CatEye Velo á a spotreba kalorii

7 nepřečtených
  • goood

Zajimalo by me, jakym zpusobem meri cyklokomputer (viz subj) spotrebuj kalorii. Po ujeti asi 70 km mi to napise ze jsem spotreboval asi 1000 cal. V navodu jsem se o tom nic nedocetl. Prijde mi divny, ze bych za nekolik hodin jizdy spotreboval 1kcal, to bych na jednu tatranku musel bejt schopnej celou zemekouli :-) Zadny nastavovani hmotnosti na tom pocitaci neni…Muzete mi to nekdo vysvetlit ??

0 0
    • goood  

To ma byt samozrejme VELO 8

0 0
      • McBlacky  

hele mám ten samej tacháč. je to úplně k ničemum když to porovnám s tepákem tak je to něco úplně jinýho. Já se tvářím jako že to tam není :)

0 0
        • goood  

Jasne, taky mi to prijde k nicemu, ale zajimalo by me, jak je ta funkce vubec myslena. Podobne to je prece na ruznych rotopedech. Ma ten udaj byt teda v kcal nebo jsou to opravdu cal ? A je to vztazeny k nejaky nominalni hmotnosti?

0 0
    • newbie  

v kaloriích je trošku zmatek, hlavně v jůesej se používá food calorie, která by se měla značit s velkým C a je to vlastně kilokalorie… takže těch tvých 1000 je kcal

počítá to nějakým (tajným) vzorečkoodhadem, který se u různých výrobců liší a dává dost rozdílné výsledky… když srovnám bike s veslováním na trenažéru, který mi ty spálené kalorie počítá z principu přesněji, garmin je brutálně nadhodnocuje (klidně i o 50–100%, pokaždé jinak), sporttracks zase o něco podhodnocuje (ale aspoň s menším rozptylem)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.