smrk - paprsek - zakázaná trasa ?

15 nepřečtených
  • gore

    ahoj, mate nekdo zkusenost s cestou po hranici od smrku na paprsek (/palaš) ??

    Jel jsem tudy pred par tydny, az na par stromu a bazin pres cestu je to v pohode, asi na 30 minut.

    Jen kamaradi říkali, že tam bývaly velké problémy s pohraniční policií (i pro pesaky), nebo? vyšlapaný chodníček vede občas nějaký metr po naší straně, jindy zas po polské, takže nelegální přechod hranice, pokuty, dokonce prý jednu dvojici vezli sepsat protokol az do wroclawi…

    ja nastesti nikoho nepotkal. co vy? jezdite tam? potkali jste? je ta trasa „legální“? existuje nejaka alternativa, jak nestratit moc výšku??

    diky za rady.

    0 0
    • vlk  

      sem tam chodil vždy bez problémů.Nelegální přechod no nevím, tak jim zdrhneš o těch pár metrů vedle když je uvidíš a nemohou na Tebe.

      0 0
      • Martyss  

        připomíná mi to…„jdu na sever, jdu na jih…jdu na sever, jdu na jih“…:-)

        0 0
    • 123  

      Jestli je oficialne zakazana nevim, ale nejezdim ji. Nejak me vadilo, kdyz jsem videl ty sileny rigoly od pneumatik, co po me zbyly v tech bazinach, o kterych pises. Myslis ty baziny na takovy krasny podmaceny loucce uprostred lesa cca po 1 az 2 kilometrech od Smrku smerem na Paprsek? Nejak se mi ekluje to takhle rozrejt a tak, kdyz se do tehle mist dostanu, to objizdim spodem. Alespon naskakujou nastoupany metry :-).

      Jo, ted me napada, ze ty mas na mysli fakt cestu po „care“, zatimco ja po tur.znacce (myslim, ze je to modra a zelena). Takze neporadim … .

      0 0
      • Ivann  

        Souhlasil bych s tebou, kdyby … Pred tydnem to tam bylo tak rozjete od lesaku, ze me podobna litost zas na nejakou dobu presla.

        0 0
    • Ivann  

      Jak jsem uz psal v jinem threadu, jezdivame celou trasu ze Smrku na Kralicky Sneznik po hrebenovce (neznacena stezka). Na Kladskem sedle je pesi prechod, kde se stridaji polsti a cesti pohranicnici. Ti cesti nam na nas dotaz sdelili, ze vse je v poradku, pokud mame u sebe doklady a nezajedeme hloubeji do polskeho vnitrozemi. Naposledy jsme tam byli pred tydnem, byli tam Polaci, chvili se nas divali, jak doplnujeme kalorie a beze slova zase zalezli do budky. Takze bych se toho nijak nebal.

      0 0
    • kolombo  

      MOžná Vas to překvapí, ale hora Smrk na hranicích s Polskem, není jen jedna. Bez dalších podrobností se to pohoří určuje špatně.

      0 0
    • Vladimír  

      ja chci jet v pondeli z ostruzne na paprsek po cervene, ta je take zakazana?

      0 0
      • Ivann  

        Z Ostruzne muzes jet bud po modre a v Petrikove se napojit na cervenou anebo po zelene a napojit se na cervenou na Cisarske louce. Oboji je jetelne (zelena se obcas trochu vice zvedne, ale furt to jde) a zadna z nich neni zakazana, stejne jako ostatni cesty o kterych tu byla rec.

        0 0
        • Vladimír  

          koukam do mapy a jeste bych se chtel zeptat jestli z te cervene je nekde moznost pred paprskem odskocit na tu hrebenovku a pokracovat po ni?

          0 0
          • Ivann  

            Muzes bud tesne za Petrikovem odbocit z cervene na modrou a vyjet po ni na Smrk anebo z Cisarske louky se dat po zelene (docela krpal, ale pri dobre konstelaci se da) a napojit se na modrou asi kilak pred Smrkem. Dalsi moznost je asi kilak pred Paprskem se dat po neznacene stezce doprava nahoru a dostanes se taky na hrebenovku, ale prijdes o jeji pekny kousek. Pokud zkousnes stoupak z Cisarske, doporucuji jet po zelene – je to fakt pekny teren.

            0 0
          • gore  

            jo, z hrebenovky po hranici vede takovy prusek, kterym se to da v pohode projet, jenom ve smeru od paprsku se hur hleda. Od smrku je to v pohode, je tam takovy mensi vydupany paloucek a smerovka paprsek 1km. Je to myslim hranicni patnik V/47.

            0 0
      • vlk  

        přehled zakázaných tras je tady:http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

        0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.