• Henryboy

Ahoj. Uvažuji o výměně vidle. Nyní mám zdvih 120. Líbila by se mi nějaká 160. Mám kolo Specialized FSR XC. Myslíte, že je to v pohodě? Nenaruší se třeba tímto vyšším zdvihem nějak geometrie kola apod.? Díky všem za rady.

0 0
    • Henryboy  

Sory za nadpis. Správně je ta 160 :o)

0 0
    • ememem  

dovolim si tvrdit ze narusi a docela zasadne (mimochodom 160 alebo 180?) kazdopadne je to moc.

0 0
      • Henryboy  

160, já vim, jsem se uklep. Už jsem se ale zmínil hned na začátku :o)

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Kubiczech  

Viděl jsem na FSRku 160mm vidlici, to kolo jezdí a drží už celkem dlouho. Jak se na tom jezdí ale netuším.

0 0
    • Tomcat  

Co od toho očekáváš?

0 0
      • Henryboy  

Vzpřímenější posed a několikrát se mi stalo, že ta má 120 šla už skoro nadoraz, ale možná už je fakt špatná. Nevylučuju, že by to jiná 120 nepobrala.

0 0
        •  
          0 0
        • fousek  

Me sla nekolikrat na doraz i 180mm vidle, to neni o zdvihu, ale o prubehu chodu vidle.

Jinak Tora by mohla jit zvednout na 130mm a myslim ze to bude na to kolo akorat.

To ze das dopredu 160mm vidli se z kola nestane vysoko zdvihovej full. Co se jiste stane je to ze bude vidle min reagovat na maly nerovnosti, ve vyjezdech se to bude zvedat na zadni a nepujde naladit poradne sag jak vepredu tak vzadu. Jeste mozna se prida neochota zatacet (ale to zalezi na offsetu konkretni vidle)

0 0
          • Henryboy  

Díky za rady. Tím, že jsem v tomto směru celkem laik, jak udělám u té Tory zdvih 130 mm ?

0 0
            • fousek  

Rozebrat a mel by tam bejt spacer v noze kde je pruzina (nebo vzduch) pokud tam neni tak je asi origo na 120mm

0 0
            •  
              0 0
    • McBlacky  

já bych tam víc jak 140 nedal.

kup si do Tory tvrdší pružinu, pak nebudeš na dorazu.

0 0
    • kubad  

Naper to tam neser se s tim. Sice se na tom bude blbe jezdit a asi ten ram prdne , ale budes king :-)

0 0
      • Vilém  

Dvoukorunka by tam sedla jak prdel na hrnec:)

0 0
      • Henryboy  

Proto jsem se ptal, aby zrovna třeba neprdnul rám. A na nějakýho kinga seru. Jestli to řešíš podle kdo jakej má zdvih, tak já tedy ne :o)

0 0
    • deko  

140 uz byla moc, 120 je parada.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.