• BiSon

    Zdarec, Pritelkyne si vybira kolo, respektive uz vybrala favorita (http://www.trek-bikes.cz/ T4500 WSD). Co ted resime je vidlice. Umluvil jsem ji, ze se vyplati tu co tam je vymenit za nejakou lepsi. Ale jakou? Cenove dostupne jsou Manitou Axel a Rock Shox Judy XC. Kterou z nich vzit? A 80 nebo 100 mm? Hodne se tady doporucoval Manitou Splice, ale jednak je jeste drazsi (a uz tak to stoji vic nez puvodne chtela) a pak taky davat 130mm na 16" ram… sjezdaka fakt nechce :-) A posledni vec, jak je to s pruzinama? Zatim jsem nezjistil, jaka je standardni pruzina, ktera se do tech dvou vidli cpe. Predpokladam ze to bude na ± 70kg, coz je na 55 kilovou holku docela dost.

    0 0
    • Quake 9.0  

      S těma pružinama u Axela máš pravdu, chtělo by to vyměnit za měkčí. Jinak bych Ti doporučoval a? ji koupíš 80mm zdvih, bude jí bohatě stačit. Místo Splice se ale podívej na nejlevnějšího Skareba Comp. Uspoříš nemálo na váze a je za cenu nejlevnějšího Splice. Jinak Axel by byla dobrá volba za ty peníze. Judy raději ne ( je pro přítelkyni zbytečně těžká a navíc by si ji tam mohl rovnou nechat tu TT) 1.Scareb 2.-„- 3.-“- 4.Axel 5.Splice 6.Judy

      0 0
    • Quake 9.0  

      PS: Jinak kolo se líbí moc i mojí drahé polovičce ;-)

      0 0
      • BiSon  

        Skareb by byl urcite prima, ale Axel elite stoji 4kKc, a skareb 8. To uz je docela rozdil. Nad zdvihem docela premyslim, ono zalezi i na celkove delce vidlice, tj 80mm nemusi byt nutne nizsi nez 100. a vim, ze hodne lidi tady vykrikuje, ze 100 urcite.

        0 0
        • Darkson  

          toho skareba comp seženeš za 7. jen abys tu svou moc nerozmazlil:-)

          0 0
          • BiSon  

            No jo, jenomze jeji puvodni predstava byla tak 15 za cely kolo. a ted jsme na osmnacti, kdyz pocitam axela bez vymeny pruzin. :-)

            0 0
            • Quake 9.0  

              To tuším, proto tam raději nech ještě tu TT, dále viz můj příspěvek…

              0 0
            • Darkson  

              to je normální…zajímavá by byla anketa nejen mezi bike-foristy, kdo se při koupi kola vešel do původně plánovaného rozpočtu. já tedy ne:-)))

              0 0
              • BiSon  

                To ja taky ne… :-) Ale nevim, jak ji vysvetlit, ze misto vymeny za vidlici o cca 1000 kc drazsi by tam mela dat vidlici o 5000 drazsi (kdyz pocitam, ze si tu Judy TT obchodnik necha, tvaril se ze by to slo)

                0 0
                • Volf  

                  Vysvětlovat znamená ve svý podstatě si sám nabíhat na vidle ve chvíli kdy to po tobě nikdo nechce. Prostě nevysvětluj věci, který se tobě zdají naprosto jasný.

                  0 0
              • fousek  

                No ja sem se vzdycky vesel, protoze vzdycky kupuju kolo tak ze mi zbyde 0 Kc a pak musim dalsi mesic jezdit do prace jen na kole a pucovat si na jidlo:-)

                0 0
              • cabbage  

                ja se vesel uplne presne, protoze sem si rozpocet stanovil podle ceny biku:)

                0 0
              • wroum  

                ja si radsi zadnej rozpocet nedal. a taky to podle toho nakonec dopadlo :-) ted kdyz si zpetne zpocitam na kolik to vylezlo, tak je mi nevolno :-( a to este neni konec, pristi rok nova vidle…

                0 0
        • Quake 9.0  

          Jenže pro 55kg člověka nemá na pevném kole 100mm takový smysl. Raději ještě chvilku šetřete a potom kupte toho nejlevnějšího Scareba. Za snížení hmotnosti kola o víc než 500g Ti bude přítelkyně jen vděčná. Navíc vzuch ji naladíš přesně na její možnosti- u pružin bude hrozit že nevyužije celý zdvih. U 100mm vidlice s pružinou to bude ještě horší.

