• RapMan

    Nazdar, vim ze o techto vidlicich tu bylo napsano mraky, chtel bych se podelit se svym zazitkem :))

    Nechal jsem si postavit kolo, kde jsem kvuli usporam zvolil vidlici Suntour XC-PRO-D-RL , kde jsem se vsude docetl, ze ma mit Air spring a Air pressure adjustment… (ofic. stranky Suntour, trinnity.cz, bikezone.cz …) No prekvapko pak bylo, kdyz jsem pri predani kola zjistil, ze to vubec vzduchova vidla neni… Psal jsem tedy oficialnimu ceskemu dovozci – BP Lumen, viz tento mail:

    Dobry den,

    nasel jsem Vas na strankach Suntour jako dealera teto firmy. Zakoupil jsem vidlici XC-PRO-D-RL v domneni, ze je tam vzduchova patrona, kdyz na webu je tento popis http://www.srsuntour-cycling.com/techspec.xml?… Ale jak hledam tak hledam, ventilek nenachazim… Pokud tam tedy vzduch neni, jak se tato vidlice lisi od XCP-D-RL , kde je pruzina-olej? A jeste by me zajimalo, jak se lisi AXON-E-RL a XC-PRO-E-RL. Tesim se na odpoved, s pozdravem

    Vit Svarc

    Odpoved:

    Dobrý den,

    zřejmě si pletete modely XC-PRO-D-RL a XCP-D-RL. Prvně jmenovaný má v levé noze opravdu vzduchovou patronu, model XCP-D-RL pak pruží ocelovou pružinou. V jaké ceně jste tuto vidlici koupil?

    Rozdíl mezi AXON-E-RL a XC-PRO-E-RL je spíše v designu. Axony se vyrábějí se zdvihem 80 mm a 100 mm, XC-PRO pak pouze 100 mm. Systém pružení a tlumení je stejný, cena také.

    S přáním hezkého dne

    Lukáš Bárta

    BP Lumen

    Tak jsem psal:

    Dobry den, dekuji za rychlou odpoved. V priloze posilam obrazky te moji vidlice, kterou jsem vyfotil. Je na ni videt, ze to je XC-PRO-D-RL. Mam ji na postavenem kole, ktere jsem si objednal s jednotlivymi komponenty, v domneni, ze je vzduchova, jak potvrzujete i Vy. Nevim cenu jednotlivych komponent, ale urcite byla vyssi nez 4000Kc, viz http://eshop.bikezone.cz/index.php?… Ale kolega zkusenejsi biker rika, ze je v ni vzduch neni a je divne, ze tam nikde neni ten ventilek na regulaci vzduchu. Vubec tedy nevim, co jsem tedy nakonec koupil… Jak to tedy je?

    Vit Svarc

    Odpoved:

    Hmmm, divné. Vidlice na fotografii je opravdu pružinová. Nejsem Však schopen rozeznat o jaký model se jedná, pravděpodobně však XCP-D-RL, její dop. MOC je 3.990,–.

    My model XC-PRO-D-RL vůbec nedovážíme, ale jak říkáte, podle oficiálního katalogu SR Suntour, by měla být vzduchová.

    Mohu Vám poradit jen jedno – obra?te se na Vašeho prodejce, který Vám vidlici prodal a domluvte se s ním na nápravě. Bohužel je v ČR několik „černých“ prodejců vidlic SR Suntour a tato zřejmě pochází od jednoho z nich. Váš prodejce to musí vyřešit s ním.

    Můžete mi prosím zaslat sériové číslo, které je vyryto někde na vidlici (začíná T0)? Umožní nám to identifikovat způsob, jakým se vidlice do republiky dostala a zamezit tak dalšímu neoprávněnému prodeji.

    Děkuji,

    Lukáš Bárta

    To me tedy trochu rozhodilo… Cislo vidlice jsem jim neposlal, nechci si jeste rozhazet vztahy s prodejcem, ktery mi kolo sestavoval…

    Nelenil jsem vsak, napsal jsem i primo do pobocky Suntouru… Tedy do USA, protoze mail na Thaiwan neprosel… (na SMTP serveru pres ktery posilam postu, je domena com.tw uplne vyblokovana, protoze z ni chodily kvanta spamu, to jen tak mimochodem… :))

    Tedy muj mail, omluvte pripadne chyby v AJ, bylo precijen dost pozde abych je resil… :))

    Hello,

    I bought fork Suntour XC-PRO-D-RL. On http://www.srsuntour-cycling.com (Exactly http://www.srsuntour-cycling.com/techspec.xml?… ) is, that this for has Air spring and Air pressure adjust. I bought this fork becouse I want air spring. But I can't found any any valve on it, I took some pictures of this fork at http://jaja.kn.vutbr.cz/~svarc/suntour ( http://jaja.kn.vutbr.cz/…our/fork.jpg and http://jaja.kn.vutbr.cz/…left-leg.jpg )

    You have bad description or i bought wrong fork? Becouse now I am very disappointed.

    Vit Svarc Czech Republic


    Pred chvili prisla odpoved:

    Dear Vit,

    Please accept our apologies. The short product description for the XC Pro D – RL, 2004 model, that is on the current webpage has the correct call out for a coil spring in the left stanchion, lock out on the right. The line regarding – system – should read, „coil/hydraulic“ not „air/hydraulic“. The line regarding – pre load adjust „air“, should have „preload adjuster knobs“.

