• micho

    ahoj ma na vas asi trivialni dotaz, zkousel jsem historii – nic moc. mam na kole nejakou zakladni radu radicich dohromady s brzd. pakama – pekne v tom rachta:-(( chtel jsem nejaky obyc. brzdovy + radici paky a pri hledani v shopech jsem narazil na otocny razeni (tusim grip shif?). pred 10 lety jsem to mel a docela spokojenost. jak je to ted? muzu koupit ESP 5.0 (mam 8+3) a k tomu nechat shimanovskej presmykac a prehazku (deore)? da se to dat na jakykoliv riditka (vlastovky bontrager)? spolehlivost? diky moc

    0 0
    • náčelník  

      „Číselné“ řady (např. 5.0, X-7) nejsou kompatibilní s přehazovačkani Shimano z důvodu jiného převodového poměru. Musíš vybrat něco ze „slovní“ řady: http://www.sram.com/…rs/index.php Přesmyk je kompatibilní vždy.

      0 0
      • micho  

        co to je prevodovej pomer? rozdil mezi odskokem prehazky a krokem razeni? znamena to, ze bych musel vymenit i kazetu? mate nekdo zkusenosti s radou 5.0? da se to prirovnat k necemu od shimana? nebo radite vykaslat se na experimenty, nechat deorko. ps: ted jeste koukam, ze na bikestore pisou, ze mrx pro (8+3) je kompaktibilni se shimanem – mate zkusenosti?

        uf to je otazek co;-))

        0 0
        • HabanR  

          Termin „prevodovy pomer“ je skutecne zavadejici.Spise se melo napsat, ze u SRAM razeni se musi lanko ovladajici prehazovacku posunout o jinou vzdalennost, aby prehazovacka presla z jednoho kolecka na druhe. Diky svemu pomeru vzdalenosti posunu je SRAM teoreticky vice odolny proti chybam razeni (necisotam v bowdenu atd.)

          Co se tyce vyberu rady SRAM, doporucuji z osobni zkusenosti radu SRAM 7

          0 0
        • náčelník  

          Kazetu měnit nemusíš, ta je vždy stejná. K přehazce Deore kup řazení MRX nebo ještě lépe Attack a budeš spokojen.

          Převodový poměr – řazení 5.O by přehazovačku Deore posunulo o jinou hodnotu, než je rozteč pastorků kazety – neřadilo by to. Obdobně by nefungovala kombinace řazení Deore s přehazovačkou­ 5.O.

          0 0
          • micho  

            ten attack se mi zda uz dost drahej. u toho mrx zase moc neverim tomu vyvodu – neni umelej? co ta centera vypada docela dobre a celokovove. montaz na bezny riditka bude predpokladam bez problemu? ceny, napr. bikestore, asi budou za par (ale to se poptam v krame)?

            0 0
    • micho  

      sakrys ted jsem si vsim, ze ta centera bude asi nizsi rada nez mrx, ale na bikestore je drazsi. nevozite to nekdo?

      0 0
      • Blink  

        Mám problém se sramem X7 nemůžu seřídit šaltr zejména v krajních polohách – někdy neskočí a nebo je takněak mezi pastorky. Nevím jestli jsem to blbě nainstaloval dělal jsem to tak , že šaltr byl v jeho přirozené poloze – tedy na nejmenším pastorku a páčka na čísle 9. Nebo se to dělá obráceně , že se šaltr drží v napjaté poloze na největším pastorku a pak se lankem zajistí? Díkec

        0 0
        • náčelník  

          Máš správně nastaveny krajní dorazy?

          0 0
          • Blink  

            Jo to mám. V přiloženým manuálu je to popsaný. Možná mě teď napadá jestli na to může mít vliv délka řetězu? Mám ho o něco delší – tedy kladky šaltru nejsou kolmo k zemi (maly pastorek/big převodnik) . Doteď jsem jezdil vše šimano, sram je pro mě neznámou prostě nevím jaký je rozdíl proti shi.

            0 0
            • náčelník  

              „nemůžu seřídit šaltr zejména v krajních polohách – někdy neskočí a nebo je takněak mezi pastorky“ – zkusil bych dorazy ješte trochu povolit, ale ne moc, aby ti řetěz nepadal do drátů nebo k patce. Se špatnou délkou řetězu nemám zkušenosti, já ji měl vždy správně :) Ale je možné, že u delšího řetězu je horní kladka dále od pastorku, řetěz se v té délce ohýbá a pak to hůře řadí. Přehazky SRAM pokud vím nemají štelování vzdálenosti kladky od pastorků.

              0 0
              • Zdyn  

                Delka retezu muye mit na razeni vliv a vzdalenost od pastorku jde u Sramu stelovat taky a je to zretelnejsi nez u shimana.

                0 0
                • náčelník  

                  Díky za opravu. Já si to spletl se štelováním bowdenu na přehazce – to SRAM nemá.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.