• bowden

    Zistil som, ze radenie deore je nahovno a chcel by som ho vymenit za Sram. Ale len zadne. Potreboval by som radu:

    1. ktory Sram je kvalitativne porovnatelny s Deore?
    2. oplati sa kupit lacny model z 2003?
    3. co vsetko musim menit okrem pacok a prehadzovacky? Kazeta Deore bude ok so sramom?
    4. Oplati sa to? Moje ocakavanie je take, ze by to malo radit spolahlivo, co s Deore asi nie je mozne…

    Dik za rady!

    0 0
    • Pekáček  

      Budeš potřebovat šifty a šaltr, nic víc. Možná brzdový páky, jestli máš teď integrovaný. Co se týká modelu, v roce 2003 se dělala 100% funkční i sada Sram 5.0 (rok nato změnili přehazku k horšímu), Sramem 7.0 a nebo X7 nic nepokazíš. Nemá smysl si připlácet na 9.0 a nebo X9, nárůst ceny je velký.

      0 0
    • Lister  

      Jediná rada a tahle vyjímečně nebude drahá je: nauč se řadit a pořádně pečovat o kolo, protože deore je naprosto v pohodě a pokud je nové tak řadí naprosto přesně. Myslím že přechodem na Sram si nepomůžeš. Jako Deore bych asi označil x.5, ale pokud si chceš polepšit tak x.7. A když to nepomůže tak jasný důkaz, že problém je mezi řidítky a sedlem.

      0 0
      • JMT  

        nevim co muze bejt problemovyho na horni tamovy trubce… :-)

        0 0
      • bowden  

        mas pravdu, nove deore radilo dobre. lenze to moje deore je z roku 2000 a ver tomu ze on pecujem dokonale. furt nowe bowdeny, nova kazeta, nova retaz, nove kluky, najlepsie mazanie, cistota. ale vyskusal som sram viem ze je to rozdiel a citelny.

        ale dakujem za radu.

        0 0
        • Lister  

          Tak proč píšeš že přesné řazení s deore není možné. Pokud ti vydrželo od roku 2000 tak myslím že to je až moc. Já mám stejně staré a taky začíná haprovat, ale za ty prachy vydržet 5 let si myslím že je dost dobrý výkon. Pokud je to takhle tak se omlouvám za ten „problém mezi řidítky a sedlem“. protože mě to fakt vyznělo tak, že si myslíš že deore je naprosto nahovno. Pokud chceš dlouhou životnost tak ber X.7 nebo 7.0 oboje bude lepší než deore a možná že i než LX.

          0 0
          • bowden  

            :) Myslel som to tak, ze MOJE deore je nahovno. ked bolo nove, tak to bola parada.

            Vyskusal som vsak sram a to bola este vacsia parada. Preto to chcem vymenit.

            Ironizujce prispevky do diskusie patria, aspon to ma stavu! Takze ziadne omlouvani!

            0 0
      • vlk  

        no x7 je něco mezi deore a lx-takže místo deore doporučuji X.7. X.5-neexistuje-předpokládám, že bylo myšleno Sram 5.0-ta je ale otřesná, otec ji má na kole a deore na bráchovým kole je 100% lepší.Přehazka deore, ale taky nic extra-brzy má vakl a neřadí moc skvěle-taky humus ale lepší než Sram 5.0.

        0 0
        • Lister  

          Já myslel, že všechny Sramy přešli na označení X.něco, tak jesm tím samo myslel sadu 5.0 tak sorry za mystifikaci :-)

          0 0
        • Palo TT  

          Prehadzka 5.0 2003 je uplne v pohode. Ja osobne nevidim dovod kupovat vyssi model.

          0 0
          • Pekáček  

            Hlavně ne 5.0 2004 a dál (Midlander promine), vypadaj jako 4.0 s jiným číslem, asi to špatně narazili ve výrobě a nová pětka byla na světě :o)))

            0 0
    • Smazaný účet  

      sedmičkovou řadu, je to něco mezi deore a lx. mohu s klidnym svědomím doporučit. přehazku sem si dal 5.0, protože nebyly peníze, kdyby byly tak určitě taky sedmičku.

