• kámen úrazu1

    Potřebuju poradit s výběrem oře. Chci si na jaře koupit MTB s Deore, Deore/LX. Zatím si vybírám mezi:

    Merida – Matts sport 500 Apache – Tomahawk Author – Traction ASL, případně Traction

    Máte s těmito koly nějaké zkušenosti? Nebo znáte lepší kola v podobné cenové relaci?

    Teď mám jednoho z nejlevnějších author krosáčka (koupila jsem ho loni jako přechodné řešení do té doby, než si budu vydělávat). Jezdím hodně po silnici (musím se nějak dostat z polabské nížiny plné polí do lesů a kopců), ale cross už nechci .Letos jsem najela jen asi 3000 km.

    Nevím ani, jaká velikost by pro mě byla nejlepší. Měřím celých :-) 162 cen?áků, takže tabulkově bych si měla pořídit 16, 17-tku. Spíš bych se přikláněla k 17, jsem zvyklá i na ještě větší velikost rámu. Zatím mně z porovnávání vychází nejlíp Merida, ale nevím, jestli není 16 malá, někde jsem četla, že Merida má oproti Authorovi kratší rám. Vím, vím, musím to hlavně vyzkoušet… ale i tak bych uvítala radu. díky

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Ehm… prosím kohosi ze zdejších adminů o odstranění tagů z mýho předchozího příspěvku, nepřišla jsem na to, jak se jich můžu zbavit sama. Kuju. :-)

      0 0
    • danno  

      Co treba jeste zaradit do vyberu GT Avalanche 05?

      http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      0 0
      • danno  

        Sorry, zapomnel sem typ , je to Avalanche 1.0

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Díky, přidávám do výběru.

          Jen jestli si každý přihodí nějaký kolo, budu v tom mít kór maglajz. :-)

          0 0
          • hajnej  

            GT je dost dobrý univers kolo za supr peníze za 20 bych jiný nekoupil

            0 0
    • DJSUN  

      Do 20000 bych šel do http://kupkolo.cz/…uct_info.php?… když s tou slevou to tak výjde a u nich jsem kupoval na podzim silničku a nechaj se dost ukecat ( na ceně ), ten Apache nevím nevím…

      0 0
      • ravo  

        Jakou slevu máš na mysli?

        Navíc Suntour XCP 75LO – no nevím, jestli tohle je ideální volba pro pravděpodbně ne příliš korpulentní bikerku. To si troufnu napsat, že ty RST-čka na Meridě i Authorovi budou mít menší tendence imitovat pevnou vidli než ten SR…

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Imitovat pevnou vidli?

          Su začátečník, znám jen to málo, co jsem se někde dočetla… Myslíš to tak, že ta vidlice je moc tvrdá a pro mě by byla skoro jako pevná?

          To je další věc… vážím 50 kilo i s postelí, proto bych ráda volila nějakou sportovní „dámskou“ variantu kola… jako např. ASL u Authora.

          Víte někdo, jak to je s měkkostí (pružení či čeho? :-)) vidlice u Sport 500 a Tomahawku?

          0 0
          • ravo  

            Ano, tak to myslím. Kdyš dáš do hledání suntour nebo XCP a pod, najdeš těch debat docela hodně a je jen velmi málo spokojených uživatelů téhle vidle. Ani dvoumetrový a 95kg vážicí Air ji nepřiměje k rozumnému pohybu…

            Pokud jde o geometrie, tak Merida se výrazně natáhla a pokud jsem se nepřehlédl, tak Traction ASL v 16" velikosti je kratší než 16" Merida, takže pozor na to.

            0 0
        • DJSUN  

          Sanour nejsou nejlepší ale zdaleka ani ne nejhorší a v téhle cenové relaci asi nic lepšího neseženeš a než RST… slevou myslím maj tam 10% ale když jsem kupoval tu RM R800 tak nakonec šli dolu skoro o 16% pač mě slíbyli že to bude do tejdne a bylo to až za 14 dní…

          0 0
      • kámen úrazu1  

        Taky vypadá dobře. Jen nevím… není 17,5 na mě už velký? A skoro všici na bike serverech varujou před levnými mechanickými disky. Prodejcům moc nevěřím, snaží se propagovat svoje zboží (no aby ne), proto pátrám po informacích tady.

        0 0
        • rb  

          Podle mě to velké je.

          0 0
        • ihik  

          Přítelkyně má se 160cm kellys 17,5" a řekl bych, že je to tak akorát. Ale samozřejmě záleží na té které značce. Tabulka geometrií by napověděla víc…

          0 0
    • Volf  

      Pokud bych mohl poradit, tak se nehledej letošní modely, ale hledej něco takovýho. Je za dobrý prachy, se slušnou vidlicí a za pěkný peníze. http://www.author.cz/…59&cat_id=16

      0 0
    • Meesha  

      Mozna by si sehnala za 20 nejakej model 04 ve sleve…

      0 0
    • miťo  

      GT Avalanche 0.5. Mrkni na http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… jsou tam i geometrie. Preji stastnou volbu! PS: Doufam, ze nejsi Jarin…

      0 0
    • Daf  

      Hlasuji pro Schwinn Moab http://194.228.218.52/…/default.asp?…

      0 0
      • Corbett  

        I kydž sám jezdím SCHWINN MOAB COMP a jsem s tím kolem velmi spokojen, za ty prachy bych asi doporučoval to GT. Rozhodně bych raději vybíral z loňských a levnějších modelů.

