• smirek

    Zacatecnik, teren, ne dropy…Chci dat max. 20k. Doporucujete spise „tuzemskou“ produkci (Autor, Fox Leader, Rok Machine), nebo zahranicni (Giant, GF, Mongoose, …)? Chci kvalitni ram s horsi vybavou nez obracene. Dik

    0 0
    • gomolka  

      Zdar … a co třeba Apache TankaTate D … sám mám, a jsem spokojenej:o) U kola do dvacky jde o rám … zbytek bývá cca stejnej, ale zkontroluj !!! Apache je českej, rám kvalitní, komponenty standardní, brzdy tektra disk super (nemám s tím problém). Já si jen vyměnil vidlu a koupil computer, světlo, brašničku pod sedlo, spd pedály a do těch dvaceti jsem se přesně dostal … ještě jsem 12,60– ušetřil :o)

      www.apache-bike.cz

      0 0
    • fotis  

      z toho co pises je podla mna najlepsi GF..pozri starsie prispevky preberal sa tam Gary Fisher tassajara.. giant v takej cene s kvalitnym ramom nezozenies. author mi leze na nervy s jeho ritchey kolesami(vcera som ich 2 krat prezuval a dlho som zo seba nedostal tolko nadavok:-)) teraz ked predlzili meridu, tak by som pozrel daco do nej.

      0 0
      • defenger  

        Ted´ jsem za tu cenu koupil DEMU-DEOR, uzamykatelná vidlice, závodní rám, veškerá výbava v Deorečku, dopln´ky: Ritchey, pláště: Michelin…

        0 0
        • mastihuba  

          jakej je rozdíl mezi závodním rámem a normálním?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Závodní je přece daleko rychlejší :) A hlavně dražší.

            0 0
            • mastihuba  

              to by chtělo upřesnit. Vyber nějaký zástupce z řad HT např osazených LX-XT nebo něčim v teto kvalitě. Kromě toho si myslim že tak 80% rámů na našich maratonech je z jedné fabriky na Taivanu. Pro mě jako čistokrevnýho turistu představuje zavodni kolo akorát nižší zdvih vidlice+zámek a nižší polohu řidítek abys za tím neseděl jak za stolem. Ale co ty rámy? Tuhost,sklon hl.trubky, sloping atd.

              0 0
            • mastihuba  

              ještě by mě zajímalo co zrovinka ty máš na mysli pod pojmem dražší? Scalpela za 200 nebo Durateca za 60 nebo cokoli s NORMÁLNÍM RÁMEM za 30?

              0 0
              • Pá-dlista1  

                :) jsem jen myslel, ze to je reklamni trik a placebo efekt. Jediny skutecny efekt je, ze ti samolepka „zavodni“ ram vytahne z kapsy vic penez :)

                0 0
        • slayer  

          Zapomněl jsi dodat že ta uzamykatelná vidlice je všemi obdivovaný Suntour. :-)))

          0 0
          • gomolka  

            … no jo, ale tady jde o kolo do dvacky … nacpi tam slušnou marzošku !!!? Ono to půjde, ale rám bude od Esky, středy a kliky od neznámýho asijskýho výrobce, atd. :o) takže asi takhle … dobrej rám : Apache, Superior, GT, Fuji, … a spoustu dalších. Nejlepší bude stavit se v nějakým slušným shopu, tam si vybrat kolo, a nechat si vyměnit komponenty tak, aby Ti to vyhovovalo … většinou jdou cestou rozdílů a práci máš zadarmo!!!

            0 0
    • P.B.  

      Pred par tydny jsme polovicce kupovali (zatim max. spokojenost) Specialized Hardrock XC Comp tusim, vypada dobre, vidle a napisy stribrny, zbytek cerny, cena necelych 16 tis., vybava: vidle Manitou Six, kupodivu docela funguje, ale muzes vymenit za lepsi (jeste mas rezervu). Brzdy Tekro V, radi Alivio (presmyk Acera), kliky Truvativ fiveD (snad jsem je neskomolil), rafky Alex, plaste Specialized Roll-X 2.0 nebo 2.1 vypadaji hodne tluste, v terenu dobry, na asfaltu to moc neodsejpa. Rafky nejaky Alex, sedlovka, riditka atd. myslim Spesl. Zapomel jsem na ram: je ze slitiny A 1 z ktery pred par lety delali topmodely, neni zeslabovany a ma obycejny pedaly. Velikost 17" vazi 12,6 kg.

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.