalni pruziny, dokud to pujde. Napnuti retezu se s GS projevi jen na velkem prevodniku, kdyz jedes spanelske prevody (zaroven nejvetsi pastorky), ty ale zasadne nejezdim, nebot se krizi retez, takze GS v pohode.

      0 0
    • kovar  

      jo a problem asi budes mi tinde, kdyz nechce shazovat na male pastorky – razeni, bowden, lanko, ohnuty hak.. nebo co..

      0 0
      • pz  

        jasný, vše jak píšeš se kontrolovalo či měnilo a mazalo, ale nakonec mi nezbylo nic jinýho než očko pružiny víc stočit abych pružinu zkrátil – ono se mi totiž párkrát stalo že se pružina sama vyvlíkla z toho pseudo navařenýho čepu. asi mám dobrej kousek :(

        0 0
    • Daf  

      Proc vubec uvazujes o GS? Je to dost nestandartni provedeni. Hodi se spis jen pro specificke ucely jako DH nebo DS kde ma kratsi voditko urcite sve opodstatneni a take se tam jezdi s jednim prevodnikem. Jeste take prehazky GS byvaji drazsi nez stejne v provedeni SGS.

      0 0
    • rejow  

      Já bych doporučil spíš inverzní pružinu, pro lepší a přenější chod, zvykneš si během jedné vyjíždky a ůplně do krve ti to přejde asi po dvou až třech. Jo a nenech se zvyklat výkřiky typu: nikdy si nezvyknu, je to celé blbost atd. Před x-lety se úplně stejně řvalo u odp. vydlic.

      0 0
    • scret  

      Mam XT 03 dlouhy raminko a na XT 04 rozhodne nepomyslim, ani se mi nelibi, ani nespatruju vyhody reverzni pruziny a dualu. Japonci jsou akorat hamouni a nechtej aby nekdo vozil neco jinyho a jdou cestou nekompatibility a nakonec si budem muset kupovat cely kola od Shimana:-)Myslim, ze rapid fire a saltr s normalni pruzinou je neprekonatelny optimum.

      0 0
    • BB  

      inverzni pruzina neni spatna, saltr skvele radi, predpokladam, ze ma silnejsi pruzinu nez klasika. Pekne to chodi v kopci na vyssi pastorky. Ke klasice uz bych se vracet nechtel. Ale nemam zkusenost, jak to chodi s rapid fire, mam dualy. Taky mi vadi to, ze mam blby pocit pri zaparkovani saltru. Kdyz ho nechas na malych pastorkach, tak orazi pruzina voditka a je napnuta hlavni pruzina, kdyz na nejvetsim, tak naopak.

      0 0
    • libik  

      Mam dve kola XC a DS, na XC mam LX rapidfire razeni a saltr XT 03 SGS – funguje perfektne… Na DS mam razeni STX-RC a saltr XT 03 GS – taky funguje perfektne… Saltr GS je mnohem hezci, a navic ho jen tak nekdo nema…ale to je vec nazoru – na XC jsem ho nezkousel… I sem ho jednou zarval do lavky a vydrzel – patka ne… Kamarad ma XT 04 dualcontrol a saltr XTR 03 Rapid Rise – Oproti rapidfire dle meho nazoru nefunguje dualcontrol tak ciste a tak presne… Ja osobne sem proti dualum a nikdy bych je nechtel, ale jsou i lii kterejm to vyhovuje… O rapid rise sem uvazoval, ale po vyzkouseni na kamaradovo kole mi to neprijde nijak extra…a rad zustanu u klasiky a stejne tak u rapid fire !

      0 0
    • lubos  

      43z pastorek ? To se dela ? Uff. Jinak, GS staci na 34z , nebo je s tim problem ? SGS se mi zda ponekud moc dlouha, nebezpecne nizko pri zemi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.