• VTA

Zdravím všechny bikery. Prosím Vás o radu. Na jaře jsem si koupil kolo, konkrétně Merida Matts Speed.Rám a komponenty – celkem vyhovuje, ale:
    1)Nějak se mi nepozdává vidlice- dle katalogu udávaná XCP 75 LO snad ani není odpružená. Když na to sednu se svou vahou 108 kg ( měřím 199 cm) tak zajede skoro do poloviny a pak se ani nehne, jedině bych projel kanálem bez víka. Asi bych to viděl na novou, tak 5 000 – 6 000 Kč. Můžete něco doporučit? Nebo popřípadě poradit co s tím? Nejezdím nijak náročný trasy, najakej ten les, polní cesty, šotolina a občas i ten asfalt. 2)se mi zdá, že se mi do zatáček podlamujou kola. Čím to? Dík za názor, či radu.

0 0
    • Daf  

Tyhle Suntourky opravdu nefungujou. Nejakym tuningen se tady uz nekdo zabyval. Neco o tom najdes ve starsich prispevcich.

0 0
    • ferry  

Mám Merida Matts 500 2004, ani nemusíš hledat informace o té vidlici, je prostě strašná. Vážím 82 kg a skoro se ani nehne, na jaro bude nová, ještě jsem vyměnil brzdy za Avid SD7 páky a SD5 čelisti, ale jenom protože jsem potřeboval nový na krose. Já přemýšlím o vidlících: MX comp, Rockshox pilot nebo splice super, ale počkám jaký s tím má kdo zkušenosti, ale asi to vypadá na MX comp., protože co jsem se tady dočetl ty dvě vydlice asi na tu moji váhu moc nejsou. Nejsem žádnej odborník, ale že ta SR nefunguje pozná snad každej.

0 0
    • Richie  

Ad 2) No bud mas meky vyplet nebo to proste rychloupinak neudrzi. Reseni je bud dotahnout vyplet nebo koupitvidli s pevnou osou.

0 0
    • Azagthoth  

Manitou Splice Super http://www.progresscycle.cz/firma.asp?…

je pekna,pocul som o nej same dobre veci a navyse ma lockout…o tych 130mm ani nehovorim…za tie peniaze lepsie nezozenies,teda ako to ma byt nove

0 0
    • Tommy  

No, jsem zastánce Suntouru, ale tenhle model XCP75LO je fakt strašnej – jestli to máš na asfalt opravdu jen občas a chceš za to utratit tyhle peníze sleduj slevy a určitě si vybereš MZ nebo RS – na tuhle váhu už skoro snad něco lepšího – není sranda to pak ubrzdit a utlumit.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.