• vlk

    Vozíte při marathonech sebou pumpičku s náhradní duší, nebo to vždy risknete.Má vůbec vzhledem k pořadí smysl defekt opravovat,nebo už to bývá stejně ztracené?

    0 0
    • Daf  

      Mam bezdusovky a vozim jednu dusi + 2× CO2 bombicku. Oprava defektu je rychla urcite pod 5 min. Na maratonu v zaverecne fazi zavodu opravou ztratis treba jen 5 pozic. Pokum mas defekt moc brzo, maz zase vic casu na sjizdeni ztraty. Na XCcku znanena defekt konec nadeji na slusne umisteni.

      0 0
    • Honzas  

      no už jenom z toho důvodu, že se třeba musíš dostat někam 20 km zpátky (třeba k autu), tak mi přijde vhodnější to mít s sebou. já zatim defekt na maratonech neměl, ale stejně vozim… jo a že ztratim své třistapadesátésedmé místo docela v klidu přežiju a vzdávat kvůli tomu nebudu;-))

      0 0
    • LukasX  

      jelikoz nejsem zadnej chrt a zavodni ambice jsou tak kolem pulky startovniho pole, tak si ji sebou vzdycky beru. Uz jenom quli dojeti do cila. Mam na zadech camel s 2l tekutin, takze neni problem tam dat jeste pumpicku a do podsedlovky dusi. Spis je problem s mojima rafkama, protoze sundat plast je fakt mor ;o((

      0 0
      • Lance  

        jo jo co mas?Ja kombinace rafek ritchey a plast PNRCR fire xc pro a je to brutal,jestli v sobotu pichnu sem v hajzlu:)

        0 0
        • LukasX  

          ja mam s ritchey plast MythosXCII v dratu, ten se nandava o neco lip, nez predchozi Maxxis High Roller. Na zavode bych snad dojel na tom rafku, abych se ho mohl zbavit ;o)

          0 0
    • orca  

      ANO říkám ANO..Snad jen jestli jedeš na bednu nebo né ale pokud turistíš jako asi většina zde a nezbýráš body do „seriálu“ (ale to by jsi se takhle neptal) Jednak váha to skorem žádná není , ale jistota nedevše :-) Zvykl jsem si na to a je fajn někde zapomenut v lese píchnout a vědět že vyměním a dojedu domů . A ne se děsit že to budu tlačit bůhví kam . Jo jednou jsem píchl se synkem (3 roky-v sedačce) a šel jsem kolem zahrádek a rodiných domků a prosil lidi o lepení + pumpičku . A výsledek ? 5km chůze ke kámošovi kde jsem zavolal mamině a ta si pro nás přijela . Ochota lidí = 0

      0 0
      • vlk  

        no ne ono je to už pár let co jsem závodil a tenkrát jezdilo jen pár lidí, takže při defektu žádný extra propad.Chci to zase letos zkusit ale při té hordě lidí,si říkám když by mě předběhlo 70 závodníků, tak už nemá smysl se snažit dojet do cíle.Tak jo vezmu si ji sebou.Tak díky za rady.

        0 0
        • grafik  

          … takze tu pumpicku vlastne vozit ani nemusis, kdyz nemas po defektu motivaci dokoncit zavod :))

          0 0
          • vlk  

            Náhodou vzpomínám si že jednou jsem měl menší defekt, a protože cíl byl již kousek přicvak jsem na ventřilek bombičku a uháněl jsem co to dalo,a dojel jsem.Opravoval jsem až doma.Takže motivace by tu byla.

            Hele jedeš buřinku.Chtěl bych ji zkusit, 1 závod po 9 letech.Připra­vuješ se nějak na ni.Já kvůli závěrkám nemohu.Snad se to bude dát ujet i bez přípravy.

            0 0
            • vlk  

              kdyby jo, tak bychom si tam někde mohli dát sraz, bych se tě možná držel, dlouho jsem nejezdil závody a tak bych se svez z někým zkušenějším.

