• Koala MC

    Před týdnem jsem reklamoval SPD pedály VP-104.V levém pedálu se rozpadlo ložisko,a tím pádem mi pedál zůstal „na noze“..vnitřek pedálu se rozsypal. Pedály jsou ještě 1 rok v záruce. Prodejce u kterého jsem pedál koupil,odeslal pedály bez řečí k jeho dodavateli na reklamaci.Ten však (ještě nevím z jakých důvodů) nechce reklamaci uznat.Mne by samozřejmě stačilo náhradní ložisko,jenže to prý není jako samostaný náhradní díl k dispozici! Podle občanského zákoníku a zákonu na ochranu spotřebitele je lhůta na vyřízení reklamace max.30dnů.Pokud do té doby není reklamace vyřízena,považuej se vada výrobku za neodstranitel­nou…atd atd. Údajně jak jsem vyčetl v zákonech by můj další postup měl být takový,že bych měl požádat soudního znalce aby posoudil mou reklamaci..a pak dát věc k soudu. Ale nejsem právník..opravdu neexistuje „mírnější“,ale přesto dost razantní postup na to,abych s reklamací uspěl?

    0 0
    • saly  

      No, myslim si, ze tato skutecnost zpusobila, ze uz vyrobek nelze dale pouzivat. V takovem pripade by nemela byt zadna pochyb o uznani. Chce to asi trochu za tim jit. Nespravnym pouzivanim to urcite nebylo!

      Apropos, myslim, ze pokud presahnou tu lhutu 30 dnu, mas narok na uplne novy vyroek nebo vraceni penez. Ale nechci kecat.

      0 0
      • Koala MC  

        No..podle mne to je přesně tak.. Pokud je vada na výrobku neodstranitelná,mám nárok na vrácení peněz,nebo na výměnu výrobku za nový. Půjdu za tím co budu moct..Nenechám si nic líbit,na to nejsem stavěný.A 1350Kč co ty pedály stojí neroste na stromě..,alespoň u nás ne.

        0 0
    • RomanH  

      No, moc Ti neporadim, ale jestli se vysypalo lozisko, muze tvrdit, ze to bylo zpusobeno opotrebovanim a v tom pripade mas smulu. Kdyz mi ted opravar spravoval pracku, tak mi dal 2 roky zaruku na provedene prace, ale menil tam i lozisko, na ktere je zaruka jen pul roku. Tak si to preber. Zkus v obchode s lozisky koupit nove, zase tak nestandartni urcite nebude.

      0 0
      • Koala MC  

        No to přece ne..to neberu.Záruka na pedály je 2 roky.NIKDE není napsáno,že na ložiska použitá v pedálu je „vyjímka“ na 6 měsíců (a myslím že to ani tak nemůže být).Na pedálech jsem najel cca 6000km,což musí vydržet i pedál za 200Kč (a vydrží..na kole co jezdím do práce to mám vyzkoušené). Trochu líto mi je to,že „můj“ prodejce za to nemůže..on by reklamaci uznal..,ale jeho dealer mu to nechce vzít.Bohužel..tohle mne nemůže zajímat..a odnese to on.

        0 0
        • RomanH  

          Podivej, nechci Te od reklamace odrazovat, ale ratez taky po dvou letech nevyreklamujes. Nevim, kolik mam casu a chuti, ale ja bych se na to vykaslal a bud sehnal lozisko, nebo ty pedaly vyhodil a koupil si jine. Jen tak pro zajimavost – mne po 8tkm odesli naslapy Ritchey V3 Comp, totez i u 55kg vazici zeny a i u 50kg kamaradky. Koupil jsem Time a jsem spokojenej, dalsi royumna volba je Shimano 520 a 540. Asi to zni tvrde, ale rozmysli si, jestli se chces cely zbytek sezony soudit.

          0 0
          • Koala MC  

            Jednak mi jde o princip…A hlav­ně…ložiska prostě „NENÍ MOŽNÉ SEHNAT“! Je to k vzteku..i když vím že mám pravdu,vykašlal bych se na to..a koupil to ložisko za své peníze..,ale bohužel..nemohu ho sehnat.Chěl jsem aby mi ho prodejce pedálů dodal..Jenže to odmítá..nemá ho jako náhradní díl!A? se jdou všichni bodnout..ložisko do pedálů jsem sehnal i za komančů..a dnes to není možné??

