• hkek

    Zadny specificky otazky… Proste pripominky majitelu tohoto kola… Prece jenom neco: nezda se vam ten ram ,,linej"?

    0 0
    • robero  

      no, ja ho mam rok a zas tak linej se mi nezda… je pravda sice delsi, ale ze bych ho musel premlouvat? To vubec ne… (mam 21" ram, merim 197cm). Do kopce splha vytecne, ve sjezdu je stabilni, rychla zmena smeru neni zadnej problem!

      Dovolim si rict, ze kolo muze bejt liny hodne, kdyz je linej biker… :-) (neber to osobne, taky jsem obcas jako lemra)

      0 0
    • robero  

      jinak mam verzi s veckama, ale na jare je budu urcite menit za kotouce! Kdyz jsem ho v kvetnu 2004 kupoval, tak se mi rozdil 9tis. mezi Veckama a kotoucema zdal az prilis velkej. Navic nebyly prasule! :-( Na Vanoce si nadeluju novy sedlo – to puvodni je mirne receno pro masochisty. Mohlo by byt lehci… Celkove po 3tis. km jsem stale nadmiru spokojenej, zadnej problem (i kdyz mu davam docela zabrat se svoji vahou 90kg)

      0 0
      • 0702  

        Já ho mám 4 rok (teď jsem si přikoupil i GF Sugar3) a nemůžu říct půl slova na rám. Mám L a 188 cm. Je fakt, že za ty 3,75 roku na něm zbyla pouze sedlová objímka. Věci jsem však neměnil z důvodu nefunkčnosti, ale prostě proto, že odcházely do hnoje a z původního kola jsem tam narval, co se dalo, protože si myslím, že osazení před 4-ma rokama nebylo slušně řečeno ideální. Pokud se ti zdá rám těžký – tak zkus potěžkat rám nejvyšších modelů ( ZR series) a pak třeba zjistíš, že ten rám je těžší. Ale protože na takový rám nemám, neřeším to a jsem na výsost spokojený s tím co mám. Čau.

        0 0
        • hkek  

          Uz minoly rok byl ram ze ZR 9000… Ne tezky ale liny… Nevim mozna je to mnou…

          0 0
      • hkek  

        Jo to je prravda navic se mi zda ze za ty penize je vitecne pevnej a lehkej… Ja jsem menil kola(bontrager superstock) vidli(manitou black) a brzdy (hydraulicky magury-rafkovy) a nemuzu si stezovat… akorat se mi pri rozjezdu zda ,,liny" ale muze to brj¨¨ejt i mnou nebo me napadly plaste… (taky nejsou puvodni)

        0 0
        • robero  

          ram jsem jeste nemel prilezitost potezkat zvlast, tak nevim. S tim, ze je bezva tuhej naprosto souhlasim. Jinak dalsi komponenty hodlam menit, az pote co doslouzi… Pneumatikama to klidne byt muze, ale zalezi dost na povrchu – Mam jeste puvodni IRC Serac (i kdyz uz maj dost) a v lete se mi zdalo ze na teplym asfaltu se lepi na asfalt uplne strasne! Ale stacilo sjet nekam na lesni cestu a bylo po problemech. Nevim jestli se ti ta lenost zdala na starych kolech nebo na tech novych bontragerech – tim to taky muze byt. Kazdopadne ten puvodni vyplet nijak extra tvrdej neni – ale zase na druhou stranu s neprilis napumpovanejma 2,1" pneumatikama je to pohodlnejsi…

          0 0
          • hkek  

            Ja zkousel vymenu kol s kamosem… ON: Author soverign (nebo jak se to pise) s crossmaxama, obuto do racing ralphu.. JA: HKEK se superstockama, obuto do michelinu (kevlar) vic zkoumat nechci, jsem linej jit do sklepa… A to jeho, presto, ze je to FULL (fuj) jelo ,,samo"

            0 0
            • robero  

              no, je to o pocitu – asi ti nevyhovuje ta geometrie, takze bych spis uvazoval o zmene ramu, bohuzel… :-( Tu subjektivni lenost asi nicim jinym neodstranis a nebo si holt budes muset zvyknout. K tomu aby mi to kolo sedlo naprosto perfektne, musel jsem otocit predstavec dolu a snizit ho o nejakej ten krouzek (ted pod nim mam jen jeden uzkej)

              0 0
              • hkek  

                Nemyslim… Zvyknout se da na vsechno, zvlast po spolecnym dvou a pul tisicovym souziti. Asi si to vsugerovavam, nebo to je v tech plastich. Premejslim ze prezuju (ac zastance drapaku) na bud racing ralphy, nebo na micheliny JET-S…

                0 0
    • o.t.  

