• Ruprecht

    Máte někdo zkušenost s tímhle rámem? Pokud jo tak se podělte, uvažuju o koupi…tak a? se nespálím. Eventuelně pokud máte zkušenosti z životností karbonových rámů?

    0 0
    • robero  

      myslim ze carbonovou meridu testovali proti carbon. treku v jednom z poslednich Velo – mam takovej pocit, ze to bylo 1/2005

      0 0
    • K2  

      Vzhledem k tomu, žše Merida střídá technologie jako ponožky (Termoplast, magnezium, karbon), tak bych raději volil karbonový rám od firmy, která s jeho zpracováním má dlouhodobé zkušenosti – třeba Giant. Nebo bych tak sezonu počkal, ceny u Meridy jdou většinou rychle dolů a mezitím zjistíš, jestli to praská nebo ne. Jinak o Meridě jsem četl, že i přes to, že se jedná o karbonový rám, tak je hodně tuhý a moc nepruží – ztácí hlavní výhodu ve srovnání s Al. (lehký tuhý rám jde udělat i z AL za nižší cenu) Co tak Al s karbonovou zadní stavbou?

      0 0
      • Ruprecht  

        Po zkušenostech z reklamací rámu od GIANTU už od nich nikdy nic nevemu!

        0 0
        • Indian  

          V žádném případě bych nekupoval meridu i když by byla ze zlata, Gianta už vůbec ne. Za ty prachy bych šel do léta odskoušeného a otestovaného S-Workse od spešlu a máš rámeček jako víno bez konkurenční.

          0 0
          • Ruprecht  

            Máš nějaké špatné zkušenosti s MERIDOU? Jsem už druhý rok š?astný majitel jednoho kousku, a nemůžu si stěžovat. A který SPECIALIZED máš na mysli, respektive se kterým máš zkušenost? A cena?

            0 0
          • Meesha  

            29000 za hlinikovej ram? To uz je trochu dost. Myslim, ze kvalitativne to zas tak velkej rozdil oproti hliniku za 15 – 20 tisic nebude!

            0 0
            • Ruprecht  

              Máš recht, 29 litrů za rám je hodně brutální. Koukal jsem na stránky MERIDY a tam je zmínka o karbonovým rámu za 19 000,–(ale nevím jestli to není překlep), bohužel tamn není foto ani podrobnosti. Ale zní to zajímavě.

              0 0
              • BB  

                kdyz se podivam na svuj AL ram v miste, kde je prostredni placka nejblize zadni stavbe a vidim, jak je zadni stavba odrbana od retezu, ktery se zasukoval, tak premyslim, jak je to reseno na karbonovych ramech. Bud jsou udelany tak, ze k sukovani nemuze dojit a tomu neverim, nebo tam maji nejaky kryt z plechu. Nebo je karbon tak odolny, ze mu ten narvanej retez mezi prevodniky a zadni stavbou neublizi? Silne pochybuji. Spis je to tak, ze tenhle problem nejakeho Hermidu vubec netizi.

                0 0
                • Meesha  

                  Ted mam novou karbonovou zadni stavbu a radim jak pos*anej! Je v tom miste sice este hlinik, ale ten uz mam ohoblovanej. Proto sem taky nekde resil to sukovani. U monocoque ramu to muze bejt docela problem…

                  0 0
    • patejl  

      jediny pruser co tam je- lanko od smyku spodni tah a lanko prochazi skrz masiv zezdola je osazena trubicka ktera ale konci asi 5mm pod horni hranou

      0 0
    • kungpao  

      Práve včera som sa na neho pýtal lebo som ho videl v katalógu. No a kamaráti mi povedali dos? jednoznačne : „Zabudni, váži to 2 kilá“. Takže pravdepodobne to nepraskne, naopak to bude hodne tuhé, bude to niči? komponenty typu stredové a hlavové zloženie, náboje a podobne a úplne sa z toho stratia 2 základné vlastnosti karbónu pre ktoré vyhadzujeme za tieto veci také neskutočné prachy : blbá váha a nepruží. Takže z toho vyplýva : ruky preč. Ale možno sa mýlim a rám je v pohode. Ozaj a na margo toho Hermidu : Daj mu do ruky Olpran z hypermarketu, osaď mu ho v Deore a dobre nastav vidlu a on aj tak vyhrá...... Nie je to o biku ale o tom čo je na ňom.

      0 0
      • Ruprecht  

        S tou váhou je to fakt? 2 KILA!? No začínám být přesvědčený o tom, že do toho nepůjdu…Ale stále tu postrádám příspěvek někoho kdo na karbonovém rámu jezdí.

        0 0
        • tradic  

          Zeptej se Hermidy, ten na nim jezdi :)

          0 0
        • Ruprecht  

          Na stránkách MERIDY je uvedena váha 1,68 kg

          0 0
          • kungpao  

            Iste má jedna jeho varianta 1,68. Len zabudli napísa? že 14-ka rám bez laku, nálepiek, šróbov na otvoroch na košík a patky so šróbom ......