    Our web site does have a few inconsistent notes AND we recognize that this is confusing. The site is constantly being updated as we find these items. We have comments on the website to please email or contac tus if their are any questions about product details.

    We do not sell directly through this website. Our distributors and dealers from our supply chain help to make sure that consumers like yourself get the correct product they were looking for. Although we know this does not happen in every single case. We ARE striving to help reduce the potential of this happening again with your valuable input.

    As for your second question: There are several differences between the XC Pro D RL and the XCP D RL. One is 100mm travel vs 80mm travel. The XC Pro series forks have a wider distance between the legs. The XC Pro series have larger diameter stanchions than the XCP series.

    Please contact our European office about how the supply chain can be better informed.

    Best regards,

    Robert Methven Aftermarket/Techni­cal Support SR Suntour USA


    Jestli jste to docetli az sem, gratuluju… :) Co z toho plyne? Zaver, at si udela kazdy sam, klidne se mi vysmejte, ale treba to nekomu pomuze… Nevim jestli je dobry nebo spatny, ze tam vzduch neni, kdyz na ty vzduchovy vetsina lidi nadava, vidlice zatim chodi dobre, uvidime casem…

    0 0
    • Mlha  

      aspon vidis ze na vidlici se nevyplati setrit. Ale to oznaceni vidlic Suntour je fakt docela neprehledny

      0 0
    • Pavlos  

      Dobre :)

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Urcite je dobre, ze jsi se s nami o tohle podelil. Stale si myslim, ze problem nebyl ve vzduchu, ale v serii XC-PRO 03. Jenze pruzinove modely se zrejme oficialne nedovazely, tak kazdy nadaval na vzduch, ale v tom problem neni. Si aspon myslim, protoze mam pruzinovku XC-PRO-NS 03 a ma stejne problemy jako SL. Vyrobni cislo bych jim taky neposkytl, protoze by jsme se akorat pripravili o moznost vyberu, nizsi ceny a hlavne modely co se oficialni cestou nedovazi. Snad zakaznik je tu od toho, aby si vybral.

      0 0
    • Psychlon  

      Mám takový dojem, že Suntourky se vyráběly původně jenom na Taiwanu. Asi před 2 roky pro velkou poptávku postavili ještě jednu fabriku v Číně. Takže produkce má možná díky tomu rozdílnou kvalitu.

      btw. kolik váží ta tvoje „pružinovka“??

      0 0
    • Siddha  

      Cau, no ja si to precet, vidle suntour me trosku zajimaji na kolo pro holku, hlavni problem si myslim jak uz tu nekdo napsal je v te neprehlednosti toho jejich oznacovani. Pak ten web opravit musi byt cvokarna…

      0 0
      • RapMan  

        No me to prislo docela logicky to oznacovani, vedel jsem presne co chci… problem byl v tom, ze popis nesedel… :(( Z tech jejich stranek to pak vzali i ostatni a vesele udavajispecifikace, ktere nejsou pravdive… Jestli chces vzduch, tak z tech levnejsich mas na vyber AXON-E-LO – ma lockout na noze, AXON-E-RL – ma lockout na riditkach, XC-PRO-E-RL – vdvih 100mm… a nebo tu moji XC-PRO-D-RL, kde vzduch opravdu neni… :)

        0 0
      • jakub  

        ja mam lonskej model vidle, na Meride a sem uplne zmatenej je to olejovo vzduchova vidle ale neni na ni zadnej napis kterej by specifikoval typ, muj prodejce mi rekl ze to zjisti, ale nak na to asi zapomel, ta vidle ma takovy nalepky, ktery sem na suntource nikde na netu nevidel tak vlastne netusim ani ci to je za typ, mam Meridu XC mission speed, na ktery se suntourky davali, ale na zadny fotce neni ta moje …

        0 0
        • lubos  

          To jsou asi OEM vidle … kdyz jsem kupoval svoji prvni Meridu , tak tam byla puvodne nejaka Manitou, ktera nebyla nikde v katalogu vyrobce.

          0 0
          • widlicka  

            merida si nechava vyrabat specialne modely pre seba. Treba si na to davat pozor lebo niektore meridacke suntourky sa lisia od klasickych hoci maju rovnake oznacenie

            0 0
            • lubos  

              A jak to tady ctu tak to vypada, ze jsou asi jedine co funguji. Mozna jim Merida dela ten specialni tuning co je rozchodi.

              0 0
              • vlk  

                to teda nevím, kde jsi to tady četl.

                0 0
                • lubos  

                  Na www.bike-fore.cz. Prakticky vsichni co maji tenhle model si stezuji, ze poradne nepruzi, je na tezkou vahu, atd, atd. Ja jsem vyskousel dve, a pruzeni bylo naprosto v poradku (nove vidlice). Jenom to tlumeni nejak nic moc. No a ted tady pise nekdo, ze mu taky funguje dobre, ale neni to model, co lze najit na webe SR. No, a je z kola Meridy, presne totez co jsem skousel ja. Kapisto ?

                  0 0
        • vlk  

          NO a má možnost nějakého nastavení.Myslím uzamknutí nebo nastavení tlumení?

          0 0
    • lubos  

      TO znaceni vidlic Suntour je temer tak neprehledne jako znaceni grafickych karet do PC :(

      0 0
      • Pavlos  

        jo presne

        0 0
        • RapMan  

          To jsem studoval dlouho a vyplatilo se… vychytal jsem zacatek ATI 9100 128bitove… u vidlice se nezadarilo… :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.