Konečně- Zkušenosti s Manitou- Stance Kingpin

19 nepřečtených
  • Richie

    Takze prece jenom pisu uz dnes.

    Prvni zkusenosti(obdrzeni zalilky a nasledne rozbaleni, patek): Krom toho ze jsem poskakal cely byt tak jsem se kochal. Na pohled pevna, celkem normalne tezka a velmi pekna vidla. Co rict. Akorat, ze mela velmi tezke odtrhnuti od klidu.

    Druhy poznatek (nedatovano) V pondeli jsem to nejak dal na kolo. Z jistych zdroju jsem se doslechl, ze musim byt trpelivy a ze se to manitou musi nejprve rozchodit. Fajn. V teple vidla chodila jakz takz, ale v zime byla jako pevna fidla. Rikal jsem si, ze musim byt trpelivy a ze je to rozchodi, ale furt nic.

    Treti poznatek Nedalo mi to a rikal jsem si, ze tam bude spatny olej a tak jsem se rozhodl zajit za Romanem (mechanik a .sjezdar… z Dobre). A toho napadlo, ze mam asi suche kluzaky (nebo co) a pomazal mi vnitrni nohy silikonovym olejem. Napadlo me to, ale silikonovy olej nemam. No a problem byl vyresen. Ze zacatku to zralo dost toho oleje (porad to vysychalo), ale potreba pomazani stale klesa.

    Ctvrty poznatek (chod vidle a vyuziti) Dnes (streda) jsem byl v lese (je tam hodne hodne korenu) a testoval jsem. Fakt supa. Luxusni chod. Fakt pracuje jak ma. Kdyz to srovnam se Shermanem Flick 130 2003 tak je to mnohem luxusnejsi chod. Vidla ma luxusni chod na sjezd, freeride, ale celkem nevhodne na DJ (no vubec jsem to od 170mmetrove vidle necekal). Sice jsem jeste nezkousel skakat dirty s ‚nafoukanou‘, ale moc se to lisit, asi nebude. Realny zdvih je asi 164mm a sag (ve stoje) nenafoukane vidle je kolem 5–6cm pri 60kg. Proste do lesa fakt hodne luxusni vec…

    Paty poznatek (regulace) Regulace tlumeni je fakt regulace. Ne jak nektere vidle. Tocite tocite a zmena=0. Zde pul otacky a je to rozdil jak, prominte mi ten vyraz, prase. Zatim to vozim na nejmensim utlumu, protoze i ten je celkem dost velky. Ovsem na nejake vetsi dropy bude dobry vysoky utlum. Regulace vzduchem. Velmi, velmi uzitecna vec. Diky vduchu i vzoste progresivita. Jsem spokojen. Vyhoda je, ze lze pouzit obycejna pumpicka na auto ventil, protoze je ventilek dost venku.

    A rada na zaver… Kupte si silikonovy olej a ze zacatku ho vozte sebou. Za cca tri dny bude chod uz velmi dobry.

    Richie www.riweb.wz.cz muselo t byt :-D)

    0 0
    • Tomcat  

      Gratuluji k nové vidli. Že je lepší než můj Shermen :-) ? Hmmm to zní zajímavě.

      0 0
      • Richie  

        Je to jenom pocit, ale muze to byt, a asi je, i tim, ze je to 170 a sherman je 130. Nevim jaky je slider.

        0 0
        • Tomcat  

          Jo sou to určením jiné vidle. Slider nevím, na půjčeném sem jel asi 20m takže nemohu soudit.

          Jinak vidli( spíš každou Maniutou) doporučuju rozebrat vyčistit a naplnit znova mazacím olejem a tlumícím olejem. A to ikdyž (nebo spíš především) pokud je nová. Vyřešilo by to to přidrhávání. Jinak vidle stylu Shermen, Stence, DJ, Z1 se zvnějšku nemaže! Je mazána olejem který je (by měl být) uvnitř. Vnějším mazaním se na to malepí sajrat a pak se to rychle odře.

          0 0
          • Richie  

            Jaks na to prisel, ze se to zevnejsku nemaze? Me rikali, ze jo. Jinak jak tam dam ten mazaci olej. Tam by mela byt nejaka polootevrena lazen. Please porad.

            0 0
            • Tomcat  

              Kdo říkali že jo? Ždiberara v Komersii říkal :-O ?

              Jednak viz. uninverzální manuál na stránkách http://www.answerproducts.com/…tmanuals.asp

              Ze vnejšku se to nemaže, protože ta guvá část slouží jako sterací, takže to vlastně nikdy nenamažeš ,nebo jí zničíš.

              TPC+ je uzavřená patrona.

              Chvilku na ní jezdi a po vánocích ji dej do servisu do komersie. Víměna olejů Manitou je děsná prasečina, olej je pak všude, tak a? neponičíš bejvák.

              Jinak olej na tlumení se používá normy: SAE 5WT Olej na mazání se používá motorovej syntetickej do novejch více ventilovech motorů.(to mám z Komersie)

              0 0
              • Martyss  

                „Olej na mazání se používá motorovej syntetickej do novejch více ventilovech motorů“…nic proti, ale není to lehce prasárna?…motorovej olej hodně mění viskozitu se změnou teploty.....

                0 0
          • Pá-dlista1  

            No ono nemaze, to nemuzes tak docela rict. Jako ze bys patlal pistnice vazelinou to ne, ale je dobry (prej) striknout trochu oleje pod ty stiraci krouzky. Jinak jako suchy zbytecne zvetsuji odpor vidlice. Samy se olejem zevnitr nenamazou, protoze tomu brani olejove tesneni co je uvnitr. Pokud to tesneni funguje nemel by se k nim olej dostat.

            0 0
    • Franta  

      jeste si tady zkontroluj jestli nemas vadneho stance http://www.answerproducts.com/dynamic.asp?…

      0 0
    • visby  

      zda sa mi to az moc optimisticka recenzia na to, ze je to manitou… pockam kym jej trochu das zabrat… aj sherman chodil na zaciatku dobre:-)

      0 0
      • Tomcat  

        Každá recenze je subjektivní. Třeba Sherman hodí na začátku dobře. Je to absolutní pravda? Ne mě sedí, na Pádlistu je málo citlivá a pro maratonce bude moc živá atd…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.