            0 0
            • RomanH  

              Jojo, nahradni dily od vyrobce…

              Ale pockej, nevim jak u Vas Hradci, ale u nas v Brne je nekolik prodejen s lozisky (namatkou hledej SKF). Urcite to tam sezenes. Chapu, ze Ti jde o princip a fandim Ti. Jen zaroven nabizim prakticke reseni a nastinuji Ti pripadne problemy.

              0 0
            • Pá-dlista1  

              Jestli to nebude tim, ze za komancu byl jenom jeden druh pedalu ..... a ten jeste nebyl skladem.

              0 0
              • kungpao  

                Ale za to boli na neho náhradné ložiská… Ty musíš by? vždy nespokojný, však ? :-)))))))

                0 0
        • BH  

          nechci Ti brat iluze,ale to zamitnuti muze byt klidne opravnene, napr. zanedbana udrzba a pod., navic, pokud pujdes do sporu a az do faze soudu, tak pocitej jenom za pravni zastoupeni castku od 3 tis. Kc (za zakladni ukony) znalecky posudek pak od 1 tis. Kc. Pokud spor prohrajes platis i naklady protistrany a td. takze snaz se dohodnout a nebo si to lozisko kup nove, vyjde to levneji

          0 0
          • Koala MC  

            Zanedbání údržby?Ty vole..(sorry:-).Ten pedál je zevnitř jako nový!Samozřejmě že zvenku je oprýsknutá barva..však s ním také jezdím v terénu a ne na silnici,ale to s ložiskem nesouvisí..a já nereklamuju barvu,ale ložisko.Kdyby mi výrobce řekl číslo ložiska (pokud je vůbec sériově vyráběné),tak to nebudu řešit..a koupím si ho.Ale bohužel..číslo ložiska nevím..a dodavatel do ČR evidentně také ne. Pokud bych na kole upadl..pedál ohnul,nebo něco podobného,tak se neodvážím ani pípnout..ale tohle není ten případ. Když u mne něco někdo reklamuje,což se mi stalo cca 1×..bez jediného slova jsem mu vyhověl.i když jeho reklamace byla podle mne neoprávněná.Ale já na rozdíl od té firmy s pedály nechci ztratit zákazníka.

            0 0
            • BH  

              to byl priklad,tak si to odpust, jo? nevim jaky duvod pro zamitnuti dovozce ma. Muzes nam tedy prozradit, proc to dovozce neuznal? pokud se tyce cisla loziska (prepokladam, ze je to prumyslove lozisko, tak to zjistis jednoduse pokud to lozisko vyjmes a na nem je cislo vyrazene

              0 0
              • Koala MC  

                To bylo se smajlíkem. Dovozce zatím neposlal pedály zpět s písemným vyjádřením.Až ho budu mít,budu jednat dál.A zadarmo mu to rozhodně nedám.. No ložisko s číslem..Je to věneček,ten se rozsypal..a nic z něj nezbylo.Na druhém pedálu,pokud jsem dobře koukal.žádné číslo na ložisku není.

                0 0
                • RomanH  

                  Tak si vem kulicky do ruky a zmer je, nebo je dones do te prodejny. Ten venecek tam nepotrebujes, das je tam samostatne.

                  0 0
                  • Koala MC  

                    To taky není problém..změřit kuličky.. Jenže tam jsou uloženy v takové zvláštní „konstrukci“ (blbě se to písemně vyjadřuje).Prostě tam samostatně nasypat nejdou.To bylo první co jsem chtěl udělat..když se mi to stalo.

                    0 0
                    • Rolei  

                      No jasně že tam nejdou nasypat, ale možná kdybys je opatrně vložil na místo namazané vazelínou… Myslím, že než budeš dávat něco k soudu mohl by ses předtím ještě na pět minut zamyslet a udělat něco pro nápravu věci sám, ne jen pořád psát že něco nejde (najít číslo ložiska, nasypat kuličky) :-o

                      0 0
                      • Koala MC  

                        :-) no dobře..jako humor to beru.. Ale jinak nejezdím na kole první rok..a opravím si spoustu věcí sám.Ale pokud mi i mechanik s 10 letou praxí řekne že neví jak to má opravit,asi to nebude tak triviální,ne?

                        0 0
                        • Rolei  

                          Ok, nezbývá než počkat co ti napíšou ti co posuzují oprávněnost reklamace a zařídit se podle toho. Doufám, že až to přijde pochlubíš se tu s tím. Ale jestli kvůli tomu nemůžeš jezdit pokusil bych se na tvém místě dohodnout s prodejcem na nějaké slevě a koupil jiné.

