• Dezerter33

    Čauky, právě dělám přestavbu kola je to starý specialized hardrock 26" a už mám koupeno komplet osazení XT a drobnosti od spank a kola mavic. Teď už řeším jen vidlici. Všude tady čtu nebrat suntour, ani ty levný rs atd… Tak mě vychází jen vidle např pike nebo lyrik, možná něco od Foxe a ty jsou kolem 160mm. Chci 27,5 protože ten rám na příští rok taky vyměním za full. Bude ten hardtail s tou 160kou jezditelnej? Teď tam je marzocchi 100mm tak docela extrém skok. Technicky to pořeším,to problém není, jen nevím jak moc to ovlivní geometrii a jízdní vlastnosti v praxi. Budu rád za každou zkušenost, páč už je ve hře dost peněz. Předem díky

    0 0
    • novas752  

      A ten rám má vůbec tapered hlavu? A máš přední kolo na 15×100 nebo spíš i 15×110mm osu?

      Zdvih 160 na takový kolo ještě s 27,5 vidlicí absolutní nesmysl, při nějakém tvrdším ježdění hrozí že ho zlomíš hned za hlavou a hrozně půjdeš na hubu. Navíc jízda na tom bude jak na štaflích (zvedne to střed) v pozici na pani radovou (zkrátí to reach zvedne stack). Takže kolo dost blbě ovladatelné.

      Víc než 120mm bych tam nedával a střelil bych tam nějaký bazar

      0 0
    • Mr.Duck  

      Myslím že z kopce to bude super zábavný. Možná to zlomíš ale jestli to chceš za rok vyměnit tak proč ne. Rovně a do kopce to ale asi pojede dost mizerně. Jak píše Novas, hodně ti to zkrátí posed a zvedne střed což bude největší problém v geometrii. Ale pokud máš tapered hlavu a chce se ti to vyzkoušet proč ne. Vždycky to můžeš zas sundat a dát to na nový kolo za ten rok až ho koupíš. Když se ptáš na 160 tak předpokládám že ti nejde o výlety po rovince ale chceš si na tom trochu užít a na to to není úplně marnej nápad, ale univerzál od toho nečekej :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.