      Mám model 2004 a jsem hodně spokojený. Z fin. důvodů jsem si koupil verzi s véčky a celkem nelituju, protože ten Pilot se podle mě kroutí poměrně dost, ani nechci vědět co by to dělalo s kotoučovkama… Jo a ještě výměna pláš?ů (SeracXC) na těch původních ráfcích (Maverick) je teda pěkný porod… Původní brzdové špalky (Deore) byly po 300 (třista)km pryč, mizely jak jarní sníh. No ale hlavně je ten rám KRÁSNÝ :) černostříbrný minimalismus…

      0 0
      • robero  

        jj, je fakt, ze kdyz jedu ze sedla a zaberu za riditka, skrtaj mi spalky o rafek… taky me to stve! No ale celkova spokojenost takovy malickosti vyvazuje…

        Do designu jsem se taky zamiloval – zadny profilace trubek, decentni polepy, cernostribrna barva… Mimochodem vsimli jste si u modelu 04 (nevim jak u predchozich modelu) ty maly cerny samolepky na sedlovy trubce dole, tesne za stredem? Neprisel jsem na to proc to tam je, i kdyz napis je vymluvnej – Men´s best friend :-)

        0 0
        • hkek  

          Jo vsim… Ale nejde dolu.. Ne, ze by to nebyla pravda ale az pujde ram tak se mi tam sobecky nechce nechat… Me se puvodne ten design ani mic nelibil ale po prijezdu z kramu jsem se primo zamiloval… Asi mam dlouhy vedeni.. Tak s tim problemy nejak nemam… Nevim jestli je to blacem nebo ti, ze mam moc daleko spalky :-)

          0 0
          • robero  

            no ale stejne by me zajimalo, proc a kdo tam tu samolepku dal… :-) (asi to vyfotim a zalozim novej thread, jestli na to nekdo prijde…)

            Jinak mas pravdu – mam spalky docela dost blizko rafkum, nicmene vyhovuje mi rychlejsi nastup brzd a tak na to skrtani kaslu, dela to jen kdyz se do toho fakt opru… navic jak jsem rekl – na jare na to pujdou kotoucovky!

            0 0
            • hkek  

              Ze by to byla pravda. Kolo nikdy neboli pred vyjizdkou hlava…???

              0 0
            • hkek  

              Ja je taky nemam nejdal… Bude to blackem… I kdyz se mi zda ne to inzenyri z manitou nedomysleli… Podle me je na tu konstrukci 120mm moc… Ale zase najet 2500 s progresivnim brzdenim (pokusy o nose manual- koncici obcas nos manualem) bez ujmy na vidli… Taky dobry tema na pokec…

              0 0
              • robero  

                koukam, zes na tom kole nenechal vlas suchej… :-) vidle by se mi taky libila trochu jina, ale zatim si musim vystacit s tim Pilotem :-(

                Jinak co vlastne na tom jezdis? ja ostrejsi XC… stavet to na cumak z vlastni vule me jeste nenapadlo… :-)

                0 0
                • hkek  

                  Co myslis tema suchejma vlasama?

                  Me to napada pokazdy kdyz jedu vic jak 30 z kopce… Ale obcas to konci neprijemejsim braskou- NOS manualem… Jezdim taky XC dyt tohle kolo by se na nic jinyho ani vyuzit nedalo… A o cem premejslis?? Manitou? Marcochu?? Nebo neco jinyho??

                  0 0
                  • TNT  

                    Patriku, podrž se, bratr bude asi kupovat novou vidli, a ne marcochu, ale vinetů…ale taky z toho mozna padne,,znas Ovara…libila se mi Minute..........ja budu dal verna sidovi

                    0 0
                    • hkek  

                      Sidovy??? Tak o tom si mi este nevypravela… :-) Eh??? Tak nejdriv black, pak minute??? Ze by to uz konecne pochopil??

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.