Marzocchi Marathon - XC nebo SL

6 nepřečtených
  • senožrout

    Rozhoupávám se koupit jednu z těchto vidlí. Nejradši bych byl za poznatky z provozu a nastavování, má-li alespoň jednu z nich někdo. Mám pružinovou Z3 (spokojenost), dřív taky Marzochu vzduchovou-byla docela tvrdá. Tak vím, co od pruzin čekat. Jenže je těžší. Ale taky bych to přežil. Jak nastavit a vyladit vzduchovou SL už je pro mne horší. Stejně tak nedokážu moc odhadnoutjak se projeví ta negativní komora. Jak se to bude chovat. Muže mi někdo předložit nějaký moudro :-)? Dík!

    0 0
    • lubos  

      XC je pruzina jedna noha, druha noha je vzduch. Tak asi kompromis :) SL sice nemam, mam starsi verzi, ale je to pravdepodobne totez, az tedy na dalsi nastavovaci komoru zdvihu. Negativni vzduchova komora se projevuje tak, ze cim vic si na zacatku zdvihu tim vic pusobi jak protitlak a odstranuje tak zakladni nedostatek vzduchove pruzeni a sice necitlivost. Nicmene, je to ponekud jine nezli pruzina. Pro pohodlnou turistiku je lepsi pruzina, pro zavodnejsi pojeti ten vzduch. Ja bych rekl, ze pokud ti nevadi navyseni vahy asi o 200, mozna 250g (XC vs SL), tak vem XC. Min vzduchovych hejblatek = min problemu.

      0 0
      • senožrout  

        Dík za odpověď. No, závodit na marathonech s ní taky chci. Ale bývám spokojen, když dojedu v první pětině, čtvrtině nebo tčetině :-). Na top 100 kašlu.Ta to asi budu směřovat k XC.

        0 0
        • lubos  

          Aha, tak to jsi ale o hodne vetsi zavodnik nez ja :) Nechces radeji Marathon Race, je jeste lehci ? Ale jenom 8cm zdvih.

          0 0
          • senožrout  

            Tak já nevím, jestli jsem větší závodník :-). Občas na marathonu skončím i ve druhé polovině ale to už pak moc jejásám :-). Marathon Race nechci. Doteď jsem jezdil s pružinovou Z3 – 80. Kdyby nebylo toho že na RB CRX potřebuju vyšší zdvih, jezdil bych s tou Z3 v pohodě dál. Než koupit MX s Etou se mi líbí víc koupit tu Marathonku. CRX snese i 120mm a tak si to budu ladit podle chuti 100–120. A pak Marathonka půjde na fulla a dá mi dobrou možnost si to sladit. A budu mít vidli na spoustu let tedy alespoñ 5. Navíc bude mít TAS, takže se i při tom vyšším zdvihu tak snadno nerozhoupe. A že bych potřeboval někdy vidli s vyšším zdvihem, to asi sotva. Já myslím, že má smysl ji koupit i když je drahá. Ale kupovat MX a pak za čas jinou by bylo dražší.

            0 0
            • lubos  

              Aha, uz rozumim. V tom pripade je volba jasna – Marathon XC. Pokud mi bude zdravi slouzit a budu dal pokracovat v bajkovem silenstvi :) tak je pro mne take jedna z favoritu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.