                          0 0
                          • Koala MC  

                            Dohoda o slevě na nové pedály..to je až poslední možnost..a pro mne zcela krajní.Neb jsem hluboce přesvědčen že jsem v právu. Ale jinak mám na čem jezdit..vrátil jsem se z biku opět na silnici..a pedály LOOK zatím drží:-)

                            0 0
                • Koala MC  

                  P.S.: už se mi také stalo,že se mi výrobce obuvi snažil po 3 týdnech nošení bot které jsem reklamoval,nam­luvit,že jsem je asi rozbil tím,že jsem je: A. nosil B. asi nosil v dešti C. asi se mi potí nohy D. asi jsem v nich hrál tenis E. atd atd..

                  0 0
                • BH  

                  aha tak co blbnes!, to je prece prkotina,dej tam kulicky, to je tvuj prodejce take nejaky divny, ze ti to hned neopravil,vzdyt je to polozka za par korun.leda by odesel konus, ale i ty jsou „normalizovane“ a daji se bezne nahradit. To me ani nenapadlo, ze resis takovy elelmentarni problem. A v tomto pripade je pak zanedbani udrzby na miste, proste se ti uvolnil konus a kulicky vypadly, to si mas kontrolovat(tedy vuli v pedalu, ktera je predzvestim takoveho problemu…

                  0 0
                  • Koala MC  

                    Ach jo..klucí..Tak znova. Můj prodejce sám závodně jezdí na kole.Opravdu kolům rozumí.A když ten rozebraný pedál uviděl,řekl že je to „atypické“ a že to v životě neviděl. Kdyby to bylo jen o nasypání kuliček do pedálu,opravím si to sám. P.S.: pedál žádnou vůli neměl..prostě se mi běhěm jízdy rozsypal..nic víc nic míň.Samozřejmě že přžed rozsypáním se v něm ozvalo pár děsných zvuků,ale to už bylo ve chvíli co jsem s tím těžko mohl něco udělat.

                    0 0
    • BH  

      strucne, na vyrizeni reklamace je max. lhuta(muze dohodou obou stran prodlouzena) 30 dnu.Po teto lhute mas pravo na odstoupeni od smlouvy a tedy vraceni kupni ceny.Pokud by se prodejne zdrahal, je mozne obratit se na COI (je v kazdem byvalem okresnim meste), ta provedede kontrolu a sjedna poradek. Ev. je mozno obratit se na soud…, V pripade, ze reklamace bude radne zamitnuta (pisemnou formou), mas moznost opet zkusit COI a nebo Sdruzeni na ochranu spotrebitele(je nekde na netu).Urcite je nutne pisemne v primerene lhute dat sve vyjadreni prodejci se zduvodnenim sveho nesouhlasneho stanoviska s vyrizenim reklamace. V krajnim pripade pak das zalobu na soud o uznani opravnenosti reklamce. Tuto zalobu teoreticky muzes podporit znaleckym posudkem, ale soud pravdepodobne urci sam soudniho znalce k urceni opravnenosti Tveho naroku.Soud bude pochopitelne zvazovat zda obe strany dodrzeli predepsane oprocesni ukony v ramci sporu, zda reklamace byla raden uplatnena a td…

      0 0
    • MaPa  

      Kdyby mi napsali záporné vyjádření o reklamaci, celé bych to nafotil, včetně toho papíru a poslal výrobci s krátkou notickou a? si prověří dealera-dovozce (nebo u koho to bylo na reklamaci). Většinou to pomůže. Přeci jen výrobce těch pedálů jich vyrobí bambiliony a že ti pošle nebo nechá poslat jeden je pro něj nic a parádní reklama, protože ty to rozkecáš dalším kamarádům. Tohle ale bohužel chápou až lidi z managementu výrobce, takže k těm se musíš dostat.

      0 0
      • Koala MC  

        Souhlas..I to mne napadlo.Jenže výrobce sedí na Tchaiwanu..a má angličtina není na takové úrovni,abych jim napsal to to chci.Ale zkusím to taky udělat.Takovou reklamu jakou tomu dealerovi udělám..si za rámeček nedá..

        0 0
    • Nikdo  

      Snad nebude vadit, kdyz se pridam se svoji otazkou. koupil jsem kolo (vcelku) a ted jsem vymenil vidli a tu starou bych potreboval reklamovat (nejde tocit jednim koleckem), je to mozne nebo bych ji musel zase namontovat zpatky na kolo a dovest do prodejny cele kolo ?

