• architekt

    Uz predem se omlouvam za muj blby dotaz. Snazim se pro sebe vybrat vhodnou vidli, ale kdyz to tak studuju, tak jsem z toho jelen (nikoli parovac :-) Nechapu popisy u vidli.Nedavno mi nekdo psal, ze jsou bud pruzinove nebo vzduchove. Ale co je pak Duke XC? Cituji z bikestore:Pru­žení: vzduch + negativní ocelová pružina / HydraAir; Tlumení: HydraCoil 2" Existuje pruzinova marzocchi? Jaka je MX Comp ETA? (pise se vzduch+pruzina) tak teda nevim. Asi by se mi hodil nejaky vysvetlujici clanek, protoze se v tom pomalu ztracim.

    0 0
    • Jogador  

      http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      ale najdeš tam toho i víc:)

      0 0
    • vlk  

      nejlepší je vždy na konkrétní vidli mrknout na stránkách výrobce. Také nejsou pro začátečníky špatné různé přehledy v časopisech.

      Duky: Pokud se ptáš na duka-tak xc a sl jsou vzduchové.xc u-turn je pružinová.

      Marzocchi mx comp: Marzocchi Mx comp se teď dělají buď klasické-vzduch a nebo v provedení eta-což je snižování zdvihu a tam je v jedné noze vzduch a v druhé eta patrona která je vzducho pružinová-z části vzduch z části pružina. Kdysi marzocchi dělali vidlice na xc MX comp coil-a to byli pružinové.

      0 0
      • architekt  

        Takze sleduju, ze dneska prevazuji vidlice vzduchove. Se totiz trosku bojim, ze s mymi 60kg bude treba MX comp malo citlivy a ja chtel nejakou zehlicku. A jaka je manitou splice?

        0 0
        • Seveřan  

          Zkus rock shox rebu. Žehlí výborně :O)

          0 0
        • vlk  

          na xc uý dnes opravdu převažují vzduchové, ale i ty dnes už žehlí velice dobře.Zkusil bych duka, rebu,nějakou marathonku, na 60 kg snad i skareba-pokud nejezdíš moc drsně,možná i black-třeba i pružinovýho-ale osobní zkušenosti nemám,a možná i splice.Ale s tvojí váhou asi budeš muset v obchodě i pružinovek měnit pružiny.Pokud není problém co se týká financí, tak se mrkni i na fox vidle.

          0 0
          • sladic  

            na 60 kilo neres pevnost vidle(pokud to neni na FR:)) do marzochy bych nesel,mel sem ji a je neznicitelna,ale rozhodne ne zehlicka.moc dobre vypada reba (za dobry prachy) jesi trochu honis vahu tak jdi do sida uz je zlevnili,a lepsi zehlicka neni:)) mam ho dva roky,dostava kour na zavodech a zadna zavada.

            0 0
            • lubos  

              Mel jsi maratonku, ze tvrdis, ze marzocchi neni zehlicka ?

              0 0
          • architekt  

            Mluvime tady o vidli za maximalne 7 tisic.Puvodne na spydera, ale nakonec asi budu stavet na rock machinu cps 6.0. Uz jsem byl skoro rozhodnuty pro mx comp air (6,5k), ale ted zase nevim :-( Do jake miry se da ovlivnit „mekkost“ vidle natlakovanim vzduchu? Nebo to na me vubec nepujde seridit?

            0 0
            • jonti  

              da sa to naladit velmi dobre. Lepsie sa to da naladit na vidliciach s dual air, teda aj negativnou vzduchovou komorou, pre nizke vahy na tych s negativnou pruzinou (napr. RS Duke XC, zrejme aj mx comp air) niekedy treba vymenit negativnu pruzinu za maksiu. Stiahni sa manual zo stranky vyrobcu a pozri doporucovane tlaky podla vahy jazdca.

              0 0
              • Martyss  

                Já s tím mám taky trošku problém. Mám vzduchového Duka a při pomalé jízdě nereaguje na malé nerovnosti. V rychlosti je žehlí. Dle měření zdvihu je nastavený dobře. Myslíš, že by mi ta výměna pomohla. Ta měkčí negativní pružina by měla být do 60 kg a já vážím 65. Myslíš, že by to pomohlo? btw Počítám s mírnou necitlivostí vzduchové vidlice.

                0 0
        • Mooky  

          Splice od Manitoucka je zehlicka … mam ji a sem s ni naprosto spokojenej … za tu cena je to skvela vidle … mam stredni pruziny a vazim 70Kg a chodi vazne skvele … bere i maly nerovnosti, takze doporucuju, jen na 60Kg by to asi chtelo vymenit priziny za mekci a nebo vyzkkouset jak bude chodit se strednima

          0 0
    • Pá-dlista1  

      Marzocchi dela taky vzduchovy vidlice? :o

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.