• kubrt

ahoj vsem, skladam si kolo na ramu meridy transmission 2004 a prestoze si vetsinu veci delam na kole ja, jeste nikdy jsem neresil problem se stredovou osou. Vzdy se jednalo jen o koupi stejne jakou jsem znicil.

proto se chci zeptat jak zjistim presne delku osy kterou mam koupit. taky jsem zjistil, ze osa, kterou jsem mel na authorovi je kratka taky z toho duvodu, ze sirka ramu – te casti kam se sroubuje stred byla mensi – 68 mm a ted mam sirku 73.

Pokud by nekdo ze zdejsich majitelu znal delku pripadne i typ osy kterou ma na tomto ramu byl bych mu vdecny kdyby ji zverejnil.

0 0
    • kamtcho  

ja som to tiez riesil, ale na kone. Napisa som distributorovi, tak sprav totez alebo napis priamo do meridy, snad budu vediet.

0 0
      • cecio  

Zdarec, nepamatuješ si ještě rozměr na konu??? Zrovna tenhle problém řeším, potřebuju tam dát 4hran.

0 0
    • lubos  

Mam sice XC Mission 2003, ale myslim, ze to bude totez. Sirka domecku 73 a delka osy 113 – tam to ale muze byt myslim podle klik. Ja mam ISIS.

0 0
      • kubrt  

no ja na to chtel dat ctyrhran

0 0
        • lubos  

to je jedno .. mel/mam taky i ten, na 99% je tez 113, myslim, ze podle nej jsem kupoval isis.

0 0
    • o.ndra3  

Domeček je určitě 73 mm. Měl jsem tam osu Octalink 73/113 a dost se mi pak sukoval řetěz mezi rámem a druhým převodníkem. Teď mám XT HT2 a je to bez problémů. Ta zadní stavba je v tomhle místě dost široká.

0 0
      • kubrt  

dobre, zkusim ted 73/113 diky

0 0
        • tomPY  

Záleží aj na tom aké máš kliky.Napr.na transmission comp 04 je octalinková oska 126 mm!? dlhá.

0 0
          • o.ndra3  

Jo, na klikách určitě záleží. Tyhle dlouhý osy se používaj tuším na XT03 a LX03,04. Já tam měl klasické Deore 510.

0 0
    • kovar  

na transmission mám osu oktalink délky 113mm na 73mm, což odpovídá 110mm čtyřhranu na 73mm. Už tak je křížení řetězu dost velké (nebohý řetěz ČZ dokonce samovolně padal z prostředního převodníku kdž byly zařazeny lehčí převody na kazetě), s delší osou by to bylo ještě horší

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.