      0 0
    • kolombo  
      1. Musíš počkat na stanovisko, proč je reklamace zamítnutá.
      2. Sehnat si soudního znalce a posudek na reklamované pedály (to zaplatíš).
      3. Pokud soudní znalec prohlásí, že máš pravdu ty, opakovat reklamaci, třeba i za asistence ČOI. A požadovat náhradu zpracování znaleckého posudku.

      Důležité: všechno písemně, kopie, potvrzená převzetí a pod.

      0 0
    • peky  

      Hmmm je to tak…že záruku máš ale záruka se vztahuje na výrobní vady. A to je celej problém, nevztahuje se na vady způsobené opotřebením. TAKŽE JE TO VADA ZPŮSOBENÁ OPOTŘEBENÍM A NEBO VÝROBNÍ VADA.....to ostatní je způsob řešení reklamace. Ale s tím ty problém nemáš.

      0 0
      • Koala MC  

        No..opravdu nehodlám diskutovat o tom,že rozpadlé ložisko na pedále,po cca 6000km je opotřebení.Ne NENÍ.To je šlendrián..a špatný materiál,nebo vada ložiska.Slušný pedál by podle literatury měl vydržet cca 70–90tis km..i více (by? to jsou hodnoty uváděné pro silnici a ne pro bike).Ve smyslu „kilometrového nájezdu“ je pedál snad nejtrvanlivější součást na kole..tedy vždy tomu tak bývalo,ale možná to už neplatí,nevím.Aby se mi takhle rozpadl pedál,to se mi za mých cca 18 let ježdění na kole stalo poprvé..a snad naposled.

        0 0
        • Mamut  

          1.) Po 6000km to uz MOZE byt opotrebovanie, obzvlast pri pedaloch za 1350Kc. Ja mam pedale za podobnu cenu a ziju uz asi 9000km, ale mozno vazim menej, neslapem takou silou a pod. 2.) Tu literaturu by som chcel vidiet! Neverim. Teda verim, ze to mozno nejaka pofiderna literatura pise, ale neverim, ze je to pravda.

          0 0
          • Mamut  

            Moznym vysvetlenim 2.) by mohlo byt, ze 95% SPD populacie jazdi na neslusnych pedaloch.

            0 0
            • Koala MC  

              Klidně Vám mohu ukázat pedály staré cca 40 let..stále ZCELA funkční a bez vůle.Jsou dokonce vyrobené v ČSSR.Když to šlo za komančů..nevím proč je to problém pro kapitalistu.A mnou popisované pedály nejsou z Ukrajiny,nýbrž se 40 let starého Favorit F1. Myslím,že by výrobce měl na pedály které se po 6tis km rozsypou a on to bere jako normální..dát nápis „na jedno použití“ a prodávat je v Lidlu v akci za 99Kč.

              0 0
              • Mustafa  

                Pravne jsi asi v pravu :o) ale myslm (z toho co pises) ze mas smulu.To je dobra zprava.Vseho je na svete jen urcite mnozstvi.Stejne tak i smuly.To ze ji ma Ty ted vic znamena ze na nekoho se nedostane.A to je dobra zprava.

                0 0
                • Koala MC  

                  Firma která odmítá reklamaci uznat (v tomto případě) bohužel není místní.Kdyby byla z našeho města,postaral bych se jí o takovou antireklamu,že by si u ní již nikdo nechtěl koupit ani bowden,natož pedály. Nicméně z jejich písemného vyjádření se snad adresu dozvím..a to co jim pak řeknu si za rámeček nedají,by? mi to asi moc platné nebude. Nicméně jen kvůli chybějícím návodům u jejich výrobků jim hrozí slušná pokuta.A by? je český návod v případě pedálů nepotřebný a možná až malicherný,pokud přistupují k zákazníkům takhle,dám jim to sežrat i s navijákem.

                  0 0
                  • Mustafa  

                    No nejsem si jist jestli to u navodu vim spravne ale podle me je to tak,ze musis dodat preklad toho co pise vyrobce.Paklize vyrobce nedava zadny manual,neni potreba zadny preklad.Krom toho u nekterych oboru se predpoklada elementarni znalost anglictiny.I kdyz to je nezakonny :o).

