• zde71

Měnil jsem řetěz k 1×11 a teprve po výměně si všiml, že původní měl 116 článkû a nový má jen 114. Všechno ale funguje jak má, řadit jde lehce celý rozsah. Na největší pastorek je ale napínák už dosti narovno. Můžu to nechat, nebo riskují něco ošklivého? Na ten převod se jezdí minimálně… Díky!

0 0
    • novas752  

Hodilo by se foto na krajních převodech. Jinak těžko říct.

0 0
      • zde71  

Mi to přijde takový hraniční…

0 0
        • Singlespeed  

To je docela dost hraniční. Dal bych delší.

10 0
        • novas752  

Na hardtail ještě dobrý. Když správně seřídíš vzdálenost kladky, trochu to povolí – máš ji podle p.vodního řetězu = teď trochu moc daleko.

2 0
          • zde71  

Dobrý nápad, to mi nedošlo. Bohužel to šlo posunout jen asi o 3–5 mm, je tam pak už doraz. Ale myslím že takhle to stačí. Zvažoval jsem recyklovat dva články ze starého, ale vykašlu se na to.

1 0
            • LM  

Když zaradíš nejlehčí převod, točí se klikama stále stejně lehce jako na těžších převodech?

Z výroby jsem to měl na fullu podobně a tam ten nejlehčí převod napínal přehazku tak, že to šlo trochu ztuha i na stojanu. Dal jsem novej řetěz o 3 články delší a chodí to zase hladce. Pokud máš nějaké zbytky po zkrácení řetězu, tak lze použít to + druhou rychlospojku.

Návod na správnou délku řetězu od Shimana.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.