• HLAVA

    nevim jestli je lepši kolo postavit nebo koupit cele. spis myslim co je levnějši ano kolo ktete si postavim tak si muzu určit přesně jaky komponent na na kolo přide. fakt nevim ale už druhe kolo mam a vždy sem ho koupil cele a tak by me zajmalo co je vyhodnějši diky

    0 0
    • hanz  

      v 90% případů vyjde nejlíp kolo koupit, když máš slušnej šop tak ti na něm vymnění aj nějaký komponenty(samo s vyrovnáním)

      0 0
    • kusabi  

      ja sem si prvni kolo koupil cele a postupne upravoval…ted si stavit novou silnicku…bavi me to a je fakt zuppa prolezat obchody, katalogy a snit o vysnenych komponentech :) a je to zabava to stavet a videt jak se to kompletuje :) btw: znas treba firmu NOKON? :)

      0 0
      • senožrout  

        Já jsem na tomtaky tak. První kolo jsem koupil. Jak jsem si dělal názor na to co mi vyhovuje, tak jsem ho začal předělávat. Nakonec až na pár detailů z něj zbyl jen rám a to ještě přestříkanej. To se teda moc nevyplatilo. Další kolo už jsem stavěl. Součástky kupuju v akci nebo na netu. Když se našlo něco, co se hodí, koupil jsem i na pár měsíců do šuplíku. A pak jako když to najdeš…:-). Když trochu pozoruješ cyklistickej trh, tak okoukáš, co kdy koupit výhodně. Musí se trochu předvídat a mít nějakou představu a strategii abys nekoupil věci, který ti nebudou k ničemu nebo nebudou kompatibilní. Člověk má v vlastnoručně postavenýho radost. Kolo jako celek už asi nidky nekoupím. Vždycky si už z toho co mám postavím co potřebuju. Morálně zastaralejší součástky po mne dědí příbuzní (aniž by to tušili :-). Stavět si kola je zábava a o to větší se pak na nich prohánět. Koupil celý kolo je pro masovýho spotřebitele, kterýho technika, geometrie a takový věci nezajímají a jen ví, že potřebuje dojet do jiný vsi.....

        0 0
      • Geralt  

        Souhlas. První silničku a bika jsem koupil v kupě, nedávno jsem si už dostavěl novýho bika. U mě to bylo hodně o pocitech, vždycky jsem našel u celého kola nějaký díly co bych vyměnil. Takto si tam naskládáš jenom to co chceš. Celkem jsem si užíval, jak mi začaly chodit jednotlivý díly a já jsem se těšil, až to bude v kupě. A pokud nespěcháš (já jsem skládal přes zimu), najdeš i dost dílů v různých akcích a slevách, takže to vyjde gut i finačně.

        0 0
    • Dumbo  

      ja hlasujem ze Nieseriovku… jednoznacne poskladat aj za cenu mozneho predrazenia bicykla…

      0 0
    • Fany  

      jestli mas kolo coz pises ze mas tak je bezesporu lepsi si druhe postavit, za podminky ale ze na neho nespechas.vyjde jednak levneji (pokud vychtavas ruzne akce nebo bazary)a jednak ta radost z postaveneho­.......!

      0 0
      • peeet  

        Přesně tak, já sem sice stavěl cca půl roku, ale mám všechno co jsem chtěl a díky akcím v obchodech a tomu, že sem byl párkrát ve správnej čas na správnym místě:o), sem sehnal většinu věcí za polovic a navíc třeba i o řadu výš. Největší pr.el byla při natloukání ježka, kdy jedinou pomůckou byla metrová závitová tyč a kladivo jak krá.a. Takže sem si ho po 7 pokusech o správný umístění rači nachal namlátit v servisu. Podobně to dopadlo s hl. složenim..pár ran kladivem přes prkno prostě nestačilo.

        0 0
        • Lišák  

          Nebylo lepší použít třeba 5 cm šroub místo metrové závitovky? :-)

          0 0
    • cat  

      Pokud na kolo spěcháš a chceš tam mít co sis přál, tak si kup kolo alespoň trochu podle svých představ a postupně vyměň věci, který tam nechceš(když za to budeš dávat peníze postupně, tak se ti to bude zdát, že jsi do toho vrazil ohodně míň, než když to dáš zaráz :)).Navíc budeš mít radost z každýho novýho komponentu a budeš ho moct dokonale porovnat s tím minulým.(Radost z celého kola je jen jedna).

      0 0
    • orca  

      Těžké odpovědět na tvůj dotaz . Rozhodně vyjde levněji koupit celé kolo než po komponentech. Dale je uskali v kompatabilite . Dulezite je mit opravdu hodnoverny zdroj ..aby jsi to pak nesestavil a neudelal vic skody nez uzitku. Ale pokud si chces hrat a delat si postupne radost a na nejakou tu korunu navic nehledis… tak sestavit..ale zajimave to bude asi u opravdove drazsich kol. Kola kolem 20–30 tisic neni moc logicke sestavovat doma…Ale nazor ze kolo kdo koupi v obchode cele je jen na prejezd z vesnice do vesnice …hm… to nezni moc hezky…

      0 0
    • Volf  

      Nekoukej na peníze a skládej. Pak budeš mít to co chceš.

      0 0
      • hanz  

        jo hlavně vítr v peněžence a podle toho co píše tak nemá moc zkušeností takže mu klido to krásný sestavený kolo absolutně nemusí sedět, takže pak může znova kupovat další představec, rajdy a třeba i sedlovku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.