                    0 0
                    • BH  

                      spravne

                      0 0
                    • Koala MC  

                      Ale k VP-104 výrobce manuál dává..a relativně obsažný.Tudíž český distributor má ze zákona povinnost ho přeložit do češtiny. Našel jsem si kontakt na firmu VP.Ještě den dva počkám,s jakým zdůvodněním mi to firma poslala zpět..a udělám jim ostudu až u čínských břehů:-)

                      0 0
                      • Mustafa  

                        Ale to uz jsi trosku zasel od Tveho problemu.Ten preci byl ze nemuzes sehnat jedno za.rany lozisko.Nevim jestli jsi zkousel kontaktovat primo dovozce a ne jen prodejce a nadprodejce (uberprodejce)­.Jestli Te fakuje i dovozce tak to mas spatny.Kvuli navodum se po nich muze povozit COIka ale nevyresi to Tvuj problem.Zkousel jsi jim poslat bombonieru :o).Preci jenom jsi tady nostalgicky vzpominal na komance a tam se za nejake zbozi ktere se nedalo sehnat davala nejaka pozornost…

                        0 0
                      • BH  

                        podle meho to prehanis a delas z komara velblouda. Nevim co je tam za tak zavazny probleme, ze to tvuj prodejce-dokonce byvaly zavodak! nemuze jednoduse opravit a to vlozenim vazeliny,kulicek, utazenim konusu a zakontrovanim kontamatkou a ve finale zasrubovanim prachovky.To nemluvim o to poctu najetych km a vlastni cene produktu, ktery tak vehementne reklamujes.Nemuzes tady vlozit nejake foto toho problemu, at v tom ame trochu vice jasno? pokud chces kamenvat dovozce VP(fakt nevim kdo to je), tak se rozhledni kolem a zjistis ze tak(ceske navody) necini hodne oficialnich dovozcu dilu (Truativ, FSA, Shimano…),ale to neni jejich omluvou.A jeste dovetek, pockej s tou Tsunami, kterou hodlas rozpoutat v cinsko- ceskych vztazich, az se Paroubek vrati z Ciny, nebot zcela jiste to narusi nase perspektivne se rozvijejici vztahy a pratelke ovzdusi spoluprace.

                        0 0
                        • Koala MC  

                          Jak jsem psal již dřív..Je to prostě „netypické“ uložení ložiska.Klasické pedály jsem si taky opravoval sám..a ne jednou.Kuličky z věnečků jsem vyndaval dřív preventivně,protože s věnečky nemám dobré zkušenosti. Samozřejmě že by mne ani nenapadlo reklamovat skutečnost že není český návod u výrobku typu „pedály“.Ale pokud se dovozce k reklamacím bude chovat tak jako v tomto případě,udělám vše proto,abych mu znepříjemnil život co možná nejvíce.Když dva obchodníci (místní v JH a Cyklo Bartoníček) uznají že mám pravdu a dovozce do ČR ne..asi to svědčí o jeho úrovni a přístupu k zákazníkům.

                          0 0
                          • wroum  

                            ty ses fakt pitval

                            kup si novy pedaly (s typickym loziskem), na tohle se vyser a setri energii na kolo…

                            0 0
                            • Koala MC  

                              Hmm…ani ne. Ale u nás nejsou 1350Kč malé peníze.A pokud je něco v záruce,nevím proč bych měl ustupovat.Je ale pravda,že spousta lidí by se na to vykašlala..a na to dost obchodníků hřeší. Až budu mít dvojnásobný plat,budu si každý rok kupovat nové pedály.

                              0 0
                              • wroum  

                                nikde sem nerek, ze 1350 kc je malo, to neni. ale vis kolik casu a nervu na tom stravis? stoji to za to, abys ses rozciloval kvuli pedalum? zkusils to, nepodarilo se reklamovat. chapu ze ses nasranej, ale abych travil kvuli pedalum cas u soudu, na coice, hadanim z prodejcem…

                                kup si novy Shitmana 520, budes spokojenej, stojej kolem 800 a nic netypickyho tam neni.

                                navic nikde neni psany kolik maj pedaly vydrzet a pokud se vysype lozisko, tak ti ve vetsine pripadu stejne reknou, ze to bylo opotrebenim nebo zanedbanou udrzbou i kdyby to tak nebylo.

                                0 0
          • emkaa  

            To by teda musely bejt pekny sracky aby vydrzely tak malo. Ja mam na kole VP-150, coz je jeste o dost levnejsi nez zminovane VP 104 a mam na nich nalitano skoro dvacet tisic. Na biku. Zadna udrzba. Upinaci mechanismus uz ma na jedny slapce z jedny strany trochu vakl, ale loziska jsou 100%. Je fakt, ze uz je mam skoro ctyri roky, tak mozna sel vyrobce s kvalitou dolu… Pedaly za 1350 podle myho nejsou zadnej sunt ani levny. Kdyz mas neco drazsiho tak platis za hmotnost, design ale ne za vetsi vydrz.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.