        0 0
        • Daf  

          Jojo to GT je opravdu lepsi. Snad jestem pujde sehnat.

          0 0
        • vlk  

          Pokud si dobře vzpomínám tak ten comp model měl vidli duke a k té se vůbec nedá ani trochu přirovnat marzocchi mz co je na tom gt-ja je opravdu dost hnusná.Tu jde o to co je pro tebe důležitělší.jestli dobrá vidla nebo kotoučové brzdy.

          0 0
          • Corbett  

            Jo, za DUKE můžu zatím dát ruku do ohně, s Marzoocchi nemám žádnou zkušenost. Ale také nemám zkušenosti s přehaz. a přesm. SRAM. Já mám na SCHWINNovi LX páčky a brzdy Avid s.5 což je zajímavá a řekl bych dobrá kombinace. Ale SRAM? Nebudu doporučovat něco co neznám i když jak jsem říkal mám skoro stejné kolo akorát o řadu víš.

            0 0
      • vili  

        jo to vypada super,pridavam hlas

        0 0
    • Jenda  

      pokud se ti libi apache nekupuj Tomahawk ale Tomahawk X.7 za mensi penize dostanes srovnatelny ne-li lepsi kolo – resp. na tvoji vahu si nech rovnou za priplatek vymenit vidlici. I s tou vymenou vidle by ses mela vejit do 20 a budes mit i funkcni vidli coz se o ostatnich kolech v teto cenove relaci ne vzdy da tvrdit. Kazdopadne ta vidle co je tam original bude (soude dle starsich modelu) naprosto tragicka.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Děkuju všem za rady a doporučení.

      Zatím se zařadilo na první místo v mým výběru pár modelů Avalanche. O průběhu soutěže budu nadále informovat. :-)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Sedla jsem si na GT Avalanche 0,5, je mooc prima, Merida mně tak nehověla, Apache jsem ani nezkoušela.

      Ale ještě jinak. Mám možnost koupit Authora – Modus 2004 (17´´), případně Modus ASL 2004 (16´´) za 21 (20 u ASL). Za tu cenu mně připadají fajn.

      Mám dvě otázky. Kdybyste sháněli kolo v tý cenový relaci jako já, šli byste do Modusu? A dotaz na bikerky… připadá vám ASL lepší? Mně na projetí po dvorku u prodejny připadal lepší klasický Modus, jenže bohužel se jednalo opravdu jen o projetí a tak nevím, jestli mě spíš neovlivnil zvyk.

      http://www.author.cz/…251&cat_id=5 http://www.author.cz/…252&cat_id=6

      0 0
      • wroum  

        jo do Modusu bych klidne sel. tobe by mohla vyhovovat i ta vidle. s tim jestli je pro tebe lepsi ASL nebo normalni ti neporadim.

        0 0
        • Orbis  

          Já bych osobě do modusu nešel:o))) ALe pro tebe by byl asi nejvhodnější má dost dobrý vybavené a Axel je dost měkkej:-) A jestli ho máš možnost koupit za ty prašule, tak to ber!:-)) Akorát bych si vyzkoušel co mi víc sedne jestli ASL nebo normál:o)) Hodně štěstí při výberu!!!!!

          0 0
      • miťo  

        Já teda hlasuju pro GT kvůli Marcošce. Ale asi jsem v rozhodování ovlivněn svými 82kg a 192cm. Axel ti bude možná vyhovovat, ale pamatuj, že Marcoška vydrží víc. Taky je dražší. Má olejové mazání = menší servisní intervaly. PS: Sorry za toho Jarina :)

        0 0
        • miťo  

          Jeeejej! Já se přehlédl v typu vidle. Je tam MZ race, tu nebrat. Je to jen MCU-pružina. Více na: http://www.marzocchi.com/…SPAForks.asp?… Jejda, to je dlouhý odkaz. Snad to pujde načíst… Schvaluji toho Artura. (ono to GT v katalogu má na vidli zlatý alu vnitřní nohy, jako MX série…)

          0 0
    • Orbis  

      No já byxh si teda 2,500 Kč přidal a kooupil GT s hydrama za 22490Kč což de má to LX/Deore

      http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      0 0
      • Orbis  

        No akorát nemam zkušenosti s tou tvrdostí vidle, ale já se svejma 65 jse si ji(na pučenym kole- origoš vidlí (100)) musel dát hooodně natvrdo, aby vůbec něco dělala:))

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Děkuju všem za rady. Nakonec jsem šla do Artura Traction ASL 2005 16´´, i když mně srdce krvácí pro GT. :-). http://www.author.cz/…9&cat_id=120 Při dalším vyzkoušení jsem zjistila, že na tom ASL přeci jen něco bude. Modus ASL 2004 už bohužel pro mojí obří velikost není ani na skladě. Někdo byl při objednávání o dva dny rychlejší(přiznej se, Ty…!). :-) Vidle je u ASL nařízená na měkčí chod, ale i tak RST půjde, až napaběrkuju další drobásky, pryč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.