              0 0
            • grafik  

              na 90% burinku jedu. A ohledne pripravy … no ted si davam kratkou bike-pauzu a budu jezdit tak mozna jen nejakou kratkou trasu o vikendu. Pres tyden ted moc na bika nemuzu a snazim se chodit behat. Letosni vrchol sezony byla pro mne sela. Minulej tyden sem jel mamuta, ale na vysledkove listine stale jeste nejsem :(. Letos sem jeste poprve projel bily kamen (nejdelsi trat) – je to celkem pohoda.

              0 0
    • mawerick  

      Já jí teda vozím pořád:o))) i na maratony… A jak už tady někdo psal… To jestli kvůli defektu skončím třístejšedesá­tejčtvrtej nebo o deset míst dál je mi celkem u paty:o))) Nejsem chrt a závodím spíš sám se sebou:o))

      0 0
    • Meesha  

      Ja voim dusi, pumpicku a nytovac (pro me potrebna vec :-)) Dobihani na servis uz sem si taky zkusil.

      0 0
    • Smazaný účet  

      to se vr. furt lepší +10 fleků než DNF.

      0 0
    • fousac  

      bez pumpicky ani ranu.. jeden nikdy nevi.. a tlacit buhvi kolik kilaku nemam zajem..

      0 0
    • grafik  

      opravovat ma temer vzdy smysl, pokud ale nejsi treba 2–3 km pred cilem. Pak je mozna lepsi tento kousek dobehnout nebo dojet. Ja s sebou vozim nejen pumpicku ale i lepeni ;) Nahradni dusi nevozim a ani nebudu. 2 roky jsem nemel defekt, tak cekam ze to uz musi prijit a doufam, ze to nebude na domaci olomoucke burince.

      0 0
    • MARIN  

      pumpicku a rezervu i s lepenim nevozim jen na XCzavodech jinak to mam porad sebou. Naucil jsem se to hned v zacatcich meho bikovani kdyz jeste nefrceli mobily a ja se placal prec 23km pesky domu :(

      0 0
    • Stax  

      No toto je jedna z veci ktore neriskujem. Vozim pumpicku 2 nahradne duse a po sele pribudlo aj lepenie co davali… Napchat to do Camelu neni problem. Na sobotnom Panda maratone ma defekt stal zhruba 20 pozicii.Aj tak z toho bolo pre mna sympaticke umiestnenie. A vzdat maraton kvoli defektu? Nie dakujem. To by muselo byt otrasne pocasie a treti defekt…

      0 0
      • Smepet  

        Vozite taky nekdo napr. centrklic, imbusy, montpaky, nytovac, lepeni,redukci na ventilek ? Je toho pak plna ledvinka, ale asi ne zrovna idealni na zavod i kdyz se to muze obcas hodit.

        0 0
        • Meesha  

          muze obcas hodit – to je ta nejhorsi fraze! :-) To by si sebou mohl vozit skoro vsechno! V mym pripade si nytovac ale beru – uz sem pretrh 4× PC59 :-/

          0 0
    • pelt  

      Před nějakou dobou psali (tuším, že ve Velu) o nějakým spreji, co se v případě defektu nastříká ventilkem do píchlé duše a otvor se tím sajrajtem zalepí „sám“ – sice odepsaná duše, ale zase docela pohodlný (zvláš? když je třeba hnusně, nebo se honí místa) – má s tím někdo nějaké zkušenosti?

      0 0
    • juli  

      He he mala prihoda. Predjizdim ve sjezdu, kricim jedu vlevo, ten predemnou taky vlevo. Vyskok na 30cm vysokou zidku, seskok – defekt. Pod sedlem funglofka na CO2. Vymenim dusi a jak s tou hustilkou neumim, tak mi zamrz ventilek a zbytek tlaku z bombicky sel mimo dusi. Nastesti ten co 5 metru predemnou opravoval mel hustilku klasickou a dost casu, ponevač totalne rozebrana radici packa chce svoje.

      0 0
    • obuch  

      vozim 2 duse, pumpu na ramu, sadu imbusu, montpaky v kapsach dresu. nekde bodnout a pak to tlacit me fakt nelaka

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce