Nevíte, kde se daj sehnat titanový šrouby?
Ve vyhledavani to hazi samy chirurgy a k tem se mi vubec nechce… :-/
Nevíte, kde se daj sehnat titanový šrouby?
Ve vyhledavani to hazi samy chirurgy a k tem se mi vubec nechce… :-/
Titanové šrouby vedou ve Fabory (http://www.fabory.cz), ale nevím v jakém rozsahu.
taky je shanim jak divej!!!! napadla me Ferona
ty si uz asi definitivne zmagorel.....
sem je videl v nejakym motorkarkym katalogu, asi hein gericke, ale uz to nevim presne.
jj, když si je dáš všude na bika kam to jde (s véčkama) ušetříš závratných 100gr na nerotačních částech, tj. jako 10gr na rotačních :))
to ovšem neznamená, že bych o tom taky nepřemýšlel :))
O tom rozmysla asi kazdy biker ;) Ja si to asi kupim az ked nebudem vediet cim odlahcim moj buduci Scalpel team replica :)))
tam už moc prostoru na odlehčení není :)
jj, tam uz se myslim davaj titanovy srouby jako zakladni packet. :-))
Ani jeden, tam není :-((
aha :-( Kamarad mel Team Replicu tusim r.02 (tu modro-bilou – nejhezci) co si mel ty a myslel jsem ze cepy u tlumice byly titanovy…tak nic
ale dráty jo
Jaké dráty?
Alu/Ti šrouby (podle mech. nároků na typ/určení šroubu – Alu jsou lehčí, Ti zase vydrží) dělá Extralite. Jen to poštovné bude stát za to :-(
Teda vy u vazne nevite co roupama delat… Jeste ze se nevyrabej karbonove srouby na jednom by se treba daly usetrit az ctyri gramy !!! :-)) Ja si vymenil obyc za srouby z nerezu a nic vic neporebuju… vyslo me to na par korun.
he! srouby z karbonu se delaj :-)
nejake mam v koleni :-) jinak na bajku uz nemam kam bych je dal (uz mam bud Al nebo Ti)
Tak co sehnal někdo firmu na území ČR, která prodává koncovému spotřebiteli?
Nějaké poznatky?
Nebo se jedná furt o nedostatkový spojovací materiál, který si člověk objedná pouze na zahraničním e-shopu?
Ta cena těch TI-je trochu mimo – to je pořídím ze zahraničí levněji včetně poštovného.
Ale on chtěl vědět kde se dají koupit v ČR… Jinak bych to řešil jak píšeš ty.
Jen hodnotím situaci, já je kupovalv CZ. cca za 60–70 kč kus.Bohužel už nejsou.
Propocital jsi uz, kolik gramu tim usetris?
jestli sem to dobře přečet tak 34 gramu že?
To znam, me zajimalo konkretne Tomcatovo Banshee – jaky srouby ma konkretne v planu vymenit.
No rozhodně mám víc šroubů. ;-)
12 ks kotouče 8 ks br. Třmeny 4 ks br. paky 2 ks sedlovka (potencionálně uvažuji o jiné) 7 ks představec
1 ks přesmykač (objímka) 1 ks objímka sedlovky 1 ks ahead složení
V systému odpružení je 10 nestandardních šroubů
11 ks vidlice
Jakej to ma smysl na takovym kole?
nevim co vsichni delate, chaparral neni scream. neni tak tezkej. ram s tlumicem ma asi 5 Kg.
Ještě míň do 4,5kg
Moje XC ma s tlumicem 4,2 a system se mi zda lepsi + odolnost prinejmensim stejna :)
Jak vydím ten soupis, tak to bude pěkných pár tisíc za šrouby :-))
Pokud koupím snobské balení pro cyklisty budou to tisíce :-(.
Pokud se mi to podaří od jedné firmy která prodává spojovací materiál budou to stovky :-\
Taky zatím marně hledám tu firmu :-))
No našel jsem jich víc ,ale… jsou to velkoobchody a požadují odběr xxx kusů :-(
Titanove srouby pro vsechny z b-f!;-)
přesně tak!
ja se dobrovolne vzdavam svoji davky titanovejch sroubu :-)
No myslím, že celkově by to mohlo být cca –200g bez „ztráty pevnosti a bezpečnosti“.
Nemyslím, že by to bylo zásadní, ale aspoň něco.
Základním problémem normálního odlehčování je to, že součásti, na kterých se dá ušetřit nejvíc, tedy na výpletech, pneumatikách a duši jsou pak velice náchylné k defektu. Defakto než odlehčit MTB kolo tak si radši koupím silničku , protože „výdž“ bude nakonec stejná.
Tedy pokud koupím karbonovou sedlovku , řidítka, titanové pružiny a šrouby neušetřím tolik ,ale ze se nemusím mít strach že někde budu tlačit.
No, do riditek bych nesel, do sedlovky asi taky ne. Na Banshee teda urcite ne.