      0 0
    • Mike22  

      Mám teď přehazovačku sram 9.0 s páčkovým řazením stejné třídy. Předtím jsem mněl tu samou řadu s otočným řazením. Oba fungují perfektně a spolehlivě, páčky jsou pohodlnější a lepší pro sjezdy, protože ůchop řidítek je jistější. Otočné řazení je rychlejší ve smyslu, že přeřadíš běhěm vteřiny třeba o osm převodů.Asi je to lepší pro závodníky. Předpokládám, že řada 7.0 bude naprosto v pohodě. Šel bych do ní.

      0 0
    • Pytlik  

      Nebylo by lepsi misto novyho razeni a prehazovacky koupit radsi XT prehazku?(za predpokladu, ze mas jeste slusny razeni deore-tj. pouze vyglajdanou prehazku)

      0 0
    • kesu  

      tak teda nevim co mate vsichni s saltrem 5.0 ale mam takovej pocit ze je na urovni alivka maximalne a jeste ke vsemu je to 8kolo ale jistej si nejsem tak se nechci hadat.Deore urcite neni zadnej zazrak ale kdyz uz bych si kupoval saltr tak bych koupil XT nebo LX(2003) protoze radi o 100 procent lip nez deorko.podle me prvni pouzitelnej saltr je X9 ten radi krasne ale lx je levnejsi…

      0 0
      • McBlacky  

        to je jedno jestli je šaltr 8 nebo 9 obsluhuje stejný rozsah :)

        0 0
      • Pekáček  

        5.0 mi makal na devítikolo úplně v pohodě, nehledě na to že existuje i devítková varianta pětky, jen se to chvíli nedováželo (shifty, kazeta). Alívko je horší, tedy podle mě. X9? Potřebuješ pro „použitelný“ řazení ložiskový kladky? Pokud ne, stačí ti X7. Donedávna to byl spolu s materiálem vodítek jedinej rozdíl v těch šaltrech, teď má X9 alu spodní díl paraleogramu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        No ale řeč byla pouze o přehazce 5.0… a s alívkem bych jí teda nesrovnával, i dyž je to Pekáčkův „oblíbený“ ročník 2004. Ono se to těžko porovnává, dřívější stx měla děsnej vakl, ale taky řadila… tadle (zatím) nemá vakl a taky řadí… A to že první použitelnej šaltr je xt nebo x-9… jak pro koho asi.

        0 0
        • Pekáček  

          Jo, jak pro koho. Někdo prostě střední třídu nesnese :o))) Jinak sory za to navážení se do tvýho šaltru, já to nemyslím zle. A navíc jsem zvědavej jak si povede, třeba na něj změním názor, ju?

          0 0
          • kesu  

            tak jestli je tak malej rozdil mezi X7 a X9 tak je to na zvazeni.Asi mas pravdu,ja mam zkusenosti jen s X.0 a s 9.0.jinak akorat se shimanem ale fakt je ze deorko nemam rad

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já vim že ne. A sem taky zvědavej… :o)

            0 0
    • fish  

      ja som doteraz jazdil 4roky(asi 15tis. km) na saltri 4.0 a radeni 3.0 a daval som im zabrat a extremne som sa o ne nestaral.nemal som najmensie problemy.salter prezil zlomenie patky a vykrivenie dalsich dvoch od roznych klackov.ma sice vakel,ale radi ako hodinky,na radenie tiez nemam pripomienky,len absencia microindexu na presmykovom radeni. teraz som si kupil 5.0 radenie aj salter (2004-ten oblubeny rocnik) v ramci celkovej inovacie techniky a uvidime co to vydrzi

      0 0
    • bowden  

      Dik za rady. Po uvahach som na koniec na www.yannicksport.sk salter + radenie X.7 spolu za cca 3000 Sk, co je myslim celkom fajn cena.

      Po namontovani a vyskusani v terene som bol sokovany neuveritelnou rychlostou a presnostou radenia. Tak mi neradilo deore ani ked bolo nove. Som zvedavy ako dlho to vyzdrzi takto perfektne radit.

      Vyskusal som to hned pri divokych zjazdoch aby som vyskusal ci je nejaky problem s nechcenym preradenim. Nie je – radenie kladie dostatocny odpor.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.