            0 0
        • xo  

          v bike magazine testovali scott,simplon,me­rida. ten ram je vazne dost tazky(som bol prekvapeny), co sa tyka tuhosti tak merida bola na tom tusim najhorsie. Scott skoncil najlepsie, ale to sa dalo cakat za bike okolo 4000eur. Dobre hodnotenie dostal ten simplon.

          0 0
      • hydrant  

        kdyby Hermida nejel olympiádu na Meridě, možná by vyhrál…

        0 0
    • jecnak  

      Doporucil bych precist tyhle dva clanky: http://www.velonews.com/…/7536.0.html http://www.velonews.com/…/7391.0.html

      aneb neni karbon jako karbon

      0 0
      • McBlacky  

        For the comfort, and the back pain, of our reader I would be more focused on tires, tires, tires.

        0 0
        • Ruprecht  

          No jo, ale Roubaix je silnička, tam to bude s tím komfortem trošku jinde…

          0 0
          • McBlacky  

            to jo, ale o to víc toho naženeš při spávném výběru pláš?ů na mtb. kdybychom oba jeli třeba sudety ty na carbonu s 1.9 (50psi) a já na alu 2.1 (50 psi) tak při použití stejných komponentů budeš vyklepanější :)

            0 0
            • Ruprecht  

              Vyklepanější bych byl, ale vzhledem k tomu, že moje 1.9 mají o 0,00000001% menší aerodynamický odpor, tak bych dojel rychleji než ty na 2.1 :-)))))

              0 0
              • Indian  

                Hele není karbon jako karbon. Scott dělá jedny z nejlepších karb.rámů na světě,stejně jako třeba Bergwerg, Storck apod. kultovky. O silnicích ani nemluvím. Ovšem tito to dělají z důvodu funkčnosti,vy­užívají karbonu jako speciálního materiálu k výrobě toho nejlepšího. Tuctový výrobce jako je Merida začal používat karbon jen pro to,že je v této době in. Pro to,aby se logo Merida prosadila na trh ještě víc než je a mohla nabídnout zákazníkum to, co chtějí-karbon.(Ještě před loni tvrdila o svejch hořčíkovejch rámech,že je hořčík to nejlepší na světě…dnes už všici ví,jaká je to blbost) Bohužel si tací zákazníci neuvědomují,že takovej Specialized S-Works, nebo Cannondale Optimo (Alu) strčí nějakej karbon do kapse-funkčností, váhou i kvalitou.Koupit si za každou cenu karbon od meridy jen proto abych si řekl- mám karbon,to bych se na sebe nemohl podívat.

                0 0
                • Ruprecht  

                  Rozhodně mi nejde o to mít karbonovej rám o Meridy. Proto jsem taky založil tenhle příspěvek. Jde mi o to koupit DOBREJ rám…

                  0 0
    • prodi  

      Jestli chceš karb.HT rám, kup si radši Trek Elite 9,8. Je to prověřená konstrukce, neslyšel jsem ještě žádnou kritiku. Jen ta cena :((((

      0 0
      • Indian  

        Jestli chceš opravdu nejlepší karbonový rám na světě, jde li o HT MTB, vyráběný srdcem a rukama opravdovejma nadšencama v Německu, stálo za to by se kouknout sem http://www.storck-bicycle.de/…ikes/ht1.asp Teda,když už jsem ti tak zhatil tu tuctovou Meridu

        0 0
        • Ruprecht  

          Tak ten je pěkný, teď ještě potřebuju sehnat návod jak vytisknout doma eura :-) A nešahej mi na Meridu:-). Aspoň se nestyděj za to kde ty rámy dělaj! Zatímco ti ostatní to polepujou nálepkama „made in usa“ a přitom jediný američan který se aspoň vzdáleně výroby kola účastnil byl autor katalogu :-)

          0 0
          • Indian  

            Hele ta cena oproti té Meridě zas tak velká není.V Rocky bajku ho maj za něco přes 40t a jak sem se bavil s klukama na Sportlife tak ho měli v akci za 30 000.- A to je cena jak víno,kdybych neměl vedle sebe Scalpela a chtěl HT rám,hned bych do něj šel!!! Prohlížel sem si ho na BVV Sportlife asi 20min-opravdovej skvost. Neváhal bych i za cenu pátrání na Německejch webech a za cenu se tam pro něj rozjet.(teda když by byl do těch 30t.) Ve srovnání s Meridou …no raděj už mlčím :-x PS: V rajchu sem ho viděl osazenej na SLkovejch Crossmaxech,kar­bonové Pace39 a kompletním sadou karbonového FSA na SL Martách a XO.- V životě sem nic krásnějšího neviděl:-)

            0 0
            • miki  

              Storck si koupím až bude dost kapříků ,je to prostě nádhera ,dík za link.

              0 0
            • xstefi  

              Sice nadhera ale leda tak nekam do garaze. Myslim, ze s podobnou veci bych vydrzel asi tak tyden nez by mi ho nekdo ukradl…este aby se clovek bal oprit kolo pred hospodou :)

              0 0
        • Volf  

          Nevím jakou máš zkušenost s Němci, ale věř tomu, že při výrobě tam srdce nemá místo. No a ruce budou s velkou pravděpodobností pocházet z Turecka. Ale to kolo je moc hezký.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.