• Smepet

    Ahoj,
    mam kolo Trek 8500 a chtel bych na nem vozit 2 letou dceru. Mam cyklosedacku Hamax sleepy, co drzi na kostce, ktera je pridelana na sedlove trubce ramu. Protoze je to docela lehky ram, mam velke obavy, aby mi ten ram po zatizeni cyklosedackou nepraskl. Mozna by se vyplatilo koupit nejaky stary vehikl a na ten to namontovat nez znicit me drahocenne kolo. Vozite nekdo cyklosedacku na nejakem odlehcenem ramu s podobnym systemem uchyceni ? Predpokladam ze kdyz mi to rupne, tak se na to reklamace nevztahuje. Diky za info

    0 0
    • biker007  

      no, co sem nekde videl vahu toho treka tak me prijde jako ram s rozumnou hmotnosti, tusim kolem 1600–1700g. bych z toho strach nemel, v nejhorsim to pujdes reklamovat a sedacku zapres;)

      0 0
      • juli  

        a ty si myslis,ze jsou v kramech sami magori?

        0 0
      • Meesha  

        jj, sedacku zaprit muzes, ale nevim jak vysvetlis, jak ti prasknul ram uprostred horni ramovy trubky… To samo?! :-)

        Ale jinak bych tam tu sedacku asi dal. Sedacka ani dcerka predpokladam nebudou zas az tak moc tezky…

        0 0
        • biker007  

          neni na tobe abys dokazoval ze si ram pouzival spravne.. je na prodejci, aby te dokazal pravy opak.

          0 0
          • juli  

            Vis, nevim jake mas zkusenosti ty, ale ja ti jen reknu tohle: pokud dojde k devastaci roury, ktera bude omackana od uchytu sedacky (a to si pis ze to bude patrne), tak ti normalne uvazujici prodejce sdeli, ze na ramu (a to jakemkoliv) byl namontovany nestandartni komponent, ram byl pretizen a reklamace se neuznava. V tom okamziku je na TOBE, abys dokazal, ze to tak nebylo. Mas moznost se obratit na COI ci primo soud, ktery ovsem bude chtit znalecky posudek. Ten samozdrejme zaplatis. Pokud soudni rizeni nevyhrajes ani ty prachy nedostanes od nikoho zpet a to nehovorim o soudnich poplatcich, odmenach advokatovi a ztracenem case. Pokud by v navodu k obsluze ci zarucaku bylo uvedeno, ze ram ci kolo je urceno pro montaz detske sedacky, pak to co pisu vyse neplati. Tim ovsem nechci rict, ze je hovadina montovat na zeslabovany ram sedacku pro dite. Musim ovsem zvazit jestli jako uzivatel do toho rizika pujdu, ci ne.

            0 0
            • biker007  

              jasny, pokud by tam neco bylo neco videt tak by to reklamovat neslo..jo taky sem si uvodni prispevek spatne precetl/pochopil.. sem byl v tom ze to bude pridelany na SEDLOVE trubce, ale autor mysli asi SEDLOVOU trubku RAMU (jak tam vlastne i pise..). co sem psal sem myslel pro pripad, ze by to prasklo a z ramu neslo poznat ze tam neco bylo pridelano.

              a nebo tu sedacku koupit v tom samem kramu co kupoval kolo/ram a nechat si to na paragon/zarucak kolo potvrdit od prodejce ze s tim souhlasi.

              0 0
              • juli  

                Jo jo pokud by mu to v kramu i namontovali,za­platil by za montaz, pak by zrejme odpovednost nesli oni. Ovsem zaruka na servisni prace je tusim 3 mesice, tak asi pouze po tuto dobu.On ovsem uz sedacku vlastni

                0 0
              • Meesha  

                nevim proc, ale taky sem to blbe precet a domyslel si, ze to je sedacka na horuni ramovou trubku… Takze taky pisu sracky! Omlouvam se!

                0 0
        • Smepet  

          no docela mne prekvapilo jak je ta sedacka tezka.typuju tak 9 kg. dcera ma 11,5 tak to je 20 kg navic. ja mam 72, tak uvidime. az zacnou praskat draty tak to bude znameni, ze jsme tezky :-)

          0 0
        • Smepet  

          no docela mne prekvapilo jak je ta sedacka tezka.typuju tak 9 kg. dcera ma 11,5 tak to je 20 kg navic. ja mam 72, tak uvidime. az zacnou praskat draty tak to bude znameni, ze jsme tezky :-)

          0 0
          • Smepet  

            to je hrozny psat to na pda. spatne jsem to zaradil a jeste jsem to zdvojnasobil. vsechno je moc mrnavy omlouvam se.

            0 0
          • Lada1  

            ta sedecka nema 9kg – to mozna tak s dcerkou. i se zamkem ma ca 3.5kg

            0 0
        • fousac  

          no hele, to by prasklo tam, co tobe trek uz 2× nemylim-li se.. a zrovna tak mam i pocit, ze si to uspesne reklamoval…

          0 0
      • bajaja  

        dej tam pod tu sedacku nosic a mas vyreseno vaha bude na nosici

        0 0
        • Ekscel  

          Ono to moc vyřešeno není, protože kouzlo té sedačky je v tom, že pod dítětem pruží. Já vozím sedačku nad nosičem (protože jsem jej nechtěl demontovat) a byl docela kumšt nastavit ji tak, aby pohupující se sedačka do nosiče nebouchala. Možnost spřažení sedačky s nosičem (např. přišroubovat, přidrátovat) rovnou zavrhuji, protože tím deklasuješ kvalitní cyklosedačku na kostitřas :-)

          0 0
    • mn  

      s dcerou na sedačce jsem absolvoval hodně dovolených. je fakt, že na starém kole s ocelovým rámem na kterém jezdím na dovču ještě teď, ale že by mi někdy praskl drát se mi nestalo a to jsem to kolo měl pořádně naložený( já- 70, dcera- to se každý rok měnilo, na předním kole brašny a nazadním taky a v nich věci na 14-ti denní dovolenou) jediné co jsem musel vždy po dovolené měnit byly brzdové špalky. ty odešly za 14 dní spolehlivě a? jsem tam dal jaký koliv.

      0 0
    • MaPa  

      A co takhle napsat výrobci a zeptat se ho přímo? Pak by u případné reklamace bylo jasno…

      0 0
      • Smepet  

        Tak jsem volal dovozci, ne vyrobci a byl jsem ujistovan, ze se tomu ramu nic nestane. To ovsem neznamena, ze az to rupne ze uznaji reklamaci. No nic. Namontuju to tam a uvidim. Beztak nebudu s ditetem jezdit pres zadne koreny, tak to snad vydrzi.

        0 0
        • BiSon  

          mozna by bylo lepsi tam napsat, a ne mail ale papir, at mas aspon neco v ruce.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.