Shimano LX šaltr + které řazení Sram ?

12 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj, tak mi nějak odchází LX řazení a uvažuji, jestli nepřejít na Sram. LX šaltr a smyk mám však celkem nové a tak dotaz – je možno mít kombinaci řazení Sram + šaltr Shimano? Ptám se proto, že jsem teď od „odborníků“ ve dvou obchodech dostal úplně rozdílnou odpověď: a) že je to jedno, např. řazení Sram 5.0 pasuje na přehazovačku Sram i Shimano… (což se mi nezdá, co rozdílný poměr?) a b) že prý to nejde míchat, ale bohužel Sram už nedělá řazení pro Shimano přehazovačky (prý už dva roky). Je to tak?

    Mám totiž na svém druhém biku staré řazení (asi Sram 800 X-ray snad z r.97) a to funguje pořád a bez problému, tak jsem si „to samé“ chtěl hodit i na svuj 1.bike.

    0 0
    • Vilém  

      jen Centera,Attac­k,Rocket a MRX ze soucasnych rad.Rada 5,7,9 popr X.7… jen pro SRAM.

      0 0
    • cabbage  

      shitmano pouziva pomer 2:1 a sram 1:1, takze kompatibilni sou presmykace ale ne prehazky, ja pouzivam razeni sram rocketV (prodava treba trinnitty.cz) a prehazku shitmano xt, a funguje to dobre, existuje myslim i levnejsi varianty razeni.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Diky za rady. Na trinnity.cz jsem už mrkl, otázkou je, které Sram řazení by se tak (kvalitou) hodilo k LX přehazovačce? Že by Attack ? (za 1258,–Kč) Jinak prochazim ty ishopy, a narazil jsem i na „Deore řadící páky 9 rychlostí SL-M510“ za 590,–Kč… což je zajímavé (když teď chci ušetřit)

        0 0
    • miťo  

      Hele, doporučuju si v obchode nebo u kamosu zatocit shiftem na Shimano a pak tim na Srama. Sram chodi lehceji a ma vyraznejsi polohy, ktere lezi dal od sebe. Fakt to stoji za porovnani.

      0 0
    • tomaasz  

      Na Shimano přehazky (poměr 2:1) sram dělá páčkové nebo shiftové řazení ROCKET a ATTACK, a shifty MRX a CENTERA. Problém bude je v česku sehnat, protože dovozcem je firma Žitný – pravděpodobně je nemá a kdyby měla, tak cena bude strašná a ochota je dovézt nulová.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Hmmm, takže to abych se na to vykašlal na Sram a spíše vzal třeba ty Deore páky ve slevě…

        0 0
        • raceface  

          No, já myslim, že Sram kompatibilní se Shimanem nebude problém koupit jak v páčkové verzi, tak grip shift. Mrkni třeba na Bikezone.cz, tam maj Attack grip shift i trigger (páčky) pro 8 i 9 poloh, Rocket páčky i grip (9 poloh), MRX i Centeru (8 poloh)… Navíc páčky Sram sou naprosto perfektní záležitost, co se ergonomie týče! Mám grip shift i páčky a nemůžu si to vynachválit! Mám ale pravda, kompatibilní se sram měniči (konkrétně X-7)

          0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Díky všem za rady. Teď v tom mám aspoň přehled. Omrku to, prozkouším a uvidím…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.