• wbiker

    Ahoj. Mám takový problém s řazením Alivio. Teda s páčkama k přehazovačce. Dolů (na těžší převody) jde řadit bez problému, ale nahoru (na lehčí) to občas jakoby přeskočí zub a ikdyž dám páčku do krajní polohy, tak nezabírá a lanko se ani nehne. Nevíte co s tím? Nemůžu se ani dostat dovnitř, nevím, jestli tam jsou nějaké pojistné háčky a nechci to násilím rozbít. Dík.

    0 0
    • Daf  

      No s podobnym problemem jsem se uz setkal asi u 7 let stareho XTcka. Myslim ze trochu pomohlo prostriknout vnitrek nejakym ridkym olejem. Pokud to nepomuze tak si myslim ze nic moc s tim nenadelas takze bud reklamace, nebo nove razeni.

      0 0
    • kovar  

      odšrubovat krytku, a důkladně vystříkat,vypláchnout řídkým olejem ve spreji (WD, TF2, GT…) z mechanismu uvnitř zatuhlouu vazelínu

      0 0
    • vlk  

      to bude asi podobný problém jako tady http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      0 0
      • wbiker  

        Moc dík, to je přesně můj problém. Ještě se chci zeptat, když to rozdělám, nevyskočí na mě nějaká pružinka, kterou už nenajdu a budu muset nakonec stejně koupit nové řazení?

        0 0
        • vlk  

          když odděláš jen tu krytku, tak na tebe nic nevyskočí.Ten mechanizmus je tam v jednom kuse.Ten rozdělávat nemusíš.Pokud ovšem ten mechanizmus následně vyjmeš a namočíš třeba to toho petroleju, taj si pak musíš dávat při nasazování zpět pozor aby jsi tam měl ten červený ukazatel převodů správně nastaven, jinak by ti pak neukazoval.

          0 0
    • gadzo  

      Spíš asi budou ******** bovdeny hlavně ten u přehazky. Taky mě to dělalo a po výměně to fachá napahodu.

      0 0
      • wbiker  

        Nee, bovdenama to není, jednak jsem je prostříkl védéčkem a jednak ta páčka jde úplně naprázdno, netahá lanko. Bojím se, aby tam nebyly obroušený nějaký ozubený kolečka. Myslím, že v jednom tom odkazu je to úplně přesně vystihnutý.

        0 0
      • RomanH  

        Urcite to neni bovdenama, ale tou ztuhlou vayelinou uvnitr razeni. Mne to delalo predloni v zime, kamaradovi a svagrove po tom, co na kole skoro rok nesedeli a meli kolo ve sklepe. Jak psali vyse, staci otevrit a poradne prostrikat ridkym olejem.

        0 0
    • jihra  

      Klasický případ zatuhlé vazelíny v páčkách. Tam uvnitř jsou jemné pružinky, které přestanou fungovat, když původní stará vazelína zatuhne. Takže rozebrat – můžeš ty střeva z krytek kompletně vytáhnout, ale předtím musíš vytáhnout z páček lanko. Nic se ti nerozsype, ale bacha na minišroubečky, a? je neztratíš, pak jsi v prd… (však víš kde). Pak důkladně prostříkat třeba WD85 nebo nějakým jiným řídkým „olejem“, nechat působit, vyfoukat (nejlepší je kompresor, ale pomůže i vysavač a z trubky vypouštět jen úzký proud vzduch), toto 2–3× zopakovat. Nakonec lehce promazat třeba zase WD85 či řídkým olejem a složit.

      0 0
    • Lister  

      už jsem chtěl napsat „hledej“, ale pak mě to najednou nějak přešlo :o)))))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.