Titanové šrouby mám dva v pravém koleni, stojí prý 2tis/kus, takže mám svou cenu o:)))
Dva tisíce za kus? :-O Mmnt, to už jéé… no pěkný, pěkný. Nevíš ještě, kolik stojí malá titanová destička? Full by bodl, zatím jsem to spočítala jen na levnou silničku. :-D
Jsou to samovruty, na rentgenu vypadají dobře, jeden ve stehení kosti, druhý v lítkové. No jo – ten basket – sportem ku zdraví. Vlastně už musím běžet, mám za chvilku trenink o:)
já kdesi viděl 6 titanových šroubů na kotouč za 650
Tomcat je tam urcite bezi koupit;-)
Doporucuju toto: stores.ebay.de/Toronto-Cycles Je to Ebay shop, platba Pay Palem, postovny 6 USD, mel jsem to tu za 4 dni. Maji mraky Al i Ti sroubu a jiny bizuterie, fakt parada.
myslim ze je to naprosta picovina davat na bike titanovy srouby kuli nakejm 100g a to kdo vi estli :-D a hlavne cena jednoho srouby ve Fabory (6mm – 16mm dlouhy) vyjde zhruba na 50,– takze musite bejt bud veliky snobi anebo nemate, co delat!!
Jsem snob a nemam co delat :D Bral jsem Alu do kosiku a prehazky, to kvuli cervenymu eloxu.
Kdes bral ty Alu ???
Viz prispevek vyse – Toronto cycles.
jo no, stejně když pojedete v nějakých sračkách tak těch 100 g se stratí v množství bahna co budete mít na sobě
Ele stale plati, ze hmotnost bike + bahno > bike + bahno – 100g.
Every gram counts ;-)
Nedobre se na to divas Jiriku :o))…kdyz uz neni kam odlehcovat, tak co?
Velká „p…“ je kupovat drahé kolo, když můžu jezdit na kole z hypermarketu za pár korun ne??? :-))
To vypada zajimave.
Nebude nekdo, kdo ma PayPal, neco objednavat?
hehe no já mám v klíční kosti 8 takovej šroubu a navrh ještě titanovou dlažku , tak ti to když tak pošlu až mi to vyndaj:-D
Pokud jsi někde z okolí brna tak dojdi do prodejny XCR Svorada na Špitálce 37 a tam je mají!
Za kolik ???
M4 120,–Kč M5 185,–Kč
To je docela ranec…
Dík Skvělé ceny :-((
Hele chlape, vem to z ty Kanady, je to super, postovny 6 dolacu je jako treba Obchodni balik po Cechach.
Já to neřeším mám kolo skoro komplet, mě chybí 3×Ti a 2× Alu. tech 10g. už mě nepomůže. Po sezoné bude trochu přestavba(komplet pohon, už má dost) tak je koupím.
Bude aspon XTR '07?
Kateta, talíře + řetěz. Kazatu chci XTR 2007, ale uvidím podle ceny Talíře budou opět Midleburn s tvrzeným teflonovaným povrchem -osvedčily se.
Když sebereš čepičky z ventilků, tak taky ušetříš dobré 3 gramy:-)
Když já mám takové krásné – průsvitné. Ne ty si nechám !!!
Tak si potom neztěžuj, že to máš těžké:-)
Sem se rozhodl – že odlehčím o 8kilo a už na tom tvrdě pracuju. To se pak bude jezdit :-))
A to odlehčení odnese kolo nebo ses rozhodl raději držet dietu sám – to druhé vyjde rozhodně levněji:-)
Bohužel, to druhé. Potřebuju se vrátit na loňskou váhu. Z kola toho moc nesundám :-))
Tak to přeji hodně štěstí. Taky jsem na jaře musel podstoupit menší odtučňovací kůru (ostatně jako každý rok) – podařilo se.
No rameno už nebolí, tak to doufám půjde :-))
Mrkni za 10 min. na e-mail neco potřebuju.
Asi tak – ve srovnani s ČP a jeich suzbama, je 6$ za prepravu pres Atlantik pakatel. Clo a dan ti na to dali?
bez Cla a DPH můžeš dovézt ne osobu tuším za 5tis.Kč Ale tu částku nevím na 100%, rozhodně ti pár šroubů nebudou clít a dodaňovat.
Akorat je problem s platbou:o(
Pay Pal no problem, jestli mas kreditku. Pro platce je to zadarmo.
No prave je problem v ty kreditce – embossovanou nemam. Menim ted ucet klubu, tak jsem premejslel si ji vzit k tomu, ale ja mam potreu platit tim neco tak jednou rocne a to jeste nejakou nizkou castku, takze se mi 500 za kartu davat nechce.
Mam CSOB studentsky konto a dostal jsem ji zadara.
Ze bych zmenil oba ucty na jiny banky?;-)
Přesně to samý jako Radek. Nemám kartu pro placení na netu. A pro dvě obchodní transakce ročně si jí platit nebudu, protože co ušetřím obchodem to dám na poplakách v bance :-(
Ještě máš možnost pořídit si spešl kartu na placení přes net. Ono to vlastně není karta, ale jen číslo, které zadáš jako číslo kreditky. Můřeš s tím pochopitelně jen platit přes net. U KB to stojí 50 na rok.
Jasně to vím, ale říkám že cena kterou ušetřím = cena za poplatky u banky ono to není všude a zavšech okolností jen xx ,– ;-)
Treba u ČS jsem ruhle sluzbu ani nenasel a ucet u KB hodlam v nejblizsich dnech rusit.
Byl jsem domluvenej, ze to posle jako obchodni vzorky, takze jsem neplatil nic. Nevim presne tu sumu, bral jsem asi za 2000, tak jsem to udelal pro jistotu.
maj treba na bikezone
Od věci:
nevíte co přesně určuje hodnota G za specifikací např. imbusového šroubu s válcovou hlavou? (M5×16 G12)