          0 0
          • BiSon  

            Snizeni hmotnosti je jasny. Vzduch pro ni nevim, ja jezdim vzduchovou M Exr a ze by byla zrovna citliva, no nevim. Na sportovni jizdu prima, ale maly nerovnosti to rozhodne nebere. Skareb je sice trochu jina liga, ale porad je to vzduch. A setreni asi neklapne, uz se na to tak tesi, ze ho chce jit v patek koupit/obednat :-)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ono taky vybirat v Dubnu kolo, to je spousta unahlenych rozhodnuti a nucenych nakupu :(

              0 0
            • Quake 9.0  

              No a právě nec ji vyřádit na té TT a potom ji kup Scareba – a? vidí rozdíl… ;-) Nehledě na to, že vzduch by pro ni mohl bejt lepší než citlivá pružina. Nebude jí to tak houpat do kopce. Jen si potřebuje Scareb chvilku sedat (tak 200km) než zmáslovatí. Podle mě by si ale jinak vyhodil peníze, kdyby si kupoval Axel místo Judy TT. Získal by si pro ní „jen“ štelovací olejové tlumení. Sice to není málo, ale Scareb nabídne víc: možnosti nastavení, hmotnost, tlumení, vzhled, lepší mazání. Jen ta cena, teď už se rozhodněte podle peněženky. Myslím, že není co dodávat.

              0 0
            • vlk  

              já bych kupoval kolo až na podzim ve slevách.teď moc neušetříš.No a rozdíl ve váze mezi skarebem a axelem je mnohem větší než jen 500g.Vždy? ten axel mám prý 2,4kg!!!

              0 0
              • BiSon  

                To je sice fakt, ale to kolo ma dostat k promoci. Kdyz ho koupis na podzim, tak cely leto bude muset jeste jezdit na tom starym vraku, co ma ted.

                0 0
                • Quake 9.0  

                  Kolo kup teď, potom by si nemusel sehnat tu velikost co potřebuješ. Podzimní slevy jsou pro toho, komu nevadí ani tak moc na čem bude jezdit. A když už chceš sehnat to co chceš, tak se naběháš.

                  0 0
          • Pá-dlista1  

            Proc by pro jinak tezkeho cloveka mel zdvih jiny vyznam? Vzuch sice naladis, ale obvykle ma tvrdsi zacatek coz u lehke holky muze byt jeste vyraznejsi.

            0 0
            • Quake 9.0  

              Zapoměl jsi na to, že pružinu jen tak nenaladíš na 55kg, dále Scareb je Scareb, s nižší hmotností foukáš i nižší tlaky = hrana odtržení je pro každého ve stejném poměru, dále chci vidět kolikrát půjde holka s 55kg u 100mm na doraz. Nepředpokládám že skáče ze schodů, a že nejezdí HC sjezd na pevném MTB. Rozhodně bude nadávat víc, když ji to nepojede do kopce se 100mm a vysokou citlivostí, než když pojede z kopce, nebo po rovince s 80mm a nižší citlivostí (jde li vůbec o nižší citlivosti u Scareba mluvit).

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Porad bude citlivejsi nez vzduchova vidlice naladena na stejnou vahu. Vymenis pruziny. U Foxe treba na 55kg staci stredni pruzina. Kdyz to bude naladeny na jeji vahu tak pujde prece na doraz uplne stejnekrat jako chlap. Pruzeni (propruzovani) a vyssi zdvih → osobni preference. Ja nic proti skarebu pro lehkou holku co si nic nedava nemam. Jen bych ten vzduch tak nevychvaloval.

                0 0
              • Daf  

                Ve skarebu budes pravdepodobne taky muset vymenit pruzinu. Z vyroby tam mas cervenou a ta je dle manualu pro lidi tezsi jak 68kg. Kdyz ji nevymenis vidlice bude malo citliva.

                0 0
            • náčelník  

              Skareb je pružina+vzduch. Pružina pracuje v počátku zdvihu, takže její výměnou za měkčí se dá řešit počáteční necitlivost u lehké holky (nehledejte v tom nějaký dvojsmysl:))

              0 0
              • lubos  

                Presne tohle jsem chtel napsat. Scareb je s pruzinou, neni cisty vzduch.

                0 0
    • BiSon  

      Abych se vratil na zacatek – pokud ji neukecam na Scareba, tak radsi toho axla?

      btw, ted jsem volal do progressu, standardne tam je pruzina na 68kg+, takze vymena nas nemine

      0 0
      • Daf  

        Hele za 8k se da koupit Skareb Super teda kdyz ho nebudes kupovat v Progresscyclu :)

        0 0
        • BiSon  

          No jo, ale porad to je dvojnasobek a finance taky hraji roli.

          0 0
      • Quake 9.0  

        Jo jo, pokud ji neukecáš na mnohem lehčího Scareba, tak kupte Axela… …a nebo raději POŘÁDNOU přilbu.

        0 0
        • BiSon  

          Prilbu uz ma, na tu uz jsem ji ukecal asi tak predloni :-)

          0 0
    • RapMan  

      Ja te sve postavil Spydera, viz. foto, ma tam MX air, jinak Scareba maji za dobrou cenu na koloshopu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.