• krabica

    Jaké kolo kolem 10 000 Kč? Záleží mi hlavně na kvalitním rámu. Taky bych rád aby mělo řazení Alivio a nebylo moc těžké. Zatím jsem našel tyto:

    Author Basic sx Kelly's Quartz Mongoose Rockadile LE

    První dvě se mi zdají těžká 13.35 a 14,12 a u třetího neznám váhu.

    0 0
    • fousac  

      FUJI???

      0 0
    • Mlha  

      Novej Velo katalog je jich plnej :) Ale jinak znamej si ted koupil Kellys Equisite (nebo jak se to pise) myslim, ze je za 11.000. Je to ten model s pevnou vidlou, asi proto je vaha 12.4 kg. Jediny co me na prvni pohled zklamalo je sedlo – moc mekky, asi by to chtelo vymenit. Jinak delsi zkusenosti nemam, jen jsem ti chtel pridat dalsi moznost.

      0 0
      • krabica  

        Pevná vidla mi nevadí, stejnak chci v budoucnu kupovat nějakou kvalitní.

        0 0
        • Mlha  

          ted jsem si vsiml, ze asi chces horsky kolo co? ten equisite je cross. Tak promin, jestli jsem te zbytecne navnadil :). Priste si to musim poradne rozmyslet.

          0 0
      • krabica  

        Tak jsem zjistil, že to je crossové kolo a to já nechci.

        0 0
    • RapMan  

      A co Schwinn Mesa GS nebo Mesa GSD ?

      0 0
      • krabica  

        Ten má na řazení Aceru a tu ja nechcu.

        0 0
      • Honzusko  

        Ja nevim.Ja jsem koupil kolo na XC a po dvou mesicich jsem dosel k tomu, ze me to uz vubec nebavi.Jako kazdej je jinej, takze nevim jak jsou na tom ostatni, ale znam hodne lidi co presedalo XC stroje na neco drsnejsiho, treba Dual či Sjezd.Treba primo kamos jezdi toho Apache Rio Granda a uz do toho navalil prachu, protoze to prestavuje na Freeride, takze skoro kompletne novy kolo:-)

        0 0
    • enjoy  

      ten author za tu cenu urcite tezkej neni.

      0 0
    • krabica  

      Teď jsem ještě objevil Ravo Xtreme 12,9

      0 0
    •  

      A co třeba Reta Magpie, komplet na aliviu, ráfky remerx V s pevnou vidlí za 9500Kčs, akorát tu váhu nevim, ale nevipadalo to, ze je moc těžká.

      0 0
      • krabica  

        Ale nic sem o něm nikde nenašel, jen na czbike a tam oněm moc není. Jinak vypadá dobře.

        0 0
    • preacher  

      Během pár měsíců do toho stejně vrazíš spoustu peněz. Kup si něco lepšího, třeba na splátky.RockMachine Thunder nebo Flash, Merida Matts sport 500 atd.

      0 0
    • krabica  

      Mě spíše zajímalo jestli s těmi koly máte nějaký zkušenosti.

      0 0
      • MARIN  

        S kolama kolem 10 000,– tady moooc zkusenosti asi nebude. Snad jen s pocatku MTB u nas a to jsou zkusenosti mooooc negativni :)

        0 0
        • krabica  

          Já jsem tušil, že tady jsou jen majitelé lepších kol, ale aspoň bych rád věděl se kterýma značkama je spokojenost. :)

          0 0
          • Honzis  

            Nevím, mě připadá, že poskládat na nějakej rám komponenty není moc velké umění, a tak bych řekl, že by se snad nemělo stát, abys měl nějaké zásadní problémy. Rozdíl v rámech od jednotlivých značek nevnímám a na biku z r. 1990 se mi sedí 10× líp než u RM za 40papírů, takže … S no name ráfky budou stejné problémy na GT i Authoru, Fuji, … Takže spíš bych si hleděl toho, aby byly komponenty co nejvyváženější a ne přehazka Deore a k tomu náby za 2kila, špatné ráfky, kliky o 3třídy níž apod.

            0 0
    • gomolka  

      Pokud jde o kvalitu především rámu, pak bych doporučil GT Avalance3, za 8 190,– celkem dobrej kup … :o) Sám mám ale „Apache Tanka tate d“ s lepší vidlou… teď je tam Apache RioGrande za něco málo přez 10 000,– … je to na zvážení!!!

      Tyhle kola mají podle mě fakt dobrý rámy … co vy na to Bikeři ? :o)

      0 0
      • cross  

        Pravdu dí¹. Za tu cenu je GT nejvýhodněj¹í. ¨Ram jo solidni základ na přestavbu

        0 0
    • Honzis  

      V téhle cen. relaci asi moc lehčí kolo neseženeš. Také závisí, jestli udávají vůbec reálnou váhu, popř. u vel. 18/22" apod. To může být dost odlišné od reálu. Tady bych se spíš bál nábojů, ráfků, asi no name. Pak je ti i celé Alívko k prdu. Ale to je můj názor.

      0 0
      • pegas  

        Proc se v tehle cenove hladine zajimas o vahu,radsi bych vybiral podle jinych parametru..=o]

        0 0
    • jakub  

      a nechces jety kolo ???

      0 0
    • McBlacky  

      Tak jedna zku¹enost s Author basic sx. Koupila si ho přítelkyně, předem jsem jí varoval, ľe i pro její pouľití je vidle RST gila totálně na pytel. Samozřejmě mi to nedalo a kdyľ jsme byli na vrchovině týden na kolech, tak jsem si přemontoval ná¹lapy a tři dny jsem na něm jezdil. ®ádnej extrém, dohromady asi tak 230km. Jezdím RM, předtím Schwinn. A takhle bych to hodnotil.

      1. Komponenty – za tu cenu je to ok, řazení 24sp pote¹í, dá se pak upgradovat snáze na lep¹í. Chodilo bez problémů. ¨Jen přehozka na velkých nerovnostech cvakala o rám – to se ale dá napnout pruľinou a je po problému
      2. Brzdy – Kdyľ se za ně vezme tak brzdí- vlastnost v¹ech nových (značkových) seřízených V-brake. Komfort to ale není.
      3. Náby, ráfky, obutí. – tak konkrétně náby jsou největ¹ím mínusem tohohle kola. Hodně ale opravdu hodně drhnou, pískají (tření gumy o kov). Přes různé zásahy jsem nena¹el na ně recept. Ale pozor tyto náboje Quando dávají na svá kola okolo 10000 snad úplně v¹ichni a kdo ne tak dává jinou značku ale stejnou konstrukci. Ráfky se zdají ok, ale vzhledem k vidli to z kopce stejně není ľádnej masakr, tak je není na čem testovat. Obutí Ritchey speedmax je v pohodě.
      4. Rám – zkou¹el jsem 21" při vý¹ce 183, sám jezdím na 19" tak teľko se hodnotí. Je to spí¹ odpočinková turistická geometrie :-)
      5. Vidle no comment, kdyľ jsem poskočil na místě a dal váhu na předek tak ¹la regulérně na doraz aľ to cvaklo o sjezdech rad¹i mluvit nebudu – určitě jsem je jel pomaleji neľ jsem před lety jezdil s pevnou. PRavda, ľe přítelkyně má 182cm/64kg a já mám 76kg ale i tak tohle by dělat vidle neměla. Moľnost seřízení předpětí je spí¹ trik na zákazníka a efekt je homeopatický.
      6. sedlo = prkno :-) a je¹tě t쵝ký

      tak to je asi celý, jinak jsme zkou¹eli hodně kol a značek (dle nabídky, slev atd.) a já osobně bych bral Amulet trapper (za 11000) bohuľel vidle stejná. V téhle relaci mají moji kámo¹i co nejezdí tak hodně kola Acstar (nevím model ale zkus acstar.cz) dávaj na kola suntoury. Merida mats 300 tam je vidle tu¹ím top gun – skoro to samé co RST o malinko lep¹í.

      Dá se sehnat i KHS za 11000, tam by rám měl být v pohodě ale nebude to alivio, KHS jsou draľ¹í.

      v¹ichni dělají kola okolo 10 000¨tak si vyber které se ti líbí. Rok ¨na něm bude¹ jezdit (max) zjistí¹ co a jak. U¹etří¹, koupí¹ draľ¹í a tohle ti zůstane na zimu. Nebo do něj narve¹ min 8000+vidle. Pokud najezdí¹ více neľ 2000km ročně, kup lep¹í kolo na leasing hned a má¹ po problému

      Jestli jsi to dočetl aľ sem, tak jsi na dobré cestě :-)

      0 0
      • krabica  

        Takže při mých 190/90kG to bude s vidlicema problém, škoda že se eště nedělají s pevnýma. Bohužel jako student nemám moc peněz a leasing mi nikdo nedá.

        0 0
        • RapMan  

          Tak makej, vydelavej… :)) Nejsi tu jedinej student… ale to je jedno, vim ze to nekdy nejde… kazdopadne si myslim, ze Alivio jako zachytny bod neni dobry, resil bych jine veci, hlavne kdyz vazis a meris tolik kolik jsi psal…

          0 0
          • krabica  

            Bohužel nemůžu všechny své peníze vrazit do kola. Řazení Alivia mi vyhovuje, předtím jsem měl STX RC a to mi vyhovovalo, teď mám revošift a nemám ho rád, u Acery mi nesedí umístění te malé páčky. Na Deore a pod nemám.

            0 0
          • fousac  

            k razeni… radsi deset alivek nez jeden deore… ted ho dojezdim a uz mi nesmi do chalupy… ale zase na deoru si clovek pekne „vypracuje“ palce :)))

            0 0
        • McBlacky  

          Když v krámě řekneš, že chceš pevnou, tak ti ji prodají a vymění a ještě ušetříš. Třeba ten author se dělá i pevnou (myslím). Pevná vidle stojí tak do 500, ale nevím jak s průměrem hlavovky, dost se dělaj na 1", a se šroubovacím závitem. Řešení to ale je poměrně dobré. Pokud opravdu nejezdíš hodně a tvrdě, tak odpruženou vidli (kvalitní) nepotřebuješ. Dobrá pevná je lepší než odpružený shit. Jezdil jsem pevnou dlouho a zařízl jsem dost rádoby bikerů s odpruženou i v hustejch sjezdech. S pevnou ušetříš váhu – dost podstatně, a hlavně NAUČÍŠ se jezdit, vybírat stopu, skákat. Negativní stránkou jsou bolavé klouby, záda… ale bikování není ležení v obýváku :-) Hlavně už si něco kup abys mohl JEZDIT!!!

          0 0
          • Honzis  

            Já bych to viděl podobně, s pevnou vidlí se dá ušetřit až 0,8kg hmotnosti a ve výjezdech budeš citelně rychlejší (hlavně aflat). Co se týče stylu, tak pevná ti toho moc nedaruje, ale zase pak budeš mít navrch oproti těm, co jezdili jen odpruženou. Teď je problém, že odpruž. vidlic je přebytek a výrobci je cpou na všechna kola i za pár tisíc. Před lety byl nesmysl mít crossa s odpruž. vidlí a teď jiného takřka neseženeš. U MTB to je ještě více znát. Ale ta výměna by neměl být problém, u těchto rámů by to mělo jít v poho, doufej :-)

            0 0
            • krabica  

              Nejspíše si nechám kolo poskládat, vyjde to cenově stejně při lepších komponentách, ale nejsem si jist rámy, nabídly mi rámy LeadrFox, Cyklosport a Author ale ten byl trochu dražší.

              0 0
              • krabica  

                Těmi názvy si nejsem moc jistý. :-)

                0 0
                • Honzis  

                  No asi neušetříš, to je můj názor. Koupě samostatných komponent a práce je vždy dražší než koupě poskládaného sériového modelu. Mně se navíc v prodejně vysmáli, že se skládá tak min. od DEORKA, že níž je to shit… Tak jsem koupil „hotovku“ Wheeler. Chtěl jsem taky alívko a mixovat to s LX nábama a jinými klikami, ale nakonec mám sériové deorko + LX přehazku.

                  0 0
    • Bobor  

      Hele a co Spyder? Nevím jaky mají rámy, ale na jejich stránkách se dá postavit kolo podle Tvé potřeby (výběr rámů a komponentů) a ceny jsou celkem rozumný. Jen o tom rámu nic nevím, ale už se to něco málo probíralo tak si to zkus vyhledat…

      0 0
    • Jogador  

      Já osobně nemyslim že kolo dělané ručně vyjde levnějš, naopak, můžeš si sice vybrat vlastní komponenty, ale vyjde ti to podle mě dráž, teď maj v krámech dosti slevy.Mrkni do bikeshopu v Dukelských hrdinů 19 v Praze na Vltavský, tam měli dost slušnej Fuji za 10000.Jen si dej pozor při nákupu, všechno může bejt shit, ale všechno můžeš vyměnit jen kola si dej už od začátku dobrý, především náby, a vůbec vše co se točí a co pracuje.

      0 0
    • Tommy  

      Koukni na Ravo – celkem jasná volba…

      0 0
      • dawa  

        Co třeba Acstar Rock za 10990 s pevnou Cr-Mo vidlí , komplet Alivio .

        0 0
    • krabica  

      Díky všem, asi si postavím vlastní, zatím koupím jen rám, kola, sedlovku a středové složení. Řazení, brzdy, řídítka, sedlo, kliky… použiju prozatím ze svého starého krosu, a až budou peníze dokoupím zbytek. Předpokládaná sestava: rám : FORT CC.ENTRY vidlice: prozatím pevná, mám nějakou doma kola: Deore + DT rev. + Mavic X221 řazení: SRAM x.7 -páčkové přehazovačka: SRAM x.7 brzdy: SRAM x.7 kazeta a řetěz SRAM řídítka: karbonové vlaštovky AMOEBA zbytek PELL'S a Deore Původně jesem chtěl sestavu bez Shimana, ale nakonec to bez něj nejspíš nepude. :(

      0 0
      • Žanek  

        To si vážně myslíš, že se při téhle sestavě vejdeš do 10000???? Ha Ha. A Deore náby ti nedoporučuju, volil bych něco jiného. Jinak je to docela v poho…

        0 0
        • krabica  

          Vyplatí se přidat 900Kč na LX, nebo mi můžeš poradit něco jiného v téhle cenové kategorii?

          0 0
      • enjoy  

        nejak jsem nepochopil co vsechno bude z tech deseti tisic ale to neni dulezity.jenom moc nechapu DT draty,sram a ty vlastovky,myslel jsem ze stavis kolo kolem deseti.

        0 0
        • krabica  

          Do deseti bude rám + kola + pár dalších věcí. Řazení, sedlo, řídítka, kliky… použiju ze svého krosového kola a nové koupím až po prázdninách, kdy už snad zase budou nějaké chechtáky.

          0 0
          • Žanek  

            No, nevím jakýho máš krosa, ale pravděpodobně bude jinej průměr sedlovky, možná i objímky na přesmykači, pokud nemáš Ahead 1/1/8 tak i představec a řízení…A stře­dová osa…

            0 0
            • krabica  

              S tím samozřejmně počítám, ale to se uvidí až bude rám doma.

              0 0
      • krabica  

        Možná změním rám na Spyder ALU 7005 3× zeslabovaný Columbus Zonal

        0 0
        • Luka  

          Tenhle ram ma muj pritel. Je spokojeny, ale sam rika „Uz bych do Spydera nesel“… a navic, kdyz jsem sama si stavela bajk a chtela si dat ram od Spydera, neuveritelny mnozstvi lidi me od toho zrazovalo (jsou to pry ramy z nemecka tahany, 2.cenova kategorie a maji casto problemy s lakem – loupe se).

          0 0
          • Mucha  

            :-O To se doufam tyka tech starsich Spyderu (ty novy vypadaji lip…) A jaky model Spydera ma tvuj pritel?

            0 0
        • enjoy  

          to je vlastne author(modus,in­stinct,vision),moz­na jeste